articole, Comunicat de presa

British American Tobacco deschide în România primul magazin dedicat glo™ – un produs inovator care încălzește tutunul

București, 21 decembrie 2017 – British American Tobacco (BAT) a deschis primul magazin glo™ din România și al cincilea din lume în cadrul Băneasa Shopping City din București. glo™ este cel mai nou și mai inovator produs de încălzire a tutunului destinat fumătorilor adulți, lansat de BAT pe piața din România la începutul lunii decembrie.

În magazinul dedicat, consumatorii adulți pot afla toate informațiile referitoare la glo™, un produs care încălzește tutunul, în loc să îl ardă și pot testa noul dispozitiv împreună cu gama largă de accesorii. British American Tobacco, cea mai mare companie de tutun și produse de nouă generație din lume, a mai deschis magazine dedicate glo™ în Japonia și Coreea de Sud.

Magazinul glo™ din Băneasa ne oferă ocazia de a le prezenta consumatorilor noștri adulți felul în care simplitatea și inovația se regăsesc în toate caracteristicile produsului și de a le răspunde întrebărilor privind cel mai nou produs de pe piață cu potențial de risc redus”, a declarat Asli Ertonguc, Director de Marketing al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul British American Tobacco.

Magazinul glo™ ocupă o suprafață de circa 100 m2, iar designul a fost realizat de Arhitectul Mario Kuibuș și biroul de arhitectură RE-ACT NOW și respectă valorile și atributele produsului, centrate în jurul simplității și înaltei tehnologii: un singur aparat, un singur buton și o baterie încorporată care, încărcată complet, este suficientă pentru consumul a până la 30 de Neostiks™.

Magazinul glo™ din Băneasa Shopping City îi întâmpină pe consumatorii adulți cu 3 categorii de produse: dispozitivul glo™ în cele 5 nuanțe disponibile în prezent: Silver, Gold, Blue, Black și Pink; consumabile din tutun Kent Neostiks™ în 3 arome diferite: BLUE (tobacco), YELLOW (citrice) și GREEN (mentol); accesorii precum huse pentru protecția dispozitivului (în 3 culori diferite – Orange, White și Space Gray), cabluri de încărcare și periuțe de curățare.

În perioada următoare, consumatorii adulți pot găsi în magazin nu doar oferta promoțională de 200 de lei pentru un glo™ starter kit (dispozitivul însoțit de 10 pachete de Neostiks™), ci și o serie de alte oferte exclusive, disponibile doar în glo™ store. Prețul unui pachet de Neostikseste de 17 lei, asemănător celui unui pachet de țigarete.

În prezent, glo™ este disponibil în magazinul glo™ store din Băneasa Shopping City, prin ambasadorii glo din întreaga țară și prin intermediul magazinului online pe www.glo.ro.

Despre glo™

*glo™ este un dispozitiv care încălzește – nu arde – consumabile din tutun la aproximativ 240 °C. Deoarece în cazul glo™ nu există ardere, așa cum se întâmplă în cazul țigărilor tradiționale, utilizarea glo™ are potențialul de a fi mai puțin riscantă decât fumatul. Vaporii formați prin încălzirea consumabilelor speciale din tutun generează un gust natural de tutun, dar conțin cu aproximativ 90% până la 95% mai puține substanțe nocive decât fumul de țigară**. În comparație cu fumatul tradițional, glo produce mai puțin miros și nu generează scrum. De asemenea, glo nu produce fum, ci emite vapori de tutun.

Aceste caracteristici nu înseamnă neaparat că acest produs este mai putin nociv decât alte produse de tutun.

Principalul avantaj al glo™ este dat de simplitate: un singur aparat, un singur buton, niciun dispozitiv extern de încarcare și o baterie care, încarcată complet, este suficientă pentru consumul a până la 30 de Neostiks™.

România este prima țară din Uniunea Europeană în care British American Tobacco a lansat glo™. British American Tobacco își propune să ofere fumătorilor adulți o gamă de produse cu potențialul de a fi semnificativ mai puțin riscante decât țigările. BAT a susținut și demonstrat acest angajament printr-o investiție de peste 2,5 miliarde de dolari în ultimii șase ani pentru dezvoltarea și furnizarea unor alternative care au potențialul de a fi considerabil mai puțin riscante decât țigările obișnuite.

**Comparație între fumul produs de arderea tutunului unei țigarete de referință standard 3R4F (aproximativ 9 mg gudron) și vaporii proveniți din încălzirea tutunului cu ajutorul glo, având în vedere cele 9 tipuri de componente nocive recomandate a fi reduse în fumul de țigaretă de către Organizația Mondială a Sănătății.

glo™ este un produs de încălzire a tutunului conceput să ofere o experiență ușoară de utilizare și în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Acesta include o serie de caracteristici de siguranță, precum:

 

  • glo™ este realizat din aluminiu de înaltă calitate și are o bază robustă din plastic. Materialele interioare sunt confecționate din plastic termic rezistent la căldură, un tub de vid care asigură o temperatură exterioară rece la atingere, o tehnologie de încălzire rapidă și o baterie Li-Ion de înaltă calitate.
  • Dispozitivul se oprește în caz de supraîncălzire și are caracteristici care îl protejează de încărcarea incorectă.
  • Dispozitivul a fost testat de o organizație independentă recunoscută la nivel mondial în ceea ce privește standardele internaționale de siguranță pentru dispozitivele destinate consumatorilor.

Despre BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMANIA

  • British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro, sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, contribuția totală a industriei tutunului).
  • În ultimii 10 ani, între 2007 și 2016, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia din România.
  • British American Tobacco este un angajator strategic. BAT creează în mod direct aproape 2.500 de locuri de muncă și alte 25.000 de locuri de muncă indirect, prin intermediul lanțului de furnizori și distribuție.
  • British American Tobacco este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 55%.
  • British American Tobacco a lansat primul produs de ultima generație în Romania, iFUSE, acum aproape doi ani. iFUSE este un hibrid care utilizează vaporii unui lichid de nicotină pentru a încălzi tutunul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *