articole, Comunicat de presa

Panasonic lansează primele playere Blu-ray Ultra HD compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+

    • Patru noi playere Blu-ray Ultra HD, inclusiv primele modele compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+
    • Procesor HCX de ultimă generație pentru o calitate incredibilă a imaginii în format HDR
    • Operare ușoară în modul hands-free datorită controlului vocal Google Assistant (în curând) și Amazon Alexa (în curând)
    • Deoarece au existat multe solicitări în acest sens, UB820 este, de asemenea, compatibil cu Dolby Vision

București, 8 ianuarie 2018 – Panasonic are plăcerea de a anunța lansarea celor mai recente playere Blu-ray Ultra HD, printre care și două modele — DP-UB820 și DP-UB420 — compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+ (următoarea generație a formatului HDR). Împreună cu seria DP-UB330/DP-UB320, line-up-ul anului 2018 include patru playere, toate certificate ULTRA HD Premium.

Gama de playere Blu-ray Ultra HD pentru anul 2018 este dotată cu un nou Procesor HCX, dezvoltat și calibrat de experți de la Hollywood. Indiferent de tipul conținutului, rezultatul este o experienţă emoționantă prin divertisment la domiciliu, aşa cum și-au propus cineaștii.

Gama 2018 a playerelor Panasonic Ultra HD* este compatibilă cu funcția de control vocal atât de la Google Assistant (în curând), cât și de la Amazon Alexa (în curând)**. Trebuie doar să vorbiți unui dispozitiv pe care este instalat fie Google Assistant, fie Amazon Alexa și puteți derula rapid înainte sau întrerupe cu ușurință filmul favorit fără a fi nevoie să utilizați telecomanda.

HDR la următorul nivel cu HDR10+

Două dintre noile playere Panasonic Blu-ray Ultra HD, UB820 și UB420, sunt compatibile*** cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+, care va oferi beneficii considerabile utilizatorilor prin optimizarea experienței de vizionare. HDR10+ este o nouă platformă de metadate dinamice „open source”, fără redevențe, creată de 20th Century Fox, Panasonic și Samsung. Pentru a afla mai multe despre programul de licență HDR10+, vă rugăm să contactați biroul de administrare a licenței la adresa info@hdr10plus.org

În plus, ca răspuns la cerințele utilizatorilor, UB820 este, de asemenea, compatibil cu Dolby Vision.

Imagini de înaltă calitate: Reproducerea fidelă a imaginilor datorită tehnologiilor dezvoltate de Panasonic

Elementul principal al sistemului de procesare 4K implementat pe această gamă este procesorul HCX (Hollywood Cinema Experience) dezvoltat de Panasonic pentru Blu-ray Ultra HD. Acesta a fost îmbunătățit aplicând o procesare cromatică și de gradaţie unică tehnologiilor video profesionale dezvoltate la Panasonic Hollywood Laboratory (PHL), în cadrul departamentului de cercetare şi dezvoltare, având ca scop îmbunătățirea calității imaginii Blu-ray. Lansat anul trecut, procesorul HCX reproduce imagini video 4K transmise prin Internet și Blu-ray Ultra HD, asigurând acuratețea culorilor și o luminozitate optimă.

Procesare cromatică precisă

Modelele UB820, UB420 și UB330/320 beneficiază de o funcție de up-scaling 4K Direct Chroma originală, care face conversia de la rezoluția Full HD la 4K, pentru afișarea unor culori și mai frumoase.

Procesare HDR optimă

Existând din ce în ce mai mult conținut HDR disponibil pe disc sau prin servicii de streaming, reproducerea optimă a conținutului HDR a devenit esențială. Pe lângă domeniul larg de contrast, imaginile redate de playerele Blu-ray Ultra HD trebuie sa fie bogate in detalii atât în zonele întunecate, cât şi în zonele luminoase ale imaginii. Pentru atingerea acestui obiectiv, noile playere Panasonic utilizează tehnologii unice pentru a asigura trei funcții de ajustare HDR.

      1. Optimizator HDR*

Televizoarele compatibile HDR utilizează maparea culorilor pentru a potrivi domeniul de luminozitate al unui anumit ecran cu metadatele statice ale conținutului. Totuși, uneori obținerea de rezultate optime este imposibilă din cauza producătorului televizorului sau modelului specific. Însă atunci când tehnologia mapării culorilor este incorporată în player, calitatea imaginii HDR este asigurată indiferent de televizor. Panasonic folosește analiza imaginii originale și tehnologiile de procesare pentru obținerea de imagini HDR de calitate înaltă, în timp ce maparea culorilor este utilizată pentru ajustarea nivelului de luminozitate. Chiar și imaginile HDR din materiale HDR10 sau TV obișnuite, care nu acceptă formate noi precum HDR10+ și Dolby Vision, sunt redate optim.

      1. Conversie de la HDR la SDR (Re-mapare optimizată a culorilor pentru TV SDR)

Conversia domeniului dinamic reproduce imagini mai luminoase și mai frumoase decât imaginile Blu-ray obişnuite atunci când sunt redate pe un televizor ce nu este compatibil cu HDR (TV SDR). Această funcție maximizează expresia imaginii redată de formatul Blu-ray Ultra HD.

      1. Reglare HDR pentru diverse condiții de vizionare

Aceste modele au o nouă funcție de reglare HDR care reproduce zonele întunecate şi luminoase cu acuratețe ridicată, indiferent de mediul de vizionare. Scenele întunecate din imaginile HDR sunt uneori dificil de vizionat într-o cameră luminoasă și este posibil să necesite ajustarea luminozităţii. Deoarece semnalele HDR sunt inerent diferite de semnalele SDR, funcțiile de ajustare existente sunt insuficiente. Modelele UB820, UB420 și UB330/320 utilizează o tehnologie originală de optimizare a semnalelor video HDR, ceea ce le permite ajustarea liberă a luminozității imaginilor HDR. Un buton de setare HDR pe telecomandă permite utilizatorului să selecteze, pur și simplu, setarea optimă pentru mediul de vizionare.

Sunet de înaltă calitate: Tehnologiile audio unice asigură reproducerea unui sunet bogat în detalii

Ieşire audio analogică pe 7.1 canale

Modelul UB820 acceptă semnal audio analogic pe 7.1 canale pentru o conexiune directă la un sistem home theatre, pentru un sunet surround autentic. Fiecare conector este placat cu aur pentru a preveni oxidarea şi pentru a menţine o conductibilitate ridicată a semnalului.

Twin HDMI Pure AV (ieșire duală HDMI audio/video, izolată)

Seriile UB820 și UB420 sunt prevăzute cu ieșiri duale HDMI pentru a izola și transmite semnalul video 4K către televizor și semnalul audio către amplificator. Separând semnalul video de cel audio, zgomotele nedorite sunt eliminate, rezultând redarea unui semnal audio de înaltă calitate.

Redare audio de înaltă rezoluție

Modelele UB820, UB420 și UB330/320 sunt concepute pentru o redare de înaltă rezoluție a semnalului audio. Pe lângă formatele convenţionale WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, pot fi redate și fişiere muzicale DSD (11,2MHz*/5,6 MHz/2,8 MHz) ALAC și AIFF. Conectaţi-l pur şi simplu la sistemul audio de acasă pentru a vă bucura de muzică la o calitate echivalentă sunetului master din studio.

Digital Tube Sound (Sunet digital de lampă) cu supra-eşantionare

Caracteristicile distincte, calde, reconfortante ale sunetelor oferite de amplificatoarele cu lămpi sunt simulate cu acuratețe de UB820 și UB420. Vă puteţi bucura de şase tipuri de sunete diferite de lampă, iar supra-eşantionarea la 96-kHz/192-kHz este oferită la o calitate excepţională.

Operaţiuni inteligente în reţea: Funcţionalitate totală în reţea pentru a vă bucura de o varietate de surse 4K

Funcționează cu asistență vocală

Gama din 2018 a playerelor Panasonic Ultra HD* este compatibilă cu funcțiile de control vocal de la Google Assistant (în curând) și de la Amazon Alexa (în curând)**. Prin simpla vorbire către un dispozitiv pe care este instalat fie Google Assistant fie Amazon Alexa, o diversitate de operaţiuni, precum derularea rapidă înainte sau oprirea filmului, pot fi realizate prin intermediul controlului vocal fără a fi nevoie de telecomandă. Planurile de viitor vor include aplicații de pornire și operare, precum VOD.

Compatibile cu 4K VOD (NETFLIX, YouTube* și Amazon****)

Două modele din gama anului 2018, UB820 și UB420, sunt compatibile cu serviciile 4K VOD (Video-on-demand – Video la cerere), precum NETFLIX, YouTube* și Amazon****, oferind o experienţă de vizionare video supremă pentru cei care doresc o calitate a imaginilor şi sunetului, fără compromisuri.

Imagini video realizate cu o cameră 4K și redare JPEG

Înregistrările video 4K (format MP4) realizate cu o cameră foto sau video pot fi reproduse utilizând playerele Panasonic Ultra HD din gama 2018, în timp ce fișierele JPEG pot fi redate la rezoluţie 4K pentru a vă putea bucura de frumuseţea naturală a amintirilor din călătorii.

Design: Designul elegant și compact oferă un aspect și o prezență de mare rafinament

Design 3D tăiat în sticlă

Întreaga tehnologie avansată este integrată într-o carcasă elegantă, compactă, respectând designul 3D tăiat în sticlă al Panasonic. Acest design simplu, dar cu impact vizual, se potriveşte perfect cu orice televizor cu ecran plat, în timp ce panoul frontal al playerului Blu-ray Ultra HD prezintă un finisaj al muchiilor pe toate cele patru părţi pentru a asigura o prezenţă subtilă, dar unică în acelaşi timp.

* Exclus în seria UB330/320

**Asistență vocală
***Este necesară actualizarea firmware-ului pentru UB420
****Amazon Video este disponibil doar în Marea Britanie, Germania și Austria.

Principalele caracteristici ale DP-UB820/824

Imagine de înaltă calitate

      • Redare Blu-ray Ultra HD (4K/HDR)
      • Procesor HCX (Hollywood Cinema Experience) pentru player Blu-ray Ultra HD
      • Compatibilitate cu tehnologiile de metadate dinamice HDR10+/ Dolby Vision
      • Procesor cromatic de înaltă precizie 4K
      • Upscaling 4K Direct Chroma
      • Ieșire 4K 60p/50p/4:4:4
      • Optimizator HDR
      • Redare Disc Blu-ray FULL HD 3DTM

Sunet de înaltă calitate

      • Ieşire analogică audio pe 7.1 canale
      • TWIN HDMI PURE AV (Ieşire HDMI duală izolată)
      • High Clarity Sound Pemium (Sunet premium de înaltă claritate)
      • Proces de suprimare jitter HDMI Low Clock
      • Digital Tube Sound (Sunet digital de lampă) cu supra-eşantionare
      • Redare audio de înaltă rezoluţie (DSD (11,2MHz/2,8MHz/5,6MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
      • 192kHz/96kHz Surround Re-master (Remasterizare)

Funcţii inteligente

      • Funcționează cu asistență vocală (Denumire Provizorie)
      • Acceptă 4K VOD (NETFLIX/ YouTube/ Amazon*2)
      • Operaţiuni în reţea 4K (redarea unui videoclip 4K/ jpeg 4K)
      • Aplicaţii Internet*1
      • DLNA (Client/Renderer(Redare))
      • Acces la unitate din reţea
      • Redare HDD extern
      • Mirroring (Oglindire) cu smartphone / tabletă
      • Browser web*1
      • LAN wireless integrat
      • GUI elegant
      • Pornire rapidă
      • Wallpaper pentru ecranul de pornire
      • Control prin conexiunea HDMI

*1  Necesită serviciu Internet cu bandă largă.

*2  Amazon Video este disponibil doar în Marea Britanie, Germania și Austria.

Principalele caracteristici ale DP-UB420/424

Imagine de înaltă calitate

      • Redare Blu-ray Ultra HD (4K/HDR)
      • Procesor HCX (Hollywood Cinema Experience) pentru player Blu-ray Ultra HD
      • Compatibilitate cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+*1
      • Procesor cromatic de înaltă precizie 4K
      • Upscaling 4K Direct Chroma
      • Ieșire 4K 60p/50p/4:4:4
      • Optimizator HDR
      • Redare Disc Blu-ray FULL HD 3DTM

Sunet de înaltă calitate

      • TWIN HDMI PURE AV (Ieşire HDMI duală izolată)
      • High Clarity Sound Pemium (Sunet premium de înaltă claritate)
      • Proces de suprimare jitter HDMI Low Clock
      • Digital Tube Sound (Sunet digital de lampă) cu supra-eşantionare
      • Redare audio de înaltă rezoluţie (DSD (11,2MHz/2,8MHz/5,6MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
      • 192kHz/96kHz Surround Re-master (Remasterizare)

Funcţii inteligente

      • Funcționează cu asistență vocală (Denumire Provizorie)
      • Acceptă 4K VOD (NETFLIX/ YouTube/ Amazon*3)
      • Operaţiuni în reţea 4K (redarea unui videoclip 4K/ jpeg 4K)
      • Aplicaţii Internet*2
      • DLNA (Client/Renderer(Redare))
      • Acces la unitate din reţea
      • Redare HDD extern
      • Mirroring (Oglindire) cu smartphone / tabletă
      • Browser web*1
      • LAN wireless integrat
      • GUI elegant
      • Pornire rapidă
      • Wallpaper pentru ecranul de pornire
      • Control prin conexiunea HDMI

*1 Activat prin actualizare software

*2 Necesită serviciu Internet cu bandă largă.

*3  Amazon Video este disponibil doar în Marea Britanie, Germania și Austria.

 

Principalele caracteristici ale DP-UB330/320

Imagine de înaltă calitate

      • Redare Blu-ray Ultra HD (4K/HDR)
      • Procesorul HCX (Hollywood Cinema Experience) pentru playerul Ultra HD Blu-ray
      • Procesor cromatic de înaltă precizie 4K
      • Upscaling 4K Direct Chroma
      • Ieșire 4K 60p/50p/4:4:4
      • Redare Disc Blu-ray FULL HD 3DTM

Sunet de înaltă calitate

      • Proces de suprimare jitter HDMI Low Clock
      • Redare audio de înaltă rezoluţie (DSD (11,2MHz*1/2,8MHz/5,6MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)

Funcţii inteligente

      • Acceptă 4K VOD (NETFLIX/ Amazon*2)
      • Operaţiuni în reţea 4K (redarea unui videoclip 4K/ jpeg 4K)
      • Aplicaţii Internet*3
      • DLNA (Client/Renderer(Redare))
      • Acces la unitate din reţea
      • Redare HDD extern
      • Browser web*3
      • LAN wireless integrat*1
      • GUI elegant
      • Pornire rapidă
      • Wallpaper pentru ecranul de pornire
      • Control prin conexiunea HDMI

*1 Exceptând UB320.

*2 Amazon Video este disponibil doar în Marea Britanie, Germania și Austria.

*3 Necesită serviciu Internet cu bandă largă.

Despre Panasonic

 

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Sărbătorind în 2018 100 de ani la înfiinţarea sa, compania Panasonic este activă la nivel global, fiind prezentă acum în peste 495 de sucursale şi 91 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,711 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2017. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă mai bună şi o lume mai bună pentru clienţii săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *