“Oscarul pentru mediu” in Romania: I’Velo a castigat National Energy Globe Award

oscarul-pentru-mediu-in-romania-ivelo-a-castigat-national-energy-globe-award
Proiectul I Love Velo (I`Velo) al Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank a castigat vineri seara, 25 noiembrie 2011, National Energy Globe Award, unul dintre cele mai importante premii acordate proiectelor de mediu la nivel international.
I`Velo este recunoscut si pe plan international prin aceasta importanta distinctie. Premiul reprezinta o recunoastere a impactului pozitiv pe care il are un asemenea proiect asupra mediului inconjurator. Il datoram celor 550.000 de utilizatori I`Velo, partenerilor si tuturor celor care ne-au sustinut in implementarea celui mai important proiect de bike-sharing din Romania.

Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution

I`Velo este singurul proiect de acest fel selectat din Romania, de juriul competitiei, dintre alte noua inscrise din tara noastra. I`Velo este cel mai mare program de bike sharing din Romania, si, acum, recunoscut si pe plan international.

“Suntem foarte fericiti pentru ca am reusit, impreuna cu partenerii nostri, sa punem pe picioare programul I`Velo in Romania, program care se bucura de un asa de mare succes. Iar acum I`Velo este recunoscut si pe plan international prin aceasta importanta distinctie. Premiul reprezinta o recunoastere a impactului pozitiv pe care il are un asemenea proiect asupra mediului inconjurator. Il datoram celor 550.000 de utilizatori I`Velo, partenerilor si tuturor celor care ne-au sustinut in implementarea celui mai important proiect de bike-sharing din Romania”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Energy Globe Awards (www.energyglobe.com) este cea mai prestigioasa distinctie internationala, care se acorda anual, pe domeniul sustenabilitatii si al dezvoltarii durabile. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc vineri la Wels, in Austria.

“Faptul ca am castigat premiul Energy Globe pentru Romania dovedeste ca I`Velo este un proiect unic in tara prin efectele lui. Iar cel mai vizibil dintre ele este acela ca tot mai multi oameni isi lasa masinile acasa si folosesc bicicleta. Tocmai de aceea, premiul nu este doar al nostru, ci si al celor 550.000 de oameni care s-au plimbat cu bicicletele noastre de cand am pornit proiectul”, a declarat Corina Vasile, director de comunicare la Raiffeisen Bank.

Juriul Energy Globe Awards a premiat proiectul I`Velo al Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank pe baza urmatoarelor criterii:- sustenabilitatea si eficienta proiectului;- aspectele inovative ale proiectului, in functie de standardele tehnologice si circumstantele din regiune;- costuri/beneficii: descrierea aspectelor economice si sociale;- potentialul de a fi implementat si in alte regiuni;- compatibilitatea cu mediul: in special in privinta emisiilor de CO2 si a protectiei mediului.

”Este datoria si responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca tinerii nostri vor avea un mediu intact maine”. Acestea sunt cuvintele cu care Wolfgang Neumann a lansat premiile Energy Globe World pentru Sustenabilitate in anul 1999.Proiectele pentru protejarea resurselor, si care implica energiile regenerabile, sunt trimise anual de peste tot din lume. Premiile au ca scop prezentarea proiectelor sustenabile de succes unei audiente cat mai mari, avand in vedere ca multe dintre problemele noastre legate de mediu au deja solutii bune, fezabile. In fiecare an, aproximativ 800 de proiecte si initiative din intreaga lume sunt trimise pentru a fi analizate de juriul din aceasta competitie, la categoriile Pamant, Foc, Apa, Aer si Tinerete.

Premiile Energy Globe sunt acordate anual in cadrul unei mari gale de televiziune. Pana acum, gala a fost organizata in Japonia, Canada si Parlamentul European de la Bruxelles. Printre celebritatile care au prezentat pana acum aceste premii se numara Mihail Gorbaciov, Peter Falk (Columb), Robbin Gibb (Bee Gees), Martin Sheen sau Nigel Kennedy.

I`Velo, cel mai mare program de bike-sharing din RomaniaI’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing, fiind lansat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.1.100 de biciclete I’Velo au fost puse la dispozitia doritorilor din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, in perioada martie – octombrie 2011, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

Rezultate I’Velo- 550.000 de utilizatori1 milion de ore pe bicicleta- peste 20 de milioane de km parcursi pe bicicleta, echivalentul inconjorului lumii de 50 de ori- mai putina poluare, cu 40 tone de CO2, ca urmare a alegerii bicicletei- 25 parteneriate pentru diverse evenimente (Ziua Mondiala a Inimii, Skirtbike, ArtMania Festival, Bucharest Summer University, B’estfest, Peninsula, Noaptea Institutelor, Noaptea Bibliotecilor, Recicloniada, Tribute to Remember Freddie Mercury etc.)- TOP 5 ,,Best Green Third/ Charity Sector Campaign Award”, Green Awards 2010- Premiul de Argint la Romanian PR Award 2010, sectiunea Responsabilitate Sociala CorporativaPartenerii I’Velo

Programul I`Velo, initiat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor Capitalei, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).Pentru alte detalii accesat iwww.ivelo.ro.