articole

Productivitate sporita cu ajutorul unui hub inteligent de la ATEN – CS1953

Biroul modern este asaltat de o multitudine de dispozitive cu care lucram in mod curent: desktop-uri, laptopuri, tablete, smartphone-uri care au nevoie si de alimentare. Atunci cand intra in discutie transmisia calitativa de semnal video, la care se adauga conectarea de mouse si tastatura la toate aceste dispozitive provocarea devine tot mai mare. Pentru aceste situatii exista un echipament care isi gaseste discret locul pe birou si isi degreveaza utilizatorul de complexitatea gestionarii echipamentelor, cablurilor si conectivitatii, sporindu-i in acelasi timp gradul de confort si productivitate in activitatile curente.

Cu o indelunga experienta in domeniul switch-urilor KVM, compania ATEN propune modelul CS1953, primul switch cu 3 porturi USB-C DisplayPort Hybrid KVMP din industrie. Echipamentul combina stilul ergonomic pentru desktop cu puterea unui KVM si popularitatea conectivitatii USB-C, facilitand utilizarea aplicatiilor profesionale si comerciale ale statiilor de lucru si o mobilitate superioara, astfel incat imbunatateste semnificativ productivitatea spatiului de lucru.

Versatilitatea conectivitatii USB-C ofera avantaje certe din punct de vedere al utilizatorului, primul dintre acestea fiind datorat faptului ca elimina necesitatea unei solutii de andocare pentru conectarea de dispozitive USB-C. Acest tip de interfata tot mai populara este pe cale sa devina majoritara in mediul dispozitivelor electronice. Bazandu-se pe aceasta, CS1953 asigura conectivitatea plug-n-play cu dispozitive mobile fara solutie de andocare, ceea ce reduce atat spatiul necesar, cat si costurile implicate de tehnologizarea spatiului de lucru. Tinand cont de faptul ca porturile USB-C 3.0 permit alimentarea echipamentelor conectate simultan cu transferul de date, putem spune ca ATEN CS1953 bifeaza un punct in plus pe lista cerintelor utilizatorilor, eliminand necesitatea unor cabluri suplimentare de alimentare.

De asemenea, porturile USB 3.1 care folosesc bus-ul de date SuperSpeed faciliteaza transferuri cu rate de pana la 5Gbps catre dispozitivele periferice conectate – camere, imprimante, unitati de stocare flash USB si altele – ceea ce scurteaza timpii de acces la aceste dispozitive si operatiunile de copiere sau scriere. De exemplu, un birou de creatie media ce foloseste multiple surse de achizitie a datelor, fie ele fotografii, video sau text, va aprecia conectivitatea plug-n-play pentru camera foto/video, transferul fisierelor pe/de pe un laptop pe statia de lucru ce asigura putere de procesare superioara si afisarea pe un monitor cu performante de top. Pentru aceasta ultima categorie de conectivitate, ATEN CS1953 pune la dispozitie un DisplayPort, intermediind conectarea intre maxim doua computere, un monitor si un dispozitiv mobil (prin USB-C). Performantele exceptionale sunt subliniate de calitate vizuala superioara a rezolutiei 4K, claritatea redarii continutului fiind reconfortanta pentru utilizator.

Versatilitatea si simplitatea in utilizare, dublata de conectivitatea extinsa sporesc aria utilizare a switch-ului ATEN CS1953. Exemplul biroului de creatie media poate fi completat de o multitudine de alte exemple, cum ar fi birouri de contabilitate sau companiile de servicii financiare, cabinete medicale, stomatologice sau din cadrul spitalelor. Utilitatea echipamentului se dovedeste practica si pentru mici spatii comerciale de prestari servicii deschise pentru relatia cu publicul.

Echipamentul este disponibil in Romania prin reteaua de parteneri ATEN, prin intermediul carora puteti primi cele mai bune sfaturi de achizitie si utilizare in functie de nevoile dumneavoastra concrete.

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *