articole, Comunicat de presa

5 beneficii puternice ale activităților corporatiste în aer liber

 

Cauți modalități mai eficiente pentru a construi o relație mai puternică între membrii echipei tale?

Poate că ai nevoie de o evadare de weekend pentru deconectare și distracție. Și pentru că totuși vrem să îmbinăm utilul cu plăcutul, un program de outdoor team building s-ar putea să fie exact ceea ce cauți.

118825616_10158893847478140_7439193352671877337_o (1)

Jocurile și sporturile în aer liber au devenit activități foarte populare în rândul multor companii din întreaga lume. Angajatorii au înțeles importanța acestor călătorii de stimulare ca modalitate de întărire a relațiilor dintre colegi și de încărcare a bateriilor după o săptămână de muncă solicitantă.

Și pentru că sigur ai nevoie de mai multe motive pentru a înțelege importanța team buildingurilor, în articolul de astăzi ți-am pregătit 5 beneficii puternice ale activităților corporative în aer liber.

  1. Formează spiritul de echipă

Jocurile și activitățile sportive în aer liber sunt o ocazie bună pentru a stimula formarea spiritului de echipă. Colegii descoperă prin intermediul acestora că doar munca în echipă îi poate ajuta să finalizeze/ câștige o provocare.

Adevărul este că jocurile pentru team building-uri au înțelesuri ascunse. Practic, dacă un membru al echipei este mai lent și are nevoie de ajutor, singura modalitate pentru ca echipa să câștige implică sprijinirea lui/ ei.

Succesul de grup este mai important decât „cuceririle” individuale.

  1. Creează disciplină la nivel de echipă

Activități precum pendulul, trekkingul sau raftingul necesită un anumit grad de disciplină din partea fiecărui participant. De exemplu, dacă unul dintre membrii echipei întârzie, întreaga echipă va avea de suferit.

Activitățile menționate mai sus sunt concepute pentru a stimula cooperarea între colegi și înțelegerea provocărilor cu care se confruntă un team leader.

  1. Un stimulent mai valoros

Călătoriile sunt văzute mai bine de angajați decât bonusurile în bani, arată unele studii.

De ce?

Se pare că, de multe ori, bonusurile în bani se amestecă cu salariul și se duc pe sarcini de rutină. Pe de altă parte, călătoriile creează experiențe de care îți poți aminti cu drag în viitor.

  1. O perspectivă mai clară asupra potențialului angajaților

Activitățile de team building sunt modalități puternice pentru descoperirea potențialilor lideri din echipă.

Aceste activități scot la iveală adevărata personalitate a angajaților: dacă lucrează bine în echipă sau sunt egoiști, dacă sunt lideri sau executanți, și dacă sunt dispuși să se oprească din drum pentru a-i ajuta pe cei din jur.

  1. Stimulează luarea deciziilor rapide

Activitățile de team building sunt provocatoare. Acestea se derulează într-un interval de timp prestabilit. Astfel, ești nevoit să înveți să iei decizii sub presiune.

De exemplu, poate că trebuie să realizați un exercițiu care presupune cățărări, iar unui membru al echipei îi este rău de înălțimi sau altul și-a scrântit glezna. Astfel, un lider este nevoit să găsească o soluție rapidă care să fie în beneficiul echipei.

Acest scenariu îți va prinde bine în cazul schimbărilor care apar în business, pentru care vei fi nevoit să iei decizii rapide și corecte.

Vrei să testezi beneficiile unui outdoor team building? Nimic mai simplu.

Echipa Vertical Adventure are know-how-ul necesar pentru a scoate la suprafață potențialul echipei tale. A venit momentul să-ți duci business-ul la următorul nivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *