articole, Comunicat de presa

ELKO Romania isi diversifica gama de produse smart wearables

Prezentate la CES 2021, ceasurile inteligente Amazfit ofera functii de varf de monitorizare a sanatatii si pentru fitness

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, aduce in atentia clientilor sai o serie de produse recent lansate la Consumer Electronics Show (CES) de compania Amazfit, o prestigioasa marca globala pe piata de echipamente smart wearables.

Ca in fiecare an, summitul tehnologic de la Las Vegas a adunat cele mai noi creatii ale producatorilor mondiali, focusul din acest an fiind pe zona de smart wearables, o piata cu ritm de crestere accentuat, stimulat de apetitul utilizatorilor finali pentru acces rapid la date si informatii. Conform IDC, numarul de produse vandute din acest segment, inregistrat numai in trimestrul al 3-lea din 2020, au fost cu 35,1% mai mare decat in perioada similara a anului anterior.

Noua gama de produse prezentate de Amazfit si disponibile acum si in Romania prin partenerii ELKO include cele mai noi modele din familiile GTS 2 si GTR 2, ceasurile inteligente ultra-elegante Amazfit GTR 2e si GTS 2e – care ofera functii de varf de monitorizare a sanatatii si pentru fitness. Acestora se adauga seria de ceasuri inteligente foarte usoare si versatile Amazfit Bip U adresate in special fanilor fitnessului.

Amazfit GTR 2e si GTS 2e: combinatia perfecta de stil si sanatate

La fel ca toti membrii familiilor Amazfit GTS 2 si GTR 2Amazfit GTR 2e si GTS 2e sunt adevarate opere de arta la incheietura mainii utilizatorului, care imbina stilul cu o durata extinsa de viata a bateriei. Designul rafinat ofera un afisaj complet, fara margini, care utilizeaza sticla curbata pentru a crea o experienta vizuala puternica si integrata. GTS 2e se bazeaza pe un ecran HD AMOLED de 1,65 inci cu densitatea de pixel de 341 ppi, ceea ce il face comparabil in claritate cu cele mai noi smartphone-uri, iar GTR 2e are un ecran AMOLED de inalta definitie de 1,39 inci cu densitatea de 326 ppi pixeli pentru claritate si afisaj viu.

Echipate cu cel mai recent senzor optic de inalta precizie BioTrackerTM 2 PPG, aceste ceasuri inteligente pot efectua monitorizarea ritmului cardiac 24 de ore pe zi si chiar ofera avertismente atunci cand ritmul cardiac in repaus este anormal de ridicat. Acestea sunt, de asemenea, echipate cu o functie de masurare a nivelului de oxigen din sange, astfel incat poate ajuta la masurarea saturatiei de oxigen in sange in momentul in care energia utilizatorului atinge un nivel de alerta.

Ceasurile inteligente Amazfit GTR 2e si GTS 2e asigura, de asemenea, monitorizarea in profunzime a calitatii somnului prin determinarea precisa a etapelor somnului, urmarirea starii de respiratie in timpul somnului si furnizarea de analize si sugestii de imbunatatire. De asemenea, este prezentat sistemul de evaluare a sanatatii PAI™ (Personal Activity Intelligence) care utilizeaza algoritmi pentru a converti date complexe, cum ar fi ritmul cardiac, durata activitatii si alte date medicale, intr-un singur scor intuitiv, pentru ca utilizatorii sa inteleaga cu usurinta starea lor fizica. Cu aceasta caracteristica, ceasurile inteligente pot oferi un sistem personalizat de evaluare a sanatatii pentru fiecare utilizator, pe baza datelor sale de sanatate unice.

Dispunand de 90 de moduri sportive incorporate pentru a acoperi nevoile celor mai multi pasionati de sport, utilizatorul poate folosi, de asemenea, comenzi vocale pe Amazfit GTR 2e si GTS 2e fara acces la internet, datorita functiei de control vocal offline – inclusiv activarea modurilor sport sau deschiderea functia de monitorizare a ritmului cardiac.

Seria Amazfit Bip U: Primul pas catre Smart Fitness

Seria de ceasuri Amazfit Bip U este dotata cu un ecran color mare, de 1,43 inci, astfel incat utilizatorul se bucura de o vizualizare mai clara a informatiilor importante. Si, cu 50 de modele de fete de ceas disponibile, acesta poate crea si purta la incheietura mainii propriul sau stil. In plus, fata de ceas personalizabila permite selectarea si afisarea informatiilor importante pe ecranul de pornire, cum ar fi ora, data, vremea, ritmul cardiac si multe altele.

Cu o greutate de doar 31 de grame, ceasurile din seria Amazfit Bip U sunt ultra-usoare si proiectate pentru confort pe tot parcursul zilei. Aceasta serie de ceasuri inteligente este echipata cu un senzor nou de urmarire optica biologica actualizat, BioTrackerTM 2, care permite masurarea saturaţiei oxigenului in sange. Ceasul permite, de asemenea, monitorizarea nivelului de stres si poate oferi exercitii de respiratie pentru a ajuta utilizatorul sa echilibreze nivelul de stres, astfel incat acesta sa stie cand trebuie sa faca o pauza pentru a se relaxa.

Alte caracteristici de ultima generatie includ sistemul de evaluare a sanatatii PAI™ (Personal Activity Intelligence), precum si un sistem de urmarire a ciclului menstrual care le poate ajuta pe doamne si domnisoare sa inregistreze perioadele menstruale si de ovulatie.

Seria Amazfit Bip U ofera utilizatorului majoritatea datelor despre exercitiile de care are nevoie, pentru mai mult de 60 de sporturi si activitati populare, iar cand ceasul inteligent din seria Amazfit Bip U este complet incarcat, purtatorul sau se va bucura de monitorizarea sanatatii si a activitatilor de fitness pe o perioada de pana la noua zile in conditii normale de utilizare.

De asemenea, prin intermediul Amazfit Bip U Pro utilizatorul poate dialoga cu Amazon Alexa: poate pune intrebari, primi traduceri, seta alarme si temporizatoare, poate verifica vremea, controla dispozitivele inteligente de acasa si multe altele.

Disponibilitate

Noile produse Amazfit de ultima generatie sunt disponibile imediat prin intermediul partenerilor ELKO Romania.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand peste 400 de producatori. Distribuitorul ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme in 11 tari din Europa.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *