articole, Comunicat de presa

ELKO Romania continua seria de evenimente Smart Security cu prezentarea solutiilor de infrastructura critica

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, a reluat seria evenimentelor traditionale cu partenerii desfasurate sub egida Smart Security, de data aceasta avand ca tema Solutiile de Infrastructura Critica.

Evenimentul se incadreaza in seria de intalniri periodice care isi propun sa informeze partenerii ELKO in legatura cu noutatile tehnologice, sa demonstreze integrabilitatea tehnologiilor de ultima ora si sa recomande modalitati mai eficiente de rezolvare a unor provocari din domeniul supravegherii video. Din acest motiv, alaturi de solutiile Axis, pe parcursul evenimentului au fost prezentate si solutii ale producatorilor Eaton, Asus Server si MOXA, care vin sa completeze sistemele de infrastructura critica.

ELKO_Axis_industrial_pipes_dial_valve_pressure_gauge_2008_2600x1950

In deschiderea evenimentului, Mircea Ciucur, Manager al Echipei de Solutii ELKO Romania, a subliniat contextul actual in viziunea companiei: „Toate eforturile facute in ultimul an au avut ca principal scop pregatirea noastra pentru a intelege schimbarile si a ne adapta modul de lucru astfel incat sa putem oferi suport partenerilor, a intelege si transmite mai departe noile metode de business, noile tehnologii si produsele aferente, precum si noile modalitati de promovare.”

Perpetuarea situatiei pandemice mentine lucrul de la distanta ca principala metoda de activitate pentru angajatii care utilizeaza in mod intensiv internetul, situatie in care se va mentine la nivel ridicat cererea de echipamente de acces, precum si necesitatea securizarii conexiunilor si a datelor. Conectarea de oriunde la resursele de companie a devenit un standard, generand un impuls substantial pentru companii, care isi vor indrepta investitiile in accelerarea procesului de digitalizare.

Noua realitate a generat un mediu tehnologic dinamic, cu operatiuni comerciale schimbate si cu o competitivitate a pietei ce aduce avantaje clare clientilor finali. Pandemia a accelerat adoptia unor solutii tehnologice moderne, iar securitatea este in topul investitiilor companiilor in aceasta perioada”, a completat Mircea Ciucur.

Asadar, un element central in aceasta „noua realitate” il constituie securitatea. Iar securitatea cibernetica eficienta are la baza evaluarea riscurilor si consecintelor si luarea masurilor adecvate pentru protectia datelor, produselor, oamenilor, tehnologiilor si proceselor in desfasurare. Axis Communications se concentreaza 100% pe securitatea cibernetica si pe atenuarea riscurilor asociate, la fel ca si in cazul solutiilor avansate de securitate si supraveghere video bazate pe produsele „open IP”.

ELKO_Axis_woman_man_industrial_workers_hardhats_pipes_2008_2600x1950

O privire de ansamblu asupra solutiilor oferite de producatorul suedez a fost realizata de Bogdan Gavril, Sales Engineer si Trainer pentru regiunea Europei Centrale si de Est in cadrul Axis Communications, care a mentionat: ”Axis propune partenerilor realizarea sistemelor integrate de securitate si de control al accesului pentru tot ceea ce inseamna infrastructura critica. De asemenea, ne concentram atentia impreuna cu partenerii nostri catre solutii cat mai complexe, in care sa existe un focus ridicat pe siguranta angajatilor la locul de munca, modalitati de automatizare a proceselor si integrari care sa faciliteze luarea de decizii importante in aceasta verticala care necesita atentie sporita.

Elementele de protectie impotriva amenintarilor cibernetice atat la nivelul echipamentelor, cat si al platformelor software utilizate sunt in continua dezvoltare, iar feedback-ul pe care il primim de la parteneri ne ajuta sa luam decizii in mod dinamic si sa intervenim cat mai rapid de fiecare data”.

Alaturi de supravegherea video, alimentarea cu energie a perimetrelor critice constituie un element de baza pentru functionarea in parametri a sistemului. Pe masura ce dependenta de tehnologie continua sa evolueze pentru sistemele critice, conectivitatea echipamentelor poate contribui la reducerea costurilor de intretinere si a intreruperilor neplanificate, crescand in acelasi timp durata de viata a echipamentelor. Acest lucru a fost subliniat in expunerea solutiilor specifice ale companiei Eaton sustinuta de Catalin Crivineanu, Partner Account Manager, Eaton Power Quality & IT Channel.

Prin mutarea puterii de calcul catre echipamentele de la periferia retelei, edge computing genereaza noi categorii de produse si solutii menite sa asigure conectivitatea si sa faciliteze obtinerea performantei maxime. Unul dintre liderii solutiilor de conectivitate edge, de industrial computing si de infrastructura de retea, MOXA asigura conectivitatea pentru dispozitivele Industrial Internet of Things. Florin Ciuciu, ELKO Product Manager, a trecut in revista suita de solutii a producatorului ce a conectat peste 71 de milioane de dispozitive la nivel mondial si are o retea de distributie si servicii pentru a deservi clientii din peste 80 de tari. Accentul s-a pus pe tehnologia Moxa Turbo Ring ce permite retelelor sa se recupereze in decurs de 20 ms pe o retea cu pana la 250 de noduri, fiind recunoscuta in industrie ca fiind una dintre cele mai eficiente solutii pentru evitarea perioadelor de nefunctionare a retelei. Un alt subiect a fost MXview, o solutie software de gestionare a retelelor industriale conceputa pentru retele de automatizare convergente.

Volumul de date necesar a fi prelucrate si stocate este in permanenta crestere, atat datorita evolutiei performantelor camerelor video, cat si procesarii la care sunt supuse prin aplicatiile dedicate. Nevoile specifice generate de sistemele de supraveghere pot fi sustinute prin serverele ASUS dedicate, iar impactul acestor servere asupra eficientei sistemelor a fost punctat de Cristian Istrate, ELKO Product Manager.

„Dinamica, inteligenta si educatie sunt trei cuvinte care, credem noi, definesc viitorul. Cu cat vom intelege mai bine, cu atat ne va fi mai usor sa ne dezvoltam in noul mediu, atat economic, cat si social. Iar noi putem merge mai departe si ne putem dezvolta si adapta noilor reguli doar printr-un efort comun, impreuna cu partenerii nostri”, a concluzionat Mircea Ciucur.

Echipa ELKO Romania ofera suport personalizat clientilor pentru realizarea design-ului si configurarea arhitecturii solutiei. Astfel, serviciile ELKO pot asigura atat asistenta tehnica virtuala, de la distanta, cat si management la fata locului, in functie de situatie sau solicitare.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori si oferind o gama larga de peste 40.000 de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de tari in Europa si Asia Centrala. Compania are peste 1.000 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2019 s-a ridicat la 1.883 de milioane USD (1.682 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *