articole, Comunicat de presa

De ce sa luam antihipertensive naturale

Hipertensiunea este definita ca tensiune arteriala prea mare. Este o boala cu o prevalenta ridicata si care creste semnificativ riscul de accidente cardiovasculare. Tratamentul sau se bazeaza atat pe actiuni non-medicamentoase (dieta, sport), cat si pe medicamente antihipertensive.

Se recomanda:

-Limitarea consumului de sare pana la 6 g / zi: cu cat se reduce mai mult consumul de sare, cu atat scade mai mult tensiunea arteriala, ceea ce se observa in special la persoanele cu hipertensiune.

-Reducerea greutatii in caz de supraponderalitate (pierdere de 10% din greutatea initiala).

-Practicarea unei atcivitati fizice regulate, cel putin 30 de minute, de aproximativ 3 ori pe saptamana.

-Limitarea consumului de alcool la mai putin de 3 pahare de vin pe zi pentru barbati si 2 pahare de vin pentru femei.

-Dieta bogata in legume, fructe si saraca in grasimi saturate (grasimi de origine animala).

-Renuntarea la fumat.

Screenshot 2021-08-09 154455

Aceste masuri permit reducerea presiunii intr-un mod durabil si prevenirea complicatiilor.

Unele produse din plante medicinale au proprietati antihipertensive care pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale cu cativa milimetri de mercur. Poti vedea mai multe detalii nutriplantmed.ro.

Homeopatia poate ajuta la reducerea stresului si, prin urmare, poate actiona impotriva hipertensiunii, care este adesea exacerbata de anxietate. In general, produsele naturale, medicina alternativa si stilul de viata pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Tratamentul natural al hipertensiunii: solutii alimentare eficiente

Dupa cum tocmai am vazut, consumul unei diete bogate in legume si fructe si sarace in grasimi si saruri animale este esentiala pentru mentinerea tensiunii arteriale in cadrul normelor.

Cu toate acestea, pentru o eficienta reala, trebuie inteles ca scaderea sodiului (sarii) trebuie insotita de o crestere a nivelului de potasiu, care are o actiune opusa sodiului. Potasiul se gaseste in cantitati semnificative in fructe, fructe si legume uscate (linte, spanac, avocado, ciuperci).

Beneficiile activitatii fizice

Specialistii recomanda practicarea unei activitati fizice regulate. Trebuie sa stiti ca activitatea fizica timp de o jumatate de ora in fiecare zi este suficienta pentru a reduce tensiunea arteriala cu 4 pana la 10 mm de mercur, care este la fel de mult ca si cum am folosi un medicament.

Tratamentul natural al hipertensiunii: ce suplimente alimentare putem folosi ?

Eficacitatea anumitor suplimente alimentare impotriva hipertensiunii arteriale nu trebuie subestimata. Datorita acestora, uneori este posibil sa nu luati medicamente sau cel putin sa reduceti dozele, insa doar cu acordul medicului curant. Toate aceste suplimente alimentare nu inlocuiesc un stil de viata sanatos, care este si mai eficient impotriva hipertensiunii.

Unele vitamine din suplimente sunt foarte utile pentru combaterea tensiunii arteriale crescute.

Vitamina C ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite, stiind ca 500 mg de vitamina C pe zi poate reduce tensiunea arteriala sistolica cu 4 mm de mercur.

Vitamina D este esentiala, deoarece cu cat este mai mare concentratia de 25-OH-D, cu atat este mai mica tensiunea arteriala.

Deficitul de vitamina D contribuie la dezvoltarea hipertensiunii si chiar a aterosclerozei.

Omega 3, dupa cum stim, joaca un rol important in sistemul cardiovascular. S-a demonstrat ca suplimentele de ulei de peste bogate in omega 3 scad tensiunea arteriala ridicata prin reducerea tensiunii arteriale diastolice cu aproximativ 2,5 mmHg si sistolica cu 3,5 mmHg.

Suplimentarea cu magneziu poate reduce tensiunea arteriala cu 3 mmHg. Insa, administrarea suplimentelor de magneziu este contraindicata persoanelor cu insuficienta renala.

Coenzima Q10 este un antioxidant gasit in toate celulele noastre, a carui functie principala este de a transforma alimentele in energie. Fara aceasta, corpul nu poate indeplini functii esentiale precum digestia, activitatea metabolica sau chiar respiratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *