articole, Comunicat de presa

Fațetele dentare: soluția ideală pentru un zâmbet strălucitor

8Fațetele dentare potrivite sunt o modalitate rapidă de a arăta un zâmbet frumos. Sunt perfecte pentru persoanele ale căror dinți sunt decolorați, sparți, crăpați, ciobiți sau au goluri. Cu toate acestea, fațetele dentare nu pot fi eliminate. Prin urmare, decizia pentru fațete ar trebui luată în considerare cu atenție. Înainte de a clarifica cu medicul dentist dacă procedura este potrivită pentru tine, este esențial să afli mai multe despre ele, despre fațete dentare preț și îngrijirea adecvată.

Fațetele dentare: ce sunt?

Fațeta dentară este o bucată subțire de ceramică care se modelează după aspectul natural al dinților și este, de asemenea, la fel de rezistentă ca smalțul natural al dinților. Fațetele sunt făcute pe măsură pentru a se potrivi cu conturul dinților și sunt lipite pe smalțul natural al dinților într-o serie de pași.

De ce sunt fațetele dentare o procedură benefică în stomatologie?

Fațetele dentare sunt o procedură mult mai puțin invazivă decât coroanele sau aparatele dentare. Potrivit specialiștilor, acestea pot fi utilizate pentru a închide golurile sau pentru a corecta nealinierile minore. Din motive cosmetice, mulți pacienți aleg furniruri pentru a-și albi dinții și pentru a corecta nealinierile. Decolorarea, fisurile și ciobirea sunt acoperite.

Ce sunt fațetele ceramice?

Cele mai obișnuite materiale utilizate pentru fațete sunt ceramica și luminile convenționale, precum și rășina compozită. Conform experților, fațetele ceramice sunt de preferat pentru corectarea formei sau culorii și pot dura între 10 și 20 de ani.

Aplicarea fațetelor

De obicei, fațetele pot fi aplicate în una sau două întâlniri cu medicul stomatolog. Dacă este o fațetă prefabricată, o consultație este de obicei suficientă – dacă aceasta trebuie făcută în laborator, sunt necesare două întâlniri.

Anestezia locală nu este de obicei necesară pentru aplicarea fațetelor. Cu toate acestea, în funcție de cât de sensibil este pacientul, se poate administra anestezie. Dentistul curăță dintele și determină culoarea corectă a fațetei. Dentistul îndepărtează o cantitate mică de smalț pentru a face loc acesteia pe dinte. O mostră a dintelui este făcută pentru laborator, apoi o fațetă temporară este plasată pe dinte și fixată în centru.După ce medicul dentist primește fațeta din laborator, cea temporară este îndepărtată și dintele este curățat cu un compus de lustruit și apă. Fațeta dentară este apoi gravată, clătită bine cu apă și uscată la aer. Adezivul este aplicat pe zona pregătită, apoi cimentul și furnirul sunt așezate și ajustate cu precizie.

Furnirul este apoi fotopolimerizat pe toate suprafețele timp de 60 de secunde pentru a-l lipi de structura dintelui. Medicul dentist va îndepărta excesul de material și va lustrui marginile furnirului.

Mulți medici stomatologi fac o programare pentru a verifica dacă fațeta este așezată corespunzător, deoarece dacă este bine montată va rezista mult timp.

Cum trebuie îngrijite fațetele dentare?

Ar trebui să ai grijă de noile fațete ceramice, precum și de proprii dinți printr-o igienă orală normală. Dacă scrâșnești dinți, dentistul îți poate recomanda o atelă pentru a-ți proteja fațetele de daune în timp ce dormi.

Reține că fațetele dentare trebuie înlocuite la un moment dat – indiferent cât de bine ai grijă de ele. Cu toate acestea, cu o igienă orală bună, te poți asigura că durează cât mai mult posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *