articole, Comunicat de presa

Epson se angajează ca până în 2050 să aducă nivelul emisiilor de carbon sub zero şi să nu mai consume resurse subterane epuizabile

Noul Preşedinte al Epson Europe, Yoshiro Nagafusa, prezintă viziunea Epson pentru sustenabilitate

București, 6 iulie 2021 –  Epson își prezintă viziunea pentru sustenabilitate și anunță un angajament de reducere a emisiilor de carbon, la nivelul întregii companii, în conformitate cu scenariul de scădere a temperaturii globale cu 1.5℃ până în 2030. Compania se va alătura RE100, un colectiv internaţional de companii dedicate energiei 100% regenerabile, şi îşi propune ca până în 2023 să implementeze folosirea acestui tip de energie în toate centrele sale. Mai mult, Epson are ca ţintă ca, până în 2050, să aducă nivelul emisiilor de carbon sub zero şi să nu mai consume resurse subterane epuizabile. Compania va face public, în mod regulat, progresul global privind acest obiectiv.

Screenshot 2021-07-06 123440

Noul Preşedinte Epson Europe, Yoshiro Nagafusa

„La Epson, facem toate eforturile să ne desfășurăm activitatea într-un mod sustenabil. Ne dorim să dezvoltăm tehnologii în moduri care pot sprijinii și susține societatea în provocările actuale aduse de schimbările climatice drastice”, a declarat Yoshiro Nagafusa,  Preşedinte al Epson Europe începând cu 1 aprilie 2021. Sunt deosebit de mândru să preiau rolul de conducere a Epson Europe, în această perioadă de tranziție extrem de importantă. Operațiunile noastre europene vor fi orientate către reducerea impactului produselor, serviciilor și lanțurilor de aprovizionare Epson asupra mediului înconjurător.”

Înainte de numirea sa ca preşedinte, domnul Yoshiro Nagafusa a ocupat funcția de Senior Vice President la Epson Europe, având responsabilitatea de a optimiza infrastructura şi operaţiunile de vânzări din regiunea CISMEA. În cei peste 30 de ani petrecuți în companie,  domnul Nagafusa a deţinut o serie de funcţii de conducere în cadrul Epson, atât în Europa, cât şi la nivel global.

Screenshot 2021-07-06 123418

Viziunea Epson reînnoită pentru 2025 și Viziunea Epson privind mediul înconjurător pentru 2050

Epson a anunțat recent Noua viziune Epson pentru 2025 privind mediul înconjurător, pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate. Angajamentele și rezultatele activităților companiei au plasat Epson în primele zece companii sustenabile la nivel global, într-un top realizat de IDC. Viziunea Epson pentru 2050 privind mediul înconjurător vine în completarea acestor obiective, pe măsură ce compania tinde spre reducerea emisiilor de carbon sub zero până în 2050, precum și către eliminarea consumului de resurse subterane epuizabile. Planul de implementare include o serie de programe de decarbonizare, de închidere a buclelor de consum al resurselor, de reducere a impactului clienților asupra mediului înconjurător și de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare pentru mediu.

Noua Viziune pentru 2050 privind mediul înconjurător și afilierea la inițiativa RE100 sunt angajamente importante pentru Epson. Această viziune reînnoită este o dovadă a evoluției de până acum a companiei noastre şi a progresului pe care ne dorim să îl înregistrăm în continuare, stabilind obiective ambiţioase şi măsurabile”, declară Simona Decuseară, National Sales Manager Epson România și Bulgaria.

RE100

În 15 aprilie, Epson a anunţat aderarea la grupul RE100, un colectiv global de companii dedicate energiei 100% regenerabile. Epson progresează rapid către acest obiectiv, anunțând pe 26 martie 2021 că toate centrele din Prefectura Nagano vor trece la energie 100% regenerabilă de la 1 aprilie 2021. Aceste știri vin în completarea anunțului Epson de folosire a energiei electrice din surse 100% regenerabile, în toate birourile sale, până în 2023.

Despre Epson

Epson, lider global în tehnologie, s-a dedicat co-creării sustenabilității și îmbogățirii comunităților prin utilizarea tehnologiilor sale eficiente, compacte și de precizie și a tehnologiilor digitale pentru a conecta oameni, lucruri și informații. Compania se concentrează asupra rezolvării problemelor societale prin inovații în imprimarea acasă și la birou, în imprimarea comercială și industrială, în procesele de fabricație, în artele vizuale și în stilul de viață. Epson va ajunge pe minus în privința emisiilor de carbon și va renunța complet la utilizarea resurselor subterane epuizabile, cum ar fi petrolul și metalele, până în anul 2050. Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson global generează vânzări anuale de peste 1 trilion JPY.

https://global.epson.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *