articole, Comunicat de presa

HP lansează un nou portofoliu de gaming pentru pasionații de jocuri pe calculator

Noul brand Victus by HP debutează cu un laptop de 16 inci, proiectat pe structura OMEN și creat pentru gameri profesioniști

 

OMEN oferă hardware și software inovator într-un design sustenabil, care încorporează plastic recuperat din apropierea oceanelor și materiale reciclate1

 

Noutăți:

     
OMEN 16 și OMEN 17 oferă experiențe superioare de gaming în orice loc, încorporând materiale sustenabile – inclusiv o carcasă din aluminiu reciclat2. Noua gamă Victus by HP include un laptop de 16 inci, disponibil în 3 culori și gândit pentru gamerii care sunt gata de aventură  oriunde.

 

Monitorul de gaming OMEN 25i oferă cel mai personalizabil crosshair din lume3, pentru a-i ajuta pe gameri să-și urmărească țintele. OMEN OASIS4 pentru OMEN Gaming Hub5, acum în versiune beta, transformă serile de gaming, oferind posibilitatea de a invita până la 16 jucători.

 

HP a lansat cel mai nou sistem hardware și software dedicat gamerilor, cu modelele performante OMEN 16 și OMEN 17 și cu monitorul de gaming OMEN 25i care poate fi personalizat. Iar pentru comunitatea de gameri, a fost lansat  OMEN OASIS4 pentru OMEN Gaming Hub5, în versiune beta. De asemenea, compania a lansat gama Victus by HP, noul portofoliu de produse de ultimă generație pentru jucători profesioniști, care debutează cu un laptop de 16 inci.

Jocurile video continuă să fie o opțiune de divertisment și o modalitate de conectare cu prietenii. Doi din trei oameni petrec mai mult timp vizionând clipuri video și jucându-se pe calculator decât înainte de pandemie, iar unul din patru se joacă cu trei, patru ore mai mult. De asemenea, aproape unul din cinci oameni se joacă cu șase până la zece ore mai mult pe săptămână6. Noul portofoliu gaming de ultimă generație al HP este gândit atât pentru jucătorii cu vechime, cât și pentru începătorii entuziaști.

“Preocuparea noastră constantă în acest domeniu este de a crea tehnologii inovatoare, deschizătoare de drumuri pentru toată lumea, indiferent dacă sunt utilizatori OMEN cu vechime sau nou-veniți în această industrie aflată într-o continuă evoluție”, a declarat Judy Johnson, Director Gaming and Esports, HP Inc. “Oferim un sistem practic pentru oricine dorește să se joace folosind gama Victus de la HP, oferim performanță și putere cu noile dispozitive din gama OMEN, dar și cu OASIS – o nouă componentă a OMEN Gaming Hug, care optimizează fluxul de joc în comunitățile de gameri.”

Cele mai noi dispozitive din ecosistemul OMEN sunt gândite special pentru a oferi noi experiențe, care depășesc toate așteptările.

OMEN 16 este lansat pe piață și oferă:

  • Performanță de top:Cele mai noi jocuri prind viață cu o placă grafică NVIDIA® GeForce® RTX™ 3070 8 GB sau AMD RDNA™ 2 și cu procesoare mobile până la Intel® Core™ i7-11800H7 sau 8-core AMD Ryzen™ 9 5900HX8. Oferă posibilitatea de a folosi rapid mai multe aplicații cu până la 32GB DDR4 3200 MHz și acces rapid în orice joc cu stocare SSD de până la 1TB PCIe Gen 4×49 sau dual SSD 1TB PCIe cu suport Raid 09.
  • Energie: Sesiunile de joc durează mai mult, oriunde ai fi, cu o baterie de la 52.5Whr la 83Whr11și o autonomie de până la 9 ore12.

OMEN 17, cea mai avansată versiune de până acum, oferă:

  • Gaming cu peformanță de desktop. Cele mai noi jocuri pot fi explorate cu placa grafică NVIDIA® GeForce® RTX™ 3080 16 GB cu TGP maxim de până la 165W și procesor Intel®Core™ i9-11900H7. Utilizatorii pot naviga simultan între jocuri, pagini de internet sau aplicații, având la dispoziție memorie până la 32GB DDR4 3200 MHz și se pot juca mai mult timp cu SSD de până la 1TB PCIe Gen 4×49 sau dual SSD de 1TB PCIe cu suport Raid 09.
  • Sistem de răcire performant: 24 de lamele în plus13, care sunt cu 17% mai subțiri și care au un unghi de deschidere cu 14%14mai mare, oferă o reducere suplimentară cu 5°C a temperaturii de pe sufrafața tastaturii15, în comparație cu generația anterioară.
  OMEN 17 este primul laptop OMEN cu taste opto-mecanice. Pe lângă senzația tactilă plăcută, tastele oferă o distanțare de doar 1.7 mm cu o rată de răspuns de 0.2 ms față de tastele obișnuite, pentru a oferi un avantaj în confruntările video unu-la-unu.

Gama Victus by HP a fost creată folosind ADN-ul OMEN, pentru a oferi jucătorilor o experiență accesibilă, dar în același timp edificatoare. Gama Victus este potrivită pentru oricine vrea să experimenteze jocuri video ca să-și dea seama ce tip de jucător vrea să fie.

Primul din gama Victus, Victus by HP 16, are un design unic și este disponibil în trei culori: argintiu, performance blue și alb ceramic. Toate modelele au tastatură luminată și imprimată cu fontul specific dispozitivelor OMEN.

  • Puternic și compact. Display-ul Quad HD16de 16 inci are o rată de refresh de 165 Hz17 și dispune de tehnologie Eyesafe®18. Pixelii nu s-au mișcat niciodată mai rapid cu placă grafică până la NVIDIA® GeForce® RTX™ 3060 Laptop GPU 6 GB și AMD Radeon RX 5500M. Viteza mare de reacție în timpul jocului este asigurată de procesoarele mobile Intel® Core™ i7-11800H7 sau  8  și de o memorie de până la 32 GB DDR4 3200 MHz.
  • Experiență cool de răcire.Ventilatoarele late amplasate în partea din spate sunt un plus pentru design, pe lângă eficiența răcirii dispozitivului. Laptopul are cinci zone de aerisire. Cu sistem de stocare SSD de până la 1TB PCIe7 sau dual SSD cu suport RAID 09, dar și opțiuni de memorie Intel® Optane™22, totul este simplu și rapid.
  • Control desăvârșit.Se livrează cu OMEN Gaming Hub preinstalat pentru a profita de caracteristici, precum: Undervolting19, Performance Mode, Network Booster și System Vitals, oferind în același timp acces și la alte caracteristici, precum: Coaching, Rewards și versiunea beta OMEN OASIS care contribuie la o experiență de gaming incredibilă.

Victus by HP 16 este construit sustenabil cu plastic reciclat, recuperat din apropierea oceanelor, și cu fibre reciclabile ce provin 100% din surse sustenabile.

Monitorul de gaming OMEN 25i este primul monitor de gaming OMEN cu HP Eye Ease cu certificare Eyesafe®18 pentru a reduce oboseala ochilor în timpul jocului. Această soluție este integrată în display. Nu este nevoie de o ajustare a setărilor, iar calitatea imaginii nu va fi compromisă grație unei reduceri cu 30% a luminii albastre excesive, comparativ cu alte monitoare standard LCD27. Acest monitor vine cu o serie de caracteristici inovatoare:

  • Imagine surprinzătoare. Rată de refresh de 165 Hz și un timp de răspuns de 1ms cu overdrive17. Tehnologia AMD FreeSync™Premium Pro28 și NVIDIA® G-SYNC® Compatibility 29 elimină distorsiunile de imagine, indiferent de placa grafică.
  • Sofware de ultimă generație: Shadow Vision accentuează detaliile din colțurile întunecate, Edge Precision corectează imaginile și oferă un unghi vizual clar în timpul jocului, în timp ce Dynamic Crosshair – cel mai personalizabil din lume3–  oferă jucătorului șansa de a urmări țintele.

OMEN Gaming Hub a evoluat pentru a răspunde nevoilor gamerilor de astăzi și pentru a le oferi o soluție centralizată. Studiile arată că 91% dintre gameri preferă să ruleze conținut video într-un cadru restrâns, de până la 20 de oameni, iar 61% dintre aceștia consideră important să-și împărtășească experiența de joc live32. Astfel, OMEN Gaming Hub a adăugat OMEN OASIS, în versiune beta, pentru a oferi jucătorilor acces simplu și rapid la streaming-ul de gaming, alături de prieteni.

 

OMEN OASIS  este un add-on care poate fi descărcat și este ușor de utilizat în cadrul OMEN Gaming Hub, gândit să optimizeze jocul în comunitate.  Facilitează invitarea a până la 16 persoane în sesiunea de joc. Prietenii pot comunica audio sau prin chat.

Pentru mai multe informații despre ecosistemul de gaming OMEN, monitoare și accesorii, accesați: omen.com

 PREȚURI ȘI DISPONIBILITATE34

  • OMEN 16 este așteptat la finalul lunii august cu un preț începând de la $1099.
  • OMEN 17 este așteptat la finalul lunii august cu un preț începând de la $1599.
  • Victus by HP 16 este așteptat la finalul lunii august, cu un preț începând de la $899.99.
  • Monitorul de gaming OMEN 25i este așteptat la finalul lunii august cu un preț începând de la $349.99.

 Despre HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) creează tehnologii pentru o viață mai bună pentru oricine, oriunde pe glob. Prin portofoliul nostru de produse și servicii – PC-uri, imprimante, soluții de imprimare 3D – facilităm experiențe uimitoare. Mai multe informaţii despre HP Inc. sunt disponibile pe www.hp.ro.

Raluca Lunculescu

Links Associates

raluca.lunculescu@yourlink.ro

www.hp.com/go/newsroom

  1. Speaker enclosure contains 5% ocean bound plastics. 100% outer box packaging and corrugated cushions made from sustainably sourced certified and recycled fibers.
  2. Laptops manufactured with recycled aluminum material in product cover. Percent of recycled aluminum varies by product.
  3. Based on HP’s internal analysis of a gaming cross hair that can be built using 5 customer customizable shapes for up to 25 shape combinations using 8 different colors as of Jan 5, 2021.
  4. OASIS is available as a free download from the Microsoft Store. Internet service required and not included.
  5. Supported Devices: All Windows 10 based PCs (RS3 or later) will be supported by OMCC. This app should not install on any PCs which is not Windows 10 (RS3 or later). Support language: English/Arabic (ar)/ Chinese-S (zh-cn)/ Chinese-T (zh-tw) Croatian (hr)/ Czech (cs)/ Danish (da)/ Dutch (nl)/ Finnish (fi)/ French (fr)/ German (de)/ Greek (el)/ Italian (it)/ Japanese (ja)/ Korean (ko)/ Latvian (lv)/ Lithuanian (lt)/ Norwegian (no)/ Polish (pl)/ Portuguese (Portugal) (pt-pt)/ Russian (ru)/ Serbian (sr)/ Slovak (sk)/ Slovenian (sl)/ Spanish (es)/ Swedish (sv).
  6. HP Gaming D&A and Personas Research, August 2020.
  7. Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. Intel’s numbering, branding/and or naming is not a measurement of higher performance. Quad-core is 4 cores and Hexa-core is 6 cores.
  8. Multi-core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. AMD’s numbering is not a measurement of clock speed.
  9. Single Gen4 and 2x TB PCIe NVMe M.2 SSD with RAID 0 configurable on Intel SKU only, top AMD config is 1TB PCIe Gen3x4 SSD.
  10. OMEN 16 0.2T with 97 pieces of fan blade; OMEN 15 0.5T with 47 pieces of fan blade.​Note: Listed numbers are compared to OMEN 15; results might be varied by different configurations. Dimension will be varied by specifications. Actual product thermal solution varies by configuration and may vary from image depicted.
  11. Actual battery Watt-hours (Wh) will vary from design capacity. Battery capacity will naturally decrease with shelf life, time, usage, environment, temperature, system configuration, loaded apps, features, power management settings and other factors.
  12. Based on HP Internal video playback testing in Apr 2021 with the new OMEN 16. New OMEN 16 configuration with Intel Core i7-11800H, NVIDIA GeForce RTX 3060, 32GB RAM. Windows 10 battery life will vary depending on various factors including product model, configuration, loaded applications, features, use, wireless functionality, and power management settings. The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage. See www.bapco.com for additional details.
  13. OMEN 17: 0.3T with 83 pieces of fan blade; Last gen OMEN 17: 0.35T with 59 pieces of fan blade.​
  14. OMEN 17 outlet open ratio: 79.8%; Last gen OMEN 17 outlet open ratio: 70%
  15. One hour testing on the same environment, same power delivery and same acoustic environment gen to gen comparison: New OMEN 17 41.4 degree on C deck and last gen OMEN 17 46.4 degree on C deck.
  16. Quad HD (2560×1440) content is required to view Quad HD images.
  17. All performance specifications represent the typical specifications provided by HP’s component manufacturers; actual performance may vary either higher or lower.
  18. Eyesafe® display options: QHD 165Hz, FHD 144Hz).
  19. Only available on Intel SKU. The Undervolting feature provided by OMEN Gaming Hub is based on APIs provided by Intel Extreme Utility (XTU) for voltage adjustment.​
  20. Available in select Intel models only. The WW 6GHz spectrum usage will still not be approved yet in Q2,2021, except US. Configure may vary by different countries, please contact with HP local contact for more info.
  21. Only available on Intel ® with NVIDIA GeForce® RTX™ 3060 and above for OMEN 16.
  22. Intel® Optane™ memory is a smart, adaptable system accelerator for PCs with an Intel® Core™ processor. Intel® Optane™ memory system acceleration does not replace or increase the DRAM in your system.
  23. Applies to HP PCs, Workstations, and Displays manufactured after January 2019. Based on most Gold and Silver EPEAT® registrations by meeting all required criteria and achieving 50-74% of the optional points for EPEAT® Silver and 75-100% of the optional points for EPEAT® Gold according to IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Status varies by country. Data is as of May 26, 2020. Visit www.epeat.net for more information.
  24. Based on U.S. EPEAT® registration according to IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. EPEAT® status varies by country. Visit www.epeat.net for more information. Please check more info about Energy Star and EPEAT from appendix slides.​
  25. Only available on OMEN 16.
  26. OBP usages differ from model, OBP only applied on speaker housing on Ceramic White models.

Arnault E, et al. Phototoxic Action Spectrum on a Retinal Pigment Epithelium Model of Age-Related Macular Degeneration Exposed to Sunlight Normalized Conditions. PLOS ONE. August 23, 2013. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0071398. [Accessed December 3, 2019].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *