articole, Comunicat de presa

Axis Communications dezvolta tehnologie care sustine si completeaza resursa umana din domeniul securitatii

Axis Communications este lider in dezvoltarea de tehnologie de securitate, conceputa cu precadere pe baza cerintelor utilizatorilor, riscurilor curente si provocarilor viitoare. Iar pentru a se asigura ca raspunde intotdeauna cat mai bine nevoilor pietei, compania mentine o relatie stransa cu toti partenerii sai, pe care ii tine la curent cu privire la cele mai noi tehnologii si de la care afla modul in care tehnologia poate imbunatati si mai mult nivelul de securitate in diferite scenarii de utilizare, urmarind sa obtina un impact pozitiv cat mai puternic asupra calitatii vietii.

Evident, introducerea tehnologiei in domeniul securitatii nu s-a produs peste noapte, ci a avut loc treptat, presupunand eforturi din partea tuturor partilor implicate. De aceea, Axis Communications s-a axat intotdeauna pe comunicarea cu partenerii sai locali, care au putut in acest fel sa exploateze mai bine toate avantajele tehnologiei si sa o implementeze cu beneficii maxime. Un astfel de partener in Romania este BNT – o companie cu capital 100% romanesc si cu o lunga experienta in domeniul securitatii.

„Suntem o companie cu capital 100% romanesc si acesta este unul dintre punctele cu care ne mandrim. Un altul ar fi experienta: deja avem doua decenii pe piata”, a spus Vlad Craciunescu, Business Development Manager la BNT SISTEM, in cadrul unei editii Axis Tech Talks despre impactul tehnologiei in domeniul securitatii. „Am inceput cu produsele anti-efractie si anti-incendiu Bentel Security in anul 2000 si, intre timp, am adaugat noi si noi produse in portofoliu si am cladit cu acestea o gama de solutii pentru partenerii nostri. Asa am ajuns sa colaboram cu cele mai mari companii de securitate fizica si paza din Romania, noi punandu-le la dispozitie solutiile eficiente de care au nevoie.

In Romania, BNT se preocupa intens de aducerea tehnologiei in oferta companiilor de securitate, pentru eficientizarea proceselor si o optimizare a alocarii resurselor disponibile. De aceea, BNT colaboreaza cu dezvoltatori de tehnologie inovatoare, preocupati de aspecte precum calitatea si fiabilitatea echipamentelor, flexibilitatea, usurinta integrarii sau utilizarea responsabila. Toate aceste elemente se regasesc si in valorile Axis Communications, ceea ce reprezinta explicatia colaborarii de succes dintre cele doua entitati.

In acest moment, securizarea unui perimetru fara a apela la tehnologie poate deveni extrem de costisitoare si ineficienta pe termen lung. Cu alte cuvinte, fiecare componenta, cum este cea umana si de tehnologie, joaca rolul sau bine definit si nu are rolul de a o elimina pe cealalta, ci de a o completa si sustine, pentru obtinerea unor rezultate finale mai bune.

Tehnologia a devenit vitala in industria de securitate si nu o spunem noi, ci reiese din tendintele de piata din ultima perioada, care arata ca firmele de paza apeleaza din ce in ce mai mult la produsele si solutiile pe care noi le promovam”, a spus Marius Potorac Roman, Key Account Manager la Axis Communications, completand: „Companiilor de paza nici nu le-as mai spune companii de paza, ci mai curand companii care ofera servicii integrate de securitate, combinand partea umana cu tehnologiile existente pe piata, astfel incat clientul sa beneficieze de cele mai bune solutii.”

Nevoia de tehnologie creste pe masura ce dimensiunile sau complexitatea obiectivului vizat cresc. Este practic aproape imposibila acoperirea unei suprafete mari strict cu forta umana, astfel ca este necesara implementarea tehnologiei adecvate, care sa conlucreze in armonie cu personalul uman, pe care sa il alerteze cu precizie atunci cand este cazul. De aceea, un rol foarte important il joaca solutiile de analiza video care ruleaza la nivel Edge, oferind un nivel de precizie deosebit de ridicat. In acest fel, se obtine optimizarea resursei umane utilizate in cadrul unei solutii de securitate, personalul intervenind numai acolo si atunci cand este nevoie, in multe situatii putandu-se evita chiar si deplasarea sa in zona cu probleme, daca se folosesc solutii audio in paralel cu camerele video de supraveghere. Evident, aducerea unei componente tehnologice langa cea umana, poate deja existenta, nu este de ajuns pentru a obtine o solutie de securitate care sa functioneze armonios si eficient; este necesar ca personalul sa cunoasca tehnologia, sa inteleaga ce poate face aceasta si ce limitari prezinta.

Comunicarea si impartasirea de cunostinte sunt extrem de importante pentru a ajunge nu numai sa cunosti functionalitatile, ci si sa operezi in anumite conditii si cum sa eficientizezi procesul de securizare”, a spus Bogdan Gavril, Sales Engineer and Trainer la Axis Communications, mentionand: „Avem training-uri pe care le organizam la nivel national, mergem in anumite orase in care prezentam si explicam tehnologia, avem o comunicare foarte buna cu partenerii nostri, cu partea de punere in practica a tehnologiei si de configurare a echipamentelor de catre inginerii care sunt invitati. Iar in ultima perioada am abordat foarte mult partea de training-uri online, care sunt din ce in ce mai interactive. Apreciem foarte mult feed-back-ul pe care il primim atat de la integratori, cat si de la clientii finali, care ne ajuta sa imbunatatim ceea ce oferim utilizatorului final”.

Pentru a demonstra companiilor din domeniul securitatii cat de importanta este tehnologia in eficientizarea activitatii lor, Axis Communications se bazeaza in primul rand pe increderea si profesionalismul partenerilor sai, care joaca si un rol de ambasador de brand. Evident, acestei componente i se adauga training-urile mentionate si campaniile de comunicare desfasurate de-a lungul timpului, precum si o serie de instrumente create pentru a-i ajuta pe cei interesati sa isi configureze corect solutiile necesare, cu un minimum de efort si timp. Aici se incadreaza, de exemplu, AXIS Site Designer si AXIS Product Selector. Conform partenerilor Axis Communications din Romania, toate acestea sunt vazute ca fiind esentiale pentru utilizatori si integratori. Practic, nu exista training sau eveniment de prezentare de la care cei invitati sa nu castige noi cunostinte, pe care ulterior le folosesc in proiectarea de solutii de securitate eficiente, flexibile si bazate pe tehnologie moderna. Din punct de vedere Axis, aceasta este o reusita remarcabila, caci odata cu trecerea de la sistemele analogice la cele digitale IP, scopul sistemelor de supraveghere video s-a schimbat radical. Prin introducerea solutiilor de analiza video, ele nu se mai rezuma la realizarea unor inregistrari video, ci se axeaza tot mai mult pe preventie, venind in plus si cu diverse solutii complementare, a caror varietate nu este limitata decat de nevoi. Aceasta este realitatea prezentului din industria supravegherii video – realitate pe care Axis Communications se straduie sa o prezinte cat mai bine celor care ar putea castiga de pe urma ei si pe care tot mai multe companii din domeniul securitatii incep sa o constientizeze.

Tehnologia ajuta companiile din domeniul securitatii, in niciun caz nu inlocuieste componenta umana, ci o completeaza si o ajuta sa ofere servicii mai bune beneficiarilor, ba chiar sa previna niste incidente, care altfel ar putea deveni adevarate probleme pentru beneficiari. Din punctul meu de vedere, tehnologia este viitorul, chiar si in industria de paza umana, cum i se spunea candva. De aceea, ea trebuie cunoscuta, iar cunostintele trebuie reimprospatate periodic, pentru ca apar din ce in ce mai multe tehnologii care ajuta companiile din domeniul securitatii sa ofere noi servicii. Axis este cumva in varful acestui trend din punctul meu de vedere”, a concluzionat Vlad Craciunescu, Business Development Manager la BNT SISTEM la finalul editiei Axis Tech Talks la care a fost invitat.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *