articole, Comunicat de presa

Importanta hidratarii copiilor in sezonul cald

Hidratarea este vitala, iar calitatea apei pe care o consumam in acest sens este de asemenea, extrem de importanta. In articolul de azi vom discuta cateva lucruri esentiale si de mare importanta in ceea ce priveste hidratarea copiilor, dar si cele mai bune metode si sisteme de purificare apa pe care le putem avea la indemana.

La fel ca si adultii, si copiii au nevoie de hidratare in fiecare zi, in special in sezonul cald. Temperaturile ridicate duc la deshidratarea rapida a copiiilor, astfel ca este important ca ei sa consume o anumita cantitate de apa si alte lichide.

Closeup portrait of a little boy holding a glass of water. The boy is wearning blue blouse and smiling to the camera. The boy is aged 5 and is backlit by the morning sun from the window behind him.

Cum hidratam copiii

Procesul de hidratare nu presupune doar consumul de apa, asa ca se poate opta si pentru diverse ceaiuri, bauturi naturale sau chiar fructe care au un aport mare de apa. Lichidele sunt importante in viata copilului inca de cand acesta este foarte mic. Cei mai multi parinti opteaza pentru ceaiuri sau apa fiarta oferita celor mici in scopul hidratarii.

Nu este nimic gresit, insa prin fierbere apa isi pierde anumite calitati care au o mare importanta asupra sanatatii copiilor. Este foarte adevarat ca in Romania, apa care curge prin sistemele de aprovizionare cu apa nu este 100% curata si sanatoasa, insa in aceasta directie exista o multime de aparate si sisteme de purificare a apei.

Cand vorbim despre copiii, ne referim la cei intre 0 si18 ani, insa pentru fiecare categorie in parte, in functie de greutarea fiecaruia, se consuma o anumita cantitate de apa.

De exemplu, puteti consulta acest ghid al cantitatii de apa necesare conform varstei:

Copiii nascuti prematur: 150 – 200 ml/kg/corp/zi

0 – 3 luni: 150 ml/kg/corp/zi

3 – 6 luni: 125 ml/kg/corp/zi

7 – 24 luni: 100 ml/kg/corp/zi

2 – 6 ani: 90 – 100 ml/kg/corp/zi

7 – 10 ani: 70 – 80 ml/kg/corp/zi

11 – 18 ani: 40 – 50 ml/kg/corp/zi

Hidratarea bebelusilor

Pentru bebelusi, in speciali pentru cei cu varsta cuprinsa intre 0 si 6 luni alaptati la san, apa se ia din laptele matern. Acest lucru duce la deshidratarea rapida a mamei, iar un consum mai mare de apa este des intalnit in randul femeilor care alapteaza.

In aceasta directie este foarte important ca mamele si copiii peste 6 luni sa consume apa fara nitriti si nitrati, dar si fara alte microorganisme sau metale. De exemplu:

Conform expertilor in alimentatie, apa destinata hidratarii si pregatirii hranei bebelusilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

  • sa fie slaba in continutul de sodiu (mai mic de 20 mg/l);
  • sa fie slab mineralizata – continutul de saruri minerale, calculat ca reziduu fix total, nu este mai mare de 500 mg/l;
  • sa fie testata clinic;
  • continutul in fluoruri sa fie mai mic de 1,5 mg/l;
  • continutul de nitrati sa fie mai mic de 50 mg/l;

Pentru a evita eventualele si posibilele intoxicari cu diferite metale, substante si microorganisme care se afla in apa de la reteaua nationala, achizitioneaza cele mai performante aparate si sisteme de purificare apa de la Aqualine – prietenul tau cand vin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *