articole, Comunicat de presa

Axis Communications lanseaza un proiect open source de autentificare video

Increderea in probele video constituie o parte centrala a industriei de securitate, iar garantarea faptului ca inregistrarile nu au fost editate din momentul captarii lor este esentiala. Prin intermediul proiectului sau de autentificare video recent lansat, Axis Communications face public un design de referinta open source care va oferi industriei de supraveghere o metoda deschisa de autentificare si verificare video. Compania Axis va incorpora acest design in propriile sale camere, sub forma functiei de video semnat.

Peter Friberg, Director de Management al Solutiilor in cadrul companiei Axis Communications, a explicat abordarea adoptata de companie: „Exista unele aspecte ale industriei de supraveghere care sunt atat de importante incat consideram cooperarea ca fiind esentiala si implementarea unui proiect cu sursa deschisa ca fiind cel mai eficient mod de a colabora. Garantarea faptului ca inregistrarile video realizate de camerele de supraveghere sunt autentice si nu au fost modificate este un exemplu relevant. Orice indoieli privind autenticitatea inregistrarilor video pot fi folosite pentru a compromite complet o anumita investigatie sau urmarire penala, subminand in acelasi timp si increderea in valoarea supravegherii video per ansamblu. Proiectul de autentificare video rezolva aceasta problema.”

Designul de referinta open source poate fi utilizat de producatorii de camere de supraveghere si furnizorii de sisteme de video management ca o metoda simpla de stabilire a autenticitatii inregistrarilor video produse, fara a necesita accesul fizic la camera respectiva. In plus, functioneaza chiar si in modul offline. Producatorii trebuie sa utilizeze in camerele proprii echipamente hardware cu protectii fizice pentru a stoca ID-ul unic al unui produs si pentru a semna digital inregistrarea video.

Compania Axis a publicat o documentatie care prezinta in detaliu cadrul aplicabil, iar aceasta va constitui punctul de plecare pentru partenerii care doresc sa implementeze o metoda unificata de autentificare video. Librariile de programe software si documentatiile aferente proiectului de autentificare video sunt disponibile pe GitHub https://github.com/AxisCommunications/signed-video-framework

Functia de video semnat asigura autentificarea pentru camerele de supraveghere Axis

Axis a creat functia de video semnat ca metoda proprie de implementare a programului software de autentificare cu sursa deschisa. Disponibila in trimestrul al doilea al anului 2022, functia le va conferi clientilor Axis incredere, asigurandu-i ca inregistrarile video nu au fost modificate din momentul preluarii lor de la camera de supraveghere Axis.

Functia de video semnat adauga o suma de control criptografica la inregistrarea video, care este semnata apoi de ID-ul dispozitivului Axis, furnizand o dovada ca inregistrarea respectiva a fost produsa in interiorul unei anumite camere Axis.

Pentru camerele Axis, functia de video semnat utilizeaza componenta hardware Axis Edge Vault, un modul de calcul criptografic securizat. Axis Edge Vault ofera un spatiu de stocare sigur, permitand fiecarui dispozitiv sa isi protejeze datele si stabilind o baza ferma pentru implementarea in siguranta a unor caracteristici de securitate mai avansate.

De asemenea, Axis Edge Vault protejeaza ID-ul unic al dispozitivului Axis, care este compus dintr-o colectie de certificate, inclusiv o versiune semnata digital a numarului de serie unic. In plus, stocheaza in siguranta datele sensibile si garanteaza executarea sigura a aplicatiilor. Totodata, permite autentificarea securizata a dispozitivelor folosind metoda standardizata IEEE 802.1AR.

„Consideram ca functia de video semnat reprezinta modul cel mai eficient de autentificare a inregistrarilor video: prin adaugarea unei semnaturi in momentul captarii si asocierea acesteia cu ID-ul unic al camerei prin intermediul modulului Axis Edge Vault, orice modificari ulterioare vor deveni evidente. Partajarea programului software de autentificare video ca sursa deschisa cu intreaga industrie de supraveghere va permite altor producatori sa implementeze abordari similare ca metode standard de autentificare video”, a continuat Friberg.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *