articole, Comunicat de presa

Panasonic prezintă LZ2000, vârful de gamă OLED pentru 2022

  • Disponibil cu diagonale de 77, 65 și 55 inci
  • Configurația panoului personalizat “Master OLED Pro” generația 2022, calibrat la Hollywood, oferă o creștere suplimentară a luminozității la niveluri medii
  • Noi dotări pentru jocuri, care includ panou Game Control, detectare automată pentru GPU NVIDIA, latență îmbunătățită pentru jocuri de 60 Hz și compatibilitate implicită HDMI2.1
  • Optimizare în funcție de temperatura de culoare a luminii ambientale și un mod Auto AI mai rafinat cu suport suplimentar pentru dispozitive externe
  • Matrice de difuzoare cu tehnologie beam-forming pentru sunet direcțional precum și difuzoare orientate lateral și în sus, capabile să ofere experiența superbă a unui sunet surround precum și Dolby Atmos®
  • “Calibrat de Technics”: sistem de sunet dezvoltat cu implicarea inginerilor de la Technics, faimosul brand audio al Panasonic

București, 04.01.2022 – Panasonic anunță lansarea televizoarelor OLED vârf de gamă pentru 2022, seria LZ2000, disponibile cu diagonale de 55 și 65 inci (140 și 165 cm) și pentru prima dată și 77 inci (195 cm).

Datorită calibrării la Hollywood și a acurateței desăvârșite a culorilor, televizoarele Panasonic OLED au fost mereu cea mai bună alegere pentru vizionarea filmelor și a serialelor TV de înaltă calitate. Îmbunătățirile suplimentare ale tehnologiilor pentru jocuri, care includ un meniu transparent cu informații și setări numit Game Control Board, detectare automată a GPU NVIDIA, latență îmbunătățită la 60 Hz și compatibilitate HDMI 2.1, transformă LZ2000 într-un alegere inspirată și pentru jocuri.

Obiectivul Panasonic de a oferi utilizatorilor o calitate optimă a imaginii și a sunetului, indiferent de tipul de conținut pe care îl vizionează sau de unde și când vizionează, continuă cu optimizarea nuanțată a imaginii, bazată pe temperatura de culoare a luminii ambientale și detectarea automată a genului, mai precisă, cu ajutorul modului Auto AI.

De asemenea, revizuirea completă a difuzoarelor frontale aduce un nou concept de ergonomie, permițând sunetelor să fie direcționate cu precizie în cameră.

 

IMAGINE OPTIMIZATĂ PENTRU VIZIOARE ÎN TIMPUL ZILEI

LZ2000 folosește senzori avansați pentru a detecta temperatura de culoare a luminii din cameră și ajustează parametrii imaginii într-un mod nuanțat pentru a oferi o experiență mai naturală atunci când, de exemplu, vizionați în timpul nopții.

Această nouă caracteristică se bazează pe modul Auto AI al Panasonic, introdus anul trecut, care folosește inteligența artificială pentru a identifica în timp real conținutul redat pentru a putea optimiza automat atât calitatea imaginii, cât și a sunetului, pentru acel tip de conținut. Conceptul urmărește să ofere o calitate optimă a imaginii și a sunetului pentru toți utilizatorii, indiferent de tipul de conținut pe care îl vizionează, fără să fie nevoie ca utilizatorul să schimbe setările de fiecare dată.

În anul 2022, pentru a optimiza imaginea și în funcție de timpul din zi de vizionare, LZ2000 folosește un senzor pentru a detecta temperatura de culoare a luminii ambientale. Acest lucru este important deoarece oamenii percep „albul” diferit în funcție de iluminarea ambientală. De exemplu, în majoritatea caselor se folosesc lumini de culoare caldă pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că porțiunile albe de pe ecran pot fi percepute ca fiind albăstrui și prea reci. Noul senzor funcționează împreună cu procesorul HCX Pro AI pentru a ajusta fiecare ton individual în cel mai realist mod, pe baza luminii ambientale, oferind astfel o experiență de vizionare pe timp de noapte mult mai confortabilă. Procesorul HCX Pro AI funcționează într-un mod foarte inteligent și nuanțat, păstrând acuratețea culorilor cu care ochiul uman este familiarizat, precum tonurile culorii pielii, astfel încât să asigure o imagine naturală.

Modul auto AI detectează acum mult mai nuanțat și tipul de conținut vizionat și optimizează automat calitatea imaginii și a sunetului în funcție de acesta. De exemplu, dacă vizionați un film de înaltă calitate, sunteți transpus direct într-o sală de cinema. Iar dacă urmăriți Cupa Mondială din Qatar, LZ2000 va detecta acest lucru și vă va duce virtual chiar la stadion.

Aceste caracteristici sunt concepute pentru a se asigura că utilizatorii profită la maximum de televizoarele lor, fără a fi nevoiți să ajusteze manual setările pentru fiecare ocazie. Dacă sunteți genul de persoană care se simte încrezător să ajusteze setările manual, atunci modul auto AI poate fi dezactivat.

CALITATE DE CINEMA CALIBRATĂ LA HOLYWOOD

 

LZ2000 există în configurații de 65 și 55 inci iar modelul cu diagonala de 77 de inci este denumit de Panasonic “Master OLED Pro – dimensiune de cinema”.

Toate cele trei dimensiuni folosesc cea mai recentă configurație „Master OLED Pro” din generația 2022, care a fost personalizată de Panasonic pentru a oferi și mai multă luminozitate prin îmbunătățirea procesării imaginii. Rezultatul este o nouă creștere a luminozității la nivel mediu, oferind mai multe informații din HDR și o acuratețe îmbunătățită în reproducerea detaliilor în zonele mai luminoase.

Noul OLED LZ2000 reprezintă combinația dintre acuratețea tehnică a Panasonic susținută de know-how-ul și ingineria japoneză și abilitățile de calibrare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.

Stefan Sonnenfeld, fondator și CEO al Company 3, este un colaborator de încredere al unora dintre cei mai buni realizatori de film din lume. Sonnenfeld se numără printre cei doar câțiva artiști de top care au excelat utilizând puterea colorizării pentru a spune povești și a comunica emoții. Descris de NPR drept un „da Vinci al filmelor”, Sonnenfeld și-a folosit abilitățile de colorist la multe dintre cele mai apreciate și populare apariții ale ultimului deceniu: A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Beast, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 și multe altele. La fel ca mulți alți coloriști de top, el folosește ecranele OLED Panasonic ca monitoare de referință de format mare în activitatea sa zilnică. Televizoarele OLED Panasonic sunt utilizate pe scară largă în studiouri și case de post-producție.

LZ2000 acceptă o gamă foarte largă de formate HDR, inclusiv Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive și HLG Photo, formatul de imagine statică care aduce fotografia în lumea HDR.

ÎMBUNĂTĂȚĂRI AUDIO – SUNET DIRECȚIONAL

LZ2000 introduce sunet direcțional pe lângă pachetul audio 360° Soundscape all-in-one de la Panasonic, capabil să ofere experiențe audio captivante Dolby Atmos. Multiplele grupuri de difuzoare încorporate cu orientare în sus, lateral și frontal produc o ambianță sonoră spațială cu conținut Dolby Atmos.

Panasonic a fost primul brand de televizoare care a introdus difuzoare încorporate orientate în sus și lateral, iar în acest an Panasonic a revizuit complet difuzoarele frontale, înlocuindu-le cu o matrice de difuzoare  (difuzoare multiple poziționate liniar) care se desfășoară pe toată lungimea televizorului în spatele grilei difuzorului frontal.

Aceste matrice  de difuzoare oferă o serie de avantaje, inclusiv o ambianță sonoră mai largă și, de asemenea, un sunet mai precis și clar – în plus, permit și sunet direcțional. Folosind o interfață grafică foarte intuitivă și ușor de utilizat, LZ2000 face posibilă reglarea volumului relativ al sunetului în diferite părți ale camerei. Sunt disponibile trei moduri: modul „Pinpoint” care permite sunetului să fie direcționat către un anumit punct; Modul „Area”, care vă permite să orientați sunetul către un grup de persoane dintr-o anumită zonă a camerei; și un mod „Spot” care mărește volumul într-un anumit loc, în timp ce ceilalți spectatori pot auzi în continuare sunetul la nivel normal.

Sunetul direcțional aduce noi beneficii de utilizare. Părinții cu copii mici care dorm într-o cameră alăturată pot direcționa sunetul departe de ei, astfel încât copiii să poată dormi liniștiți, permițând în același timp părinților să se bucure de un sunet grozav. O altă aplicație practică este posibilitatea de a crește volumul pentru un spectator cu probleme de auz, menținându-l la nivel obișnuit pentru ceilalți.

ÎMBUNĂTĂȚIRI ALE EXPERIENȚEI DE JOC

Panasonic LZ2000 oferă și mai multe îmbunătățiri pentru numărul tot mai mare de jucători care aleg televizoarele Panasonic ca monitor de gaming preferat.

O nouă caracteristică numită „Game Control Board” colectează toate setările și informațiile relevante ale jocului într-un singur loc și le prezintă suprapuse peste imaginea jocului – astfel încât să nu mai fie nevoie să întrerupeți jocul pentru a le accesa. Mai mult, poate fi programată pentru a fi accesată printr-un singur clic de pe telecomandă, atribuindu-l butonului personalizabil „my App”.
Modulul Game Control oferă acces în timp real la următoarele caracteristici și informații cheie:

  • Information– această opțiune afișează toate informațiile care provin din jocul sursă, cum ar fi rata cadrelor, metadatele HDR și datele de sub-eșantionare cromatică.
  • Dark Visibility Enhancer– permite jucătorului să ajusteze granular porțiunea aproape neagră a scenelor întunecate, ceea ce îi permite să vizualizeze traseul sau să detecteze inamicii care se ascund în umbră.
  • HDR Tonemap– aceasta arată setările actuale de mapare a tonurilor HDR, care includ „Off” (consola de jocuri gestionează maparea tonurilor); „On” (televizorul gestionează maparea tonurilor) sau „Dynamic” (televizorul analizează cadrele primite în timp real și produce o mapare dinamică a tonurilor pe baza fiecărei  scene, chiar și atunci când sursa este o imagine HDR statică).
  • Input Lag and VRR– permite afișarea și ajustarea parametrilor Input Lag și VRR.
  • Viewing Mode– permite jucătorului să schimbe în timp real modul de vizionare și să vadă imediat efectul pentru a selecta modul pe care îl preferă.

Alte caracteristici noi includ “SPD Auto Game Mode”, detectarea automată a GPU-urilor NVIDIA compatibile cu HDMI2.1 4K HFR/VRR (de exemplu, RTX30–), permițând LZ2000 să optimizeze automat atât întârzierea de intrare (input lag), cât și setările VRR pentru a oferi o performanță perfectă a jocului.

Panasonic a redus și mai mult întârzierea de intrare pentru jocurile pe 60 Hz, care sunt compatibile cu majoritatea consolelor de jocuri, prin noul mod „60Hz Refresh Mode’”.

Încă de la început, LZ2000 va fi compatibil cu funcții cheie HDMI2.1, cum ar fi High Frame Rate (HFR) și, de asemenea, Variable Refresh Rate (VRR) la 120Hz cu rezoluție completă 4K. Acest lucru face din LZ2000 perechea ideală pentru cele mai noi modele de console de jocuri. Datorită compatibilității VRR, LZ2000 poate rezolva multe dintre problemele potențiale ale consolelor, cum ar fi imagine sacadată și cadre întrerupte, dacă rezoluția redată și LOD (nivelul de detaliu) sunt prea mari sau există prea multe efecte sau obiecte redate în același timp. Cu VRR PORNIT, televizorul și consola sincronizează ritmul cadrelor pentru a oferi o experiență mai cursivă.

ÎMBUNĂTĂȚIRI ALE INTERFEȚEI MY HOME SCREEN 7.0

LZ2000 dispune de cea mai recentă versiune a sistemului de operare smart TV OS de la Panasonic, My Home Screen 7.0, care este compatibil cu toate serviciile importante de streaming video și include unele îmbunătățiri în ceea ce privește accesibilitatea și, de asemenea, funcția myScenery.

Panasonic a colaborat cu Federația germană a nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere pentru a îmbunătăți opțiunile de accesibilitate pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Cu LZ2000, consumatorii vor putea accesa toate setările de accesibilitate asociate printr-un meniu rapid, care pornește automat și ghidarea vocală. Noul meniu de accesibilitate oferă, de asemenea, o varietate de funcții utile. Controlul vocal, descrierile audio, îmbunătățirea dialogului audio și redarea subtitrărilor pot fi configurate cu ușurință.

Pe lângă aceste îmbunătățiri importante ale accesibilității, LZ2000 vă ajută și să vă relaxați. Funcția myScenery, care vă permite să alegeți o selecție de imagini și videoclipuri liniștitoare, a adăugat mai multe imagini statice și, de asemenea, un set de sunete relaxante din natură de la Joy Foundation, inc. care au fost colectate de pe tot globul, inclusiv din Hawaii, Madagascar sau Nepal.

LZ2000 este compatibil cu majoritatea asistenților vocali, permițând utilizatorilor să opereze anumite funcții importante ale televizorului folosind doar vocea.

Acest paragraf se referă la modelul european și britanic al modelului LZ2000

2 În colaborare cu LoungeV Studio (www.loungev.com)

3 Productie/editare: Healing Garden / Joy Foundation, inc.; Producător Creativ: Keiichiro Kita; Înregistrări de teren: Satoru Nakada, Takuya Mori; Editare și mixare: Team KJR Studio; Supraveghere editorială: Societatea pentru Știința Armoniei (https://www.sound-healing.jp/)

 

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 522 de sucursale și 69 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 54,02 miliarde EUR (6,698.8 miliarde yeni) în anul încheiat la 31 martie 2021. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *