articole, Comunicat de presa

Motorola schimbă standardele conectivității 5G, inovând prin dispozitive pentru toate segmentele de preț

București, 9 iunie 2021: Introducerea conectivității 5G a adus, ca niciodată, tehnologia de ultimă generație în viața mai multor consumatori. Inteligența artificială, realitatea virtuală, conexiunile fără întrerupere în timp real transmise în toată lumea și posibilitățile sporite de securitate sunt acum mai accesibile ca niciodată. Aceste capacități ajung mai ușor în mâinile consumatorilor prin intermediul Motorola. Având o experiență reală în 5G, față de orice alt producător de smartphone-uri, Motorola continuă să promoveze democratizarea acestei tehnologii la prețuri accesibile.

Motorola a devenit primul producător OEM care pune la dispoziția consumatorilor smartphone-uri echipate cu 5G, grație platformei modulare unice cu moto z și moto mods. Moto z3 a fost primul dispozitiv care a pus această tehnologie în mâinilor consumatorilor și le-a oferit puterea de a se conecta mai rapid la tot ce-i înconjoară.

(Imagine: 5G moto mod)

Linia de inovații nu s-a oprit prin simpla lansare a dispozitivelor care dispun de 5G. Motorola a lansat recent Ready For, o platformă versatilă care permite utilizatorilor să profite cu adevărat de puterea și conectivitatea telefoanelor lor Motorola. Ready For permite utilizatorilor Motorola să își folosească telefoanele printr-o experiență de tip desktop, fără a fi nevoie de conectori proprii, setări complicate sau actualizări de software. Cu un cablu simplu USB C la USB C sau USB C la HDMI, utilizatorii își pot conecta telefoanele la un monitor extern, iar munca, jocurile și timpul petrecut cu prietenii și familia devin mult mai ușore. Dispozitivele External BluetoothⓇ, cum ar fi mouse-ul, tastatura sau controlerul de jocuri, pot fi adăugate ulterior pentru a îmbunătăți și mai mult experiența. Totodată, Ready For poate acționa ca un trackpad și pe tastatura ecranului.

Accesul consumatorilor la conectivitatea 5G a adus, de asemenea, unele provocări. Având în vedere contextul în care mai puțin de 100 din 800 de operatori de telefonie mobilă din întreaga lume sunt capabili să ofere conectivitate 5G, pare a fi un drum încă lung până ca 5G să-și atingă potențialul maxim. Cu toate acestea, tehnologia schimbă deja modul în care oamenii se conectează și interacționează, iar Motorola este, din nou, în fruntea inovației, răspunzând tuturor provocărilor.

Vorbind de dispozitivele 5G Motorola, Francois LaFlamme, președintele EMEA Motorola, a declarat: „5G devine zilnic din ce în ce mai accesibil în Europa. Rețelele își extind acoperirea, iar  operatorii oferă planuri care extind adoptarea 5G. În același timp,  noi suntem extrem de încântați să oferim consumatorilor dispozitivele necesare la un preț accesibil acestei tehnologii.

 

Până acum, am adus inovație în dispozitive pentru toate segmentele de preț, de la telefoane entry level, până la produsele noastre de ultimă generație. Consumatorii nu ar trebui să simtă ca nu-și pot permite inovațiile noastre, motiv pentru care ne-am angajat să continuăm strategia noastră de a democratiza vârful tehnologiei.”

Dispozitivele Motorola 5G funcționează atât în rețelele 4G, cât și în cele 5G, așa că, indiferent unde se află utilizatorul sau la ce tip de rețea are acces în zona sa, acesta va avea acoperire, dar în același timp va avea dispozitivul pregătit pentru  conectivitatea de mâine.

Imagine: moto g 5G plus

Întrucât universul este din ce în ce mai legat de o tehnologie care înglobează natural lumea digitală cu cea fizică, nu există limite în ceea ce 5G poate oferi sau cum poate fi implementat. Câteva dintre domeniile majore în care se vor produce schimbări imediate la smartphone-urile care dispun de 5G sunt:

  • Divertisment – Lățime de bandă mai mare și latența mai mică înseamnă descărcarea filmelor întregi în doar câteva secunde, redarea jocurilor online intensive fără niciun decalaj și senzația de a fi cât mai aproape de cei dragi, prin utilizarea funcției video. Mai mult decât atât, 5G va duce tehnologia realității virtuale (VR) dincolo de experiența imersivă existentă și va transporta oamenii în loja unui eveniment sportiv sau în cea a unui concert.
  • Jocuri– 5G va duce jocurile la nivelul următor prin susținerea streamingului și partajării calității asemănătoare consolelor și computerelor, direct de pe dispozitivele mobile. Totodată, fanii și jucătorii vor avea acces la turneele live din întreaga lume, totul la o viteză incredibilă.
  • Muncăși educație de la distanță – Prin tehnologia 5G care crește capabilitățile dispozitivelor mobile, se vor debloca mai multe instrumente VR și se va îmbunătăți conectivitatea, iar munca și școala remote vor deveni revoluționare. Colegii ar putea fi transportați în sălile de întâlnire din străinătate, iar studenții ar putea interacționa cu momente din istorie.

Imagine: motorola edge

5G nu este doar o altă iterație a 4G, ci mai degrabă o evoluție a tehnologiilor existente. Folosind un spectru de frecvență suplimentar, 5G se bazează pe o nouă arhitectură a elementelor antenei pentru a utiliza tehnici de intrare multiplă – ieșire multiplă (MIMO) de formare a fasciculului. Pentru consumatori, aceasta înseamnă comunicații ultra-fiabile cu latență scăzută (URLLC), care este baza a ceea ce face din 5G o tehnologie revoluționară. URLLC este esențial pentru menținerea conexiunilor în timp real între dispozitivele din rețeaua 5G și este acel lucru care va permite unui chirurg să opereze de la distanță un pacient cu ajutorul unei imagini în timp real. Fiabilitatea completă a rețelei și viteza conexiunii permit ca aceste implementări să fie luate în considerare.

Ce mai oferă această dezvoltare este posibilitatea de a crea o lume cu o conectivitate mai mare și o resetare completă, satisfăcând toate cerințele unui dispozitiv care oferă conectivitate 5G, comparativ cu 4G sau 4G LTE. Motorola a început să lucreze la adaptarea cerințelor precum: cererea crescută a bateriei, potențial mai mare de securitate și adaptarea infrastructurii operatorilor. Aceste provocări sunt cele care au limitat alte mărci la conectivitatea 5G, cu toate acestea, la Motorola spiritul de inovație și democratizarea tehnologiei a permis furnizarea de soluții 5G pentru toți, mai întâi prin lansarea dispozitivelor razr 5G și motorola edge plus, iar ulterior prin adăugarea în portofoliu a noilor dispozitive din gama moto g:  moto g 5G și moto g 5G Plus.

Motorola a fost primul brand care a adus tehnologia 5G în mâinile consumatorilor și primul care a înțeles atât provocările, cât și potențialul acestei tehnologii. Pe măsură ce lumea continuă să se adapteze la această nouă flexibilitate, Motorola va continua să parcurgă acest drum prin înțelegerea și implementarea tehnologiei.

Declinări legale

MOTOROLA, sigla M, MOTO și familia de mărci MOTO sunt mărci comerciale ale Motorola Trademark Holdings, LLC. LENOVO și LENOVO LEGION sunt mărci comerciale ale Lenovo. Toate celelalte mărci comerciale aparțin proprietarilor respectivi. © Lenovo 2021. Toate drepturile rezervate.

* Bazat pe combinația de modem Qualcomm X55 și conectivitate la tehnologia 5G; necesită un plan de servicii 5G și o acoperire a rețelei 5G (disponibilă în anumite zone în 2020, extinzându-se după aceea – consultați operatorul pentru detalii).

Despre Motorola

Motorola Mobility LLC a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2015. Motorola Mobility este o filială deținută în totalitate de Lenovo și este responsabilă pentru proiectarea și fabricarea tuturor telefoanelor mobile marca Motorola și Motorola.

Despre Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie Fortune Global 500 de 45 miliarde USD și un lider tehnologic global în conducerea transformării inteligente prin dispozitive inteligente și infrastructură care creează cea mai bună experiență pentru utilizator. Lenovo produce unul dintre cele mai largi portofolii de produse conectate din lume, inclusiv smartphone-uri (Motorola), tablete, PC-uri (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion) și stații de lucru, precum și dispozitive AR / VR și soluții inteligente de acasă / birou. Soluțiile Lenovo pentru centre de date (ThinkSystem, ThinkAgile) creează capacitatea și puterea de calcul pentru conexiunile care schimbă afacerea și societatea. Lenovo lucrează pentru a inspira diferența în toată lumea și pentru a construi un viitor mai inteligent în care toată lumea prosperă. Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Weibo, citiți despre ultimele știri prin Storyhub sau vizitați site-ul nostru la http: // www. lenovo.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *