articole, Comunicat de presa

OnePlus 9 Pro va avea un ecran revoluționar, cu refresh rate dinamic între 1Hz și 120Hz

În timp ce așteptăm lansarea seriei OnePlus 9, vrem să îți vorbim despre următoarea noastră generație de tehnologie de afișare, care își va face în curând debutul pe noul flagship ultra-premium OnePlus 9 Pro. Printre funcțiile pe care utilizatorii le așteaptă de la display-urile noastre se numără: un rating DisplayMate A+, rezoluție QHD+, adâncime de culoare de 10 biți cu un miliard de culori, certificare HDR10+ și Automatic Color Temperature Adjustment. De data aceasta avem încredere că am răspuns tututror așteptărilor și chiar le-am depășit.

În 2016, când majoritatea producătorilor de telefoane încă foloseau panouri LCD, am fost printre primii care au trecut la ecrane OLED pe OnePlus 3. Apoi, în 2019, am lansat OnePlus 7 Pro cu Fluid Display de 90Hz și rezoluție QHD+, inspirându-i pe alții să ne urmeze exemplul și să înceapă astfel o eră a display-urilor cu refresh rate ridicat.

OP 9Series Display

Pe OnePlus 9 Pro am proiectat Fluid Display 2.0, introducând o nouă generație de afișaje mobile avansate prin integrarea tehnologiei backplane LTPO și a tehnologiei revoluționare de răspuns tactil.

O nouă generație în tehnologia de afișare

Este dificil ca telefoanele să mențină atât o rezoluție bună, cât și o rată de reîmprospătare ridicată în același timp, fără a afecta durata de viață a bateriei. La OnePlus, am muncit din greu pentru a îmbunătăți continuu experiența de vizualizare a panourilor OLED, prelungind în același timp durata de viață a bateriei. Acum, cu OnePlus 9 Pro, am trecut la o tehnologie de afișaj revoluționară care se ocupă de asta.

Cu tehnologia LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), un backplane special conceput pentru a reduce consumul bateriei având totuși unui refresh rate mai mare, credem că OnePlus 9 Pro va oferi tot ce este mai bun din ambele lumi. O descoperire cheie în tehnologia de afișare, LTPO adaptează dinamic rata de reîmprospătare de la 120Hz până la 1Hz – cea mai mică din industrie – pe baza conținutului redat. Afișajul dimensionează în mod inteligent și eficient cerințele de energie, ceea ce duce la reducerea semnificativă a consumului bateriei la rate de reîmprospătare mai mici.

120 Hz mai inteligenți

Folosind tehnologia LTPO, am reușit să realizăm această descoperire în tehnologia de afișare pe OnePlus 9 Pro cu Smart 120 Hz. Tehnologia trece automat la cea mai adecvată rată de reîmprospătare în funcție de operațiunea efectuată pe ecran – de la 1 Hz pentru activități precum vizionarea fotografiilor, la 120 Hz pentru gaming intens și video. OnePlus 9 Pro este primul telefon cu o rată de reîmprospătare adaptivă de la 120Hz până la 1Hz. Asta înseamnă că pentru conținutul static, afișajul se poate reîmprospăta doar o dată pe secundă, reducând astfel foarte mult consumul de energie.

Viteză de sincronizare de până la 6 ori mai mare

Ecranul lui OnePlus 9 Pro aduce un nou nivel de răspuns tactil pentru gaming, cu o viteză de sincronizare de până la 6 ori mai mare între afișaj și procesor. Acest lucru reduce latența în jocuri cu 25-30ms, oferind comenzi în joc sensibil mai receptive decât pe alte dispozitive.

 

Cum funcționează

De fiecare dată când atingi un ecran de smartphone, telefonul parcurge o serie de procese pentru a oferi un răspuns pe ecranul propriu-zis. Pe OnePlus 9 Pro, am reușit să eficientizăm semnificativ acest proces prin Hyper Touch, scurtând timpul de răspuns al afișajului. Conform testelor noastre, atunci când joci jocuri cu suport Hyper Touch, OnePlus 9 Pro se simte sensibil mai receptiv decât alte afișaje de 120Hz.

Asta înseamnă că ecranul OnePlus 9 Pro îți oferă timpi de reacție mai buni pentru un avantaj asupra concurenței tale. De exemplu, în timpul unei lupte intense în PUBG MOBILE, OnePlus 9 Pro va fi capabil să afișeze luneta ceva mai repede decât alte smartphone-uri, oferindu-ți acea fereastră de oportunitate care te poate ajuta să îți depășești adversarii. Hyper Touch va oferi suport pentru League of Legends, Call of Duty Mobile, PUBG, Brawl Stars și va include treptat alte titluri în viitor.

Am lucrat din greu la ultimele generații de flagship-uri OnePlus pentru a oferi o experiență de afișare rapidă și fluidă. Acum, OnePlus 9 Pro Fluid Display 2.0 asigură o fluiditate excepțională a imaginilor, dincolo de orice ai experimentat înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *