articole, Comunicat de presa

Sierra Madre anunta noi parteneriate pentru #prinochidebebe: ”Arata copilului tau ceea ce este capabil sa vada”

Bucuresti, 9 ianuarie 2017 – Sierra Madre, creatorul unui conceptului unic de materiale educative pentru copii ”Prin ochi de bebe”, anunta distributia celor patru carti in tot mai multe centre, precum si online. Casuta cu jucarii, este un magazin online unde jucariile sunt adaptate varstelor. Aici si-a facut loc si seria de carti pentru bebelusi ”Prin ochi de bebe”, intrucat cartile sunt dezvoltate in baza unui concept care se bazeaza pe mai mult de 50 de ani de cercetari stiintifice. Cercetarile demonstreaza ca sugarii sunt stimulati vizual de imagini cu contrast ridicat, iar stimularea dezvoltarii vizuale de la nastere ajuta mai mult decat doar vederea, ajuta dezvoltarea intregului creier.

Cele mai recente studii continua sa demonstreze ca abilitatile vizuale ale sugarilor includ vizibilitatea culorilor pentru contrast inalt – de preferat negru, alb si rosu – si sensibilitate la contrast pentru imaginile care il contin.

  • Copiii urmaresc culorile contrastante datorita stimularii pe care acestea o aduc. (Dr. Craig, Ron, Universitatea Edinboro din Pennsylvania, “Dezvoltarea fizica a sugarilor”, 2006).
  • Conform concluziilor rezultate din cercetarile dr. Amanda Gummer, dupa nastere, copilul percepe doar culori intense, retina putand detecta doar un contrast mare intre lumina si intuneric.
  • Alb-negru reprezinta cea mai puternica combinatie de culori pentru un bebelus, datorita contrastului accentuat, care determina cea mai puternica stimulare vizuala. Aceste culori dezvolta curiozitatea copilului si stimuleaza conexiunile celulelor creierului, a concluzionat Dr. Williams Sears in cercetarile realizate.
  • Copiii raspund bine la culori contrastante, iar dr. William Sears (2013) a demonstrat ca alb-negru este cea mai puternica si mai usoara combinatie pe care un copil o poate recunoaste, datorita contrastului care provoaca cea mai puternica stimulare vizuala. Aceste culori cresc curiozitatea si stimuleaza conexiunile celulelor creierului, ceea ce inseamna ca, daca un copil are stimuli mai puternici, atunci, in cele din urma, au o crestere mai buna a creierului si o dezvoltare vizuala mai rapida.

Referindu-se la aceste studii si modul in care a aparut conceptul, Stefan Gavrilescu, reprezentant ”Casuta cu jucarii” a mentionat: ”Ce nu sunt aceste carti: nu sunt un trend, nu sunt ceva care sa ocupe o nisa de piata. Ele vin in urma unor studii cu puternice baze psihologice, anatomice si somatice, fiind dedicate celei mai importante perioade din cresterea puiului nostru, cea in care intra in contact cu lumea.”

Acuitatea vizuala a nou-nascutului este de aproximativ 20/400. Vederea se imbunatateste incet spre 20/20 pana la varsta de 2 ani. Aceasta este echivalenta cu a vedea clar litera mare “E” pe o diagrama a ochilor. La inceput, nou-nascutii nu acorda multa atentie lumii vizuale, dar, in mod natural, vor clipi cand lumina le straluceste in ochi. De la 6 la 8 saptamani, bebelusii isi vor fixa privirea pe un obiect si vor urmari miscarea acestuia. Ochii unui bebelus ar trebui sa fie bine aliniati (lucreaza ca o echipa) la varsta de 4 luni. Pe masura ce ochii devin aliniati, se dezvolta vederea tridimensionala.

Ioana Teodorescu, reprezentant Sierra Madre in Romania, a declarat: ”Ca reprezentant Sierra Madre in Romania, am aplicat propriile strategii in companii din diverse domenii de activitate, insa editura Sierra Madre este o provocare placuta si educativa, care ma invata ceva nou in fiecare zi despre parinti, copii, familie si timp petrecut impreuna.

Ne bucuram sa promovam seria de carti Prin Ochi de Bebe, stiind ca astfel sustinem parintii, copiii si familiile sa petreaca timp impreuna, sa asiste la cresterea armonioasa a bebelusului si la dezvoltarea lui sanatoasa!”.

Seria ”Prin ochi de bebe” este un concept inovator care include trei carti in format clasic (MelculZmeulLingurita si Furculita) si o carte pliabila ce poate fi desfasurata pe patut sau pe paturica (Armonica). Cartile se adreseaza familiilor cu copii care au varste cuprinse intre 0-12 luni si cu ilustratii in culorile alb – negru si alb-negru-rosu pentru a sustine si provoca dezvoltarea bebelusilor in primele luni de viata. Cartile ”Prin ochi de bebe” sunt editate de Sierra Madre, editura independenta fondata de Kamil Ziegler, un tatic devotat si iubitor.

Seria de carti ”Prin ochi de bebe este disponibila prin centrul Motherhood, pot fi achizitionate online prin Depozituldecarte.ro, precum si prin Casuta cu jucarii. Cartile mai pot fi achizitionate prin magazinul Wooden Toys & Crafts din Brasov, de la libraria virtuala Uzina de carte, precum si din Libraria Dorian Gray din Constanta.

Toate parteneriatele dezvoltate de Sierra Madre si locurile de unde pot fi procurate cele patru carti pentru copii se pot consulta la: www.sierramadre.ro/contact.

Va invitam alaturi de #PrinOchideBebe pentru a afla ultimele noutati de pe site www.SierraMadre.ro si Facebook: https://www.facebook.com/PrinOchideBebe/.

Despre Casuta cu Jucarii

Prin magazinul online, www.casutacujucarii.ro, seria ”Prin ochi de bebe” se bucura de expunerea alaturi de jocuri si jucarii pentru copii de toate varstele. Casuta cu jucarii a selectat numai acei producatori/ furnizori de jucarii care propun cele mai “cool”, educative si distractive jocuri si jucarii de pe piata, urmarind cu prioritate calitatea şi siguranţa acestora (fabricarea lor la standarde europene). La linkul https://www.casutacujucarii.ro/Jucarii-Educative/Carti-pentru-bebelusi puteti comanda cele patru carti din seria ”Prin Ochi de Bebe”.

Despre Sierra Madre

Sierra Madre este un start-up infiintat in Polonia, la Varsovia, in anul 2011, ca editura de carti si alte materiale educative pentru copii. Renumele editurii a fost cladit pe idei inovatoare pentru dezvoltarea copiilor, sustinute de medici, psihologi si alti specialisti din domeniu. Mai multe detalii despre conceptul ”Prin ochi de bebe” aflati la: www.sierramadre.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *