Mancarea bio a devenit in ultima vreme mai mult o necesitate, decat un moft. Calitatea produselor pe care le gasim pe piata este din ce in ce mai scazuta, iar daca vrem ceva mai natural trebuie sa platim mult mai mult.
Daca locuiesti la tara si iti place mediul in care traiesti si vrei sa te bucuri de lucrurile pe care le poti face cu mana ta sis a mananci din ceea ce produci atunci cu siguranta ai nevoie de un incubator oua.
Daca vrei sa il cumperi pe cel mai bun gasesti mai jos o lista de criterii la care trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa achizitionezi un incubator cat mai performant.
- Tipuri de incubatoare
Pe piata exista mai multe tipuri de incubatoare de oua iar in functie de tipul de pui de pasare pe care ii vrei iti alegi tipul de incubator. Exista si tipuri universale, dar unele incubatoare sunt doar pentru anumite specii de pasari.
- Nivelul de performanta
Din acest punct de vedere putem clasifica incubatoarele in felul urmator: modele profesionale, modele semi-profesionale si produse pentru uz casnic. Cu cat mai performant este incubatorul, cu atat mai mare va fi pretul. Alege modelul de incubator in functie de nevoile tale, nu este necesar sa achizitionezi cel mai scump model de pe piata daca il folosesti doar pentru uzul casnic.
- Sistemul de intoarcere al oualor
Acest aspect este unul foarte important pentru ca in functie de modelul pe care il alegi vei determina si gradul tau de implicare. Exista modele full automate sau semi-automate sau modele manuale. La modelele full automate si semi-automate intoarcerea se realizeaza fara vre-un ajutor suplimentar din partea ta, oule se vor intoarce singure la anumite periode de timp. Daca alegi unul manual aceasta operatiune va fi realizata de tine.
Sper ca aceste informatii iti sunt utile si spor la gasirea incubatotului perfect pentru nevoile tale.