articole, Comunicat de presa

Panasonic anunță noul teleobiectiv cu capabilități macro din seria LUMIX S: LUMIX S 70-300mm F4,5-5,6 MACRO O.I.S. (S-R70300)

București, 18.02.2021 – Panasonic anunță cu mândrie un nou teleobiectiv interschimbabil, modelul LUMIX S 70-300mm F4,5-5,6 MACRO O.I.S. (S-R70300), bazat pe sistemul L-Mount pentru gama de camere full frame mirrorless LUMIX S. La întreaga serie de produse LUMIX S se urmărește obținerea unei calități fără compromis a imaginii pentru camerele și obiectivele destinate creatorilor de conținut exigenți.

Noul teleobiectiv LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. oferă calitate deosebită a imaginii pe întreg cadrul senzorului, ceea ce îi permite obținerea de imagini și filme excepționale. Oferă în același timp un sistem de autofocalizare foarte rapid și precis, dar și tehnologia Dual I.S. pentru o mobilitate deosebită într-o mulțime de scenarii de fotografiere, cum ar fi activitățile sportive, scenele cu animale, portrete, avioane și autovehicule.

S5_S-R70300_top_K

Adoptând tehnologii optice de ultimă oră, s-a obținut alinierea optimă a celor 17 lentile amplasate în 11 grupuri, din care o lentilă UED (Ultra Extra-low Dispersion), două lentile ED (Extra-low Dispersion) și una UHR (Ultra-High Refractive Index). Acestea permit anularea atât a aberațiilor axial-cromatice la distanța focală maximă dar și a aberațiilor cromatice date de mărirea imaginii la distanța focală minimă. În mod special, lentilele UHR obțin calitate constantă a imaginii, din centrul acesteia până la margini, permițând în același timp optimizarea unei construcții compacte a teleobiectivului.

S-R70300_sealing

Cu o distanță minimă de focalizare de 0,54m*1, teleobiectivul LUMIX S 70-300mm F4,5-5,6 MACRO O.I.S. obține o mărire maximă de 0.5 x (la 300 mm), permițând imagini și filme macro la jumătate din mărimea reală. Diafragma circulară cu 11 lame oferă un bokeh circular deosebit, pe întreaga distanță focală.

Combinând O.I.S.(stabilizarea optică a imaginii) din obiective cu Body I.S. – stabilizarea în corp disponibilă la camerele LUMIX S, tehnologia Dual I.S. compensează tremuratul mâinii, făcând posibilă utilizarea unei viteze a obturatorului mai mică cu 5.5. stopuri*2. Controlul focalizării cu un senzor de viteză ce permite 480 fps aduce o autofocalizare de precizie înaltă și rapidă.

Deși conține atât de multe componente și tehnologii, LUMIX S 70-300mm F4,5-5,6 MACRO O.I.S. este compact și ușor, oferind o mobilitate confortabilă. Proiectarea cu accent pe robustețe și rezistență la praf și stropi de apă *3 permite utilizarea în condiții deosebite chiar și la temperaturi de -10 grade. În plus, tratamentul cu fluor al elementului optic frontal respinge apa și grăsimile. La obiectiv se pot atașa filtre cu diametrul de 77 mm.

S-R70300_frontslant

Toate obiectivele din seria LUMIX S excelează la performanțele privind filmarea datorită mecanismului care minimizează fenomenul de „focus breathing”, care apare de obicei atunci când se folosesc obiective interschimbabile proiectate pentru imagini statice. Mai mult, defocalizarea este minimizată în timpul schimbării distanței focale astfel încât subiectul este mereu focalizat corect, obținându-se secvențe video profesionale.

În acest moment sunt în dezvoltare noi produse pe sistem L-Mount, incluzând încă 3 obiective cu diafragmă largă F1.8 care extind gama LUMIX S și acoperă cerințele clienților noștri.

S1R_S-R70300_slant_K

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 528 de sucursale și 72 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,9 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2020. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *