articole, Comunicat de presa

Startup-ul in tehnologie GoodVision a creat pentru camerele Axis o solutie de analiza a traficului in timp real, bazata pe elemente de inteligenta artificiala

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, impreuna cu GoodVision, a anuntat o noua solutie de monitorizare a traficului. Aplicatia GoodVision Live Traffic, care ruleaza direct la nivelul camerelor Axis echipate cu procesoare pentru Deep Learning (DLPU), poate distinge si numara pana la 8 categorii de obiecte, poate evalua incalcarile regulilor de circulatie si poate genera statistici. Deoarece analiza este realizata la nivel Edge si nu de catre un server central, datele pot fi anonimizate cu usurinta, iar necesarul de latime de banda poate fi redus, ceea ce face ca solutia sa fie per total mai rentabila.

Solutia software de monitorizare a traficului creata de GoodVision reprezinta cea mai recenta completare a platformei deschise Axis pentru aplicatii (ACAP). Apliacatia poate rula pe camerele IP AXIS Q1615-LE Mk III si AXIS P3255-LVE, lansate in 2020, care sunt prevazute cu un chipset care consta dintr-un procesor ARTPEC-7 si un procesor pentru Deep Learning (DLPU). Aceasta le permite sa  fie transformate cu usurinta in senzori pentru trafic.

Evalueaza obiecte, masoara viteze, observa incalcarile regulilor rutiere

Aplicatia GoodVision, care ruleaza la nivelul camerelor Axis, poate realiza in timp real analize complexe ale situatiei din trafic. Printre acestea, se afla numararea vehiculelor dintr-o zona predefinita, detectarea depasirii a uneia sau mai multor limite, masurarea vitezei si clasificarea obiectelor in 8 categorii (oameni, biciclisti, camioane, masini si altele). Datele extrase din evaluarea situatiei din trafic sunt apoi trimise catre platforma de Cloud GoodVision Video Insights, de unde poate fi analizata de utilizator. In acest fel, nu este necesara transferarea fisierelor video.

Monitorizarea inteligenta a traficului – Afaceri infloritoare

Crearea de statistici precise si detectarea in timp real a evenimentelor din trafic reprezinta obiectivele tuturor oraselor care au in plan implementarea de proiecte pentru mobilitate inteligenta. Startup-ul in tehnologie GoodVision, prezent in Praga si Londra, ofera solutii de analiza video a traficului inca din anul 2017. Clientii sai  (indeosebi companii de gestionare a traficului sau de transport public), amplasati in toata lumea, trimit inregistrari si fluxuri video generate de camerele de trafic catre platforma de Cloud GoodVision Video Insights. Acolo, analiza traficului are loc in cel mai scurt timp. Solutia GoodVision este folosita in prezent de peste 3000 de utilizatori de pe 6 continente. Printre acestia se numara Departamentul pentru Transporturi din Florida, orasele Kuala Lumpur si Singapore si Directoratul pentru Drumuri Danez, care folosesc platforma avansata GoodVision pentru toate sarcinile ce tin de analiza traficului.

Echipamentele terminale sunt elementele cheie

Noua aplicatie GoodVision Live Traffic pentru camerele AXIS Q1615-LE Mk III si AXIS P3255-LVE merge cu un pas mai departe. Analiza video are loc direct la nivel Edge, ceea ce reduce costurile pe care le presupune transmiterea si procesarea de materiale video in Cloud. Fiecare camera actioneaza ca un senzor independent, deosebit de rapid, ce transmite exclusiv date anonimizate in Cloud. Aceasta abordare are ca rezultat crearea unui sistem descentralizat, mai stabil si mai rapid, care ofera protectie completa datelor. In acest fel, traficul poate fi nu numai monitorizat, ci si gestionat in timp real.

Printre caracteristicile esentiale ale aplicatiei GoodVision pentru camere Axis cu DLPU se numara:

  • analiza video detaliata si precisa a situatiilor din trafic
  • recunoasterea a 8 categorii diferite de obiecte, inclusiv tipuri speciale de vehicule, precum ambulantele
  • usurinta in instalare si configurare
  • viteza de raspuns de ordinul milisecundelor – gestionarea traficului in timp real
  • costuri de operare reduse (economie la capitolele transfer de date si procesare in Cloud)
  • protectie mai buna a datelor personale si conform GDPR.

Aplicatia GoodVision Live Traffic este disponibila pentru dispozitive terminale inteligente in baza unui abonament lunar, iar camerele AXIS Q1615-LE Mk III si AXIS P3255-LVE sunt disponibile la preturile de retail recomandate prin canalul de parteneri.

Capabilitatile aplicatiei pot fi vizionate intr-un flux video live pe YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=jsT3KZ2soBo.

Despre GoodVision

GoodVision ajuta inginerii de trafic sa isi imbunatateasca productivitatea in analiza traficului urban. Compania este lider in dezvoltarea de solutii pentru analiza video pe baza inteligentei artificiale. Proiectele sale pot fi folosite in proiecte de transport, de la colectarea de date legate de trafic de la camere, pana la modelarea si gestionarea traficului. GoodVision Ltd este un startup in tehnologie prezent in Praga si Londra. In prezent, deserveste peste 3000 utilizatori din industria transporturilor si proceseaza zilnic continut video de pe 6 continente. Pentru mai multe informatii despre GoodVision Ltd, vizitati www.goodvision.com

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *