articole, Comunicat de presa

Parteneriat între Bridgestone și Lamborghini pentru dezvoltarea unei anvelope personalizate Potenza Race pentru Huracán STO

Parteneriat între Bridgestone și Lamborghini pentru dezvoltarea unei anvelope personalizate Potenza Race pentru Huracán STO

 

  • Anvelopele personalizate Bridgestone Potenza Race semi-slick au fost proiectate pentru a maximiza performanțele de top ale Lamborghini Huracán STO pe și în afara pistei.
  • Anvelopele personalizate Bridgestone Potenza Race oferă o aderență excelentă pe uscat, timpi remarcabili de tur și performanțe de lungă durată pe pistă.
  • Cu anvelopele personalizate Potenza Sport, Bridgestone este singurul furnizor de anvelope pentru Lamborghini Huracán STO.

 

București (19 Iulie 2021) — Bridgestone a fost selectat ca furnizor exclusiv de anvelope pentru noul Lamborghini Huracán STO, super-mașina sport de lux a producătorului italian. În plus față de anvelopele Bridgestone Potenza Sport dezvoltate la comandă, Lamborghini Huracán STO poate fi echipat acum și cu anvelopele Bridgestone Potenza Race semi-slick personalizate. Anvelopele personalizate Potenza Race oferă o aderență excelentă pe uscat, pentru timpi remarcabili pe tur, manevrabilitate și stabilitate de încredere în viraje și la frânări, atât pe pistă cât și în afara ei.

Adevărata performanță de top

Anvelopele personalizate Bridgestone Potenza Race au fost proiectate pentru a spori capacitățile incredibile ale Lamborghini Huracán STO și pentru a permite șoferilor să experimenteze adevărata performanță. Bazându-se pe moștenirea Bridgestone din Formula 1 și experiența acumulată prin echiparea mașinilor super-sport, anvelopa premium Potenza Race semi-slick a fost personalizată pentru prima dată pentru Lamborghini Huracán STO. Ca atare, banda de rulare a anvelopei este marcată cu culorile tricolorului italian – un semn că atât anvelopa, cât și vehiculul au fost proiectate în Italia – și prezintă marcajele distinctive ale Lamborghini.

Anvelopa personalizată Bridgestone Potenza Race promite o aderență excelentă pe uscat, datorită compusului optimizat și a benzii de rulare cu profil sport, care cresc aderența și manevrabilitatea pe carosabil uscat. Anvelopa se mândrește, de asemenea, cu performanțe de lungă durată pe pistă și cu un timp de tur remarcabil – un rezultat al zonei de contact maximizate și distribuției uniforme a presiunii, ce îmbunătățesc frânarea și virarea. Anvelopa este proiectată atât pentru șosea, cât și pentru pistă, cu un design al carcasei care permite performanțe ridicate chiar și pe drumuri normale.

Dezvoltarea Bridgestone Potenza Race s-a bazat, în cea mai mare măsură pe tehnologiile inovatoare virtuale de modelare și simulare, care permit dezvoltarea și testarea virtuală a unei anvelope. În acest proiect, designul și simularea virtuală au permis Bridgestone și Lamborghini să găsească anvelopa optimă pentru Huracán STO pentru a maximiza zona de contact a anvelopei și a distribui presiunea uniform în cele mai severe condiții de virare, frânare și tracțiune.

Utilizarea acestei tehnologii a permis ca perioada de dezvoltare a anvelopelor pentru Huracan STO să fie redusă1, oferind, în același timp, o flexibilitate sporită. Mediul virtual permite testarea mai multor variante ale unei anvelope, datorită vitezei extreme de modificarea a sosiei digitale a anvelopei și supunerea imediată a acesteia la un test subiectiv pe simulator, pentru a reduce, în cele din urmă, timpul de lansare al vehiculului. Utilizarea tehnologiilor virtuale asigură, de asemenea, ca anvelopa aleasă să fie cea potrivită și ajută la obținerea diferitelor beneficii de mediu: atât utilizarea resurselor naturale, cât și emisiile de evacuare sunt reduse, întrucât sunt necesare mai puține anvelope prototip, iar testarea fizică este redusă2.

Furnizor exclusiv de anvelope

Dezvoltate și fabricate în Europa, anvelopele personalizate Bridgestone Potenza Race sunt acum disponibile ca dotare opțională pe Huracán STO de la Lamborghini. Alternativ, Lamborghini Huracán STO este disponibil și cu anvelope personalizate Bridgestone Potenza Sport pentru a maximiza performanțele incredibile ale supercarului pe șosea.

Steven De Bock, VP Consumer Replacement și OE la Bridgestone EMIA, a declarat: „Este minunat să colaborezi încă o dată cu Lamborghini, mai ales ca singur furnizor de anvelope pentru incredibilul Huracán STO. Am lansat deja cu mândrie anvelopele noastre personalizate Potenza Sport pentru vehicul, iar acum suntem încântați să oferim Potenza Race special pentru pasionații de piste și pasionații de performanță. Ambele anvelope maximizează capacitățile impresionante ale vehiculului în diferite moduri; Sunt mândru să vorbesc în numele unei echipe care este capabilă să ofere acest nivel de detaliu și acoperire clienților Lamborghini.”

“Suntem încântați că am selectat din nou Bridgestone pentru a dezvolta două anvelope special pentru Huracán STO: mai întâi Potenza Sport și acum Potenza Race”, a declarat Maurizio Reggiani, Chief Technical Officer al Automobili Lamborghini. „Aceste două opțiuni personalizate Bridgestone se sincronizează perfect cu capacitățile dinamice înnăscute ale Huracán STO, oferind șoferilor o anvelopă care răspunde perfect într-o varietate de setări de performanță și maximizează capacitățile mașinii noastre super sportive atât pe șosea, cât și pe pistă.”

  • Dezvoltarea virtuală a anvelopelor Bridgestone poate reduce timpul de dezvoltare a produselor și testele de anvelope pentru exterior și pentru flotă cu până la 50%.
  • Aproximativ 200 de anvelope sunt economisite pentru fiecare proiect în care se folosește dezvoltarea virtuală a anvelopelor Bridgestone, ceea ce duce la o economie de aproximativ 60% din materiile prime și emisiile de CO2 în faza de dezvoltare a anvelopelor.

Informații media: Jacques Capizzi, PR și Communications Manager South Region Bridgestone Europe NV/SA, Italian Branch, +39 3450972242;

Marina Vlădescu, Senior PR Executive, Conan PR, +40 740 014 511

Despre Bridgestone în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMIA)

Bridgestone în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India and Africa (BSEMIA), cu sediul central în Zaventem (Belgia), este o subsidiară a Bridgestone Corporation, un lider global ce oferă soluții sustenabile și avansate de mobilitate. Pe lângă anvelopele premium produse, BSEMIA oferă un portofoliu extins de soluții de mobilitate și axate pe anvelope, servindu-și clienții într-o rețea extinsă de retail cu mii de puncte de contact.

Împreună cu partenerii săi și ghidată de angajamentul său global de responsabilitate socială corporativă, „Calea noastră de a servi”, compania Bridgestone și subsidiarele sale sunt dedicate creării unui viitor sustenabil al mobilității și îmbunătățirii modului în care oamenii se mișcă, trăiesc, muncesc și se joacă.

 

Pentru mai multe informații despre Bridgestone în EMIA, vă rugăm să vizitați www.bridgestone-emia.com și www.bridgestonenewsroom.eu. Ne puteți urmări și pe Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *