articole, Comunicat de presa

RECORD: ELKO Group a depasit cifra de afaceri de 2 miliarde de dolari

*Conform datelor financiar-operationale pentru perioada ianuarie-noiembrie 2020

 Digitalizarea in crestere, care a cunoscut o intensificare semnificativa in pandemie, a stimulat vanzarile de produse, solutii IT si electronice de consum. Drept urmare, rezultatele financiar-operationale ale ELKO Group pentru perioada ianuarie-noiembrie arata un record al cifrei de afaceri de 2 miliarde de dolari.

 In urma cu 13 ani, in 2007, ELKO Group – distribuitor de produse, solutii IT si electronice de consum – a devenit prima companie letona care a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1 miliard de dolari. Anul acesta, la inceputul lunii noiembrie, grupul a atins deja pragul de 2 miliarde de dolari.
“La finalul anului trecut ne-am dat seama ca obiectivul nostru de a depasi cifra de afaceri de 2 miliarde de dolari era destul de ambitios. La inceputul anului 2020, cand au fost perturbate aproape toate lanturile de aprovizionare si a existat o incertitudine foarte mare, ne pregateam moral sa suferim pierderi. Cu toate acestea, evenimentele urmatoare au surprins pe multi. Afacerile si industriile au experimentat o digitalizare fortata. Munca la domiciliu a creat o cerere de produse care nu erau in mod normal pe lista nevoilor de baza in timpul unei crize. Ca urmare, aceasta este prima criza in care ne aflam intr-o pozitie buna”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

Toate pietele in care activam au cunoscut cresteri, fara exceptie. Cifra de afaceri totala este cu 30% mai mare comparativ cu aceesi perioada a anului trecut. Cea mai mare surpriza vine din Suedia, unde s-a inregistrat o crestere de 143%.

In mod obiectiv, piata prezinta un deficit in anumite grupe de produse, precum in segmentul PC-urilor. Cauza o reprezinta capacitatea de productie limitata si dificultatile lantului de aprovizionare, afectate de pandemie. Transporturile de marfa sunt intarziate, iar concurenta pentru echipamentele disponibile este acerba. In trecut, capacitatea de a asigura mobilitatea marfurilor si prevenirea stagnarii stocurilor in depozite era o provocare majora pentru toti distribuitorii IT. Acum stocurile vechi nu mai sunt pe ordinea de zi. In acest moment piata cunoaste un deficit de bunuri.

Este o provocare sa gestionam aceasta crestere accelerata. Cu toate acestea, suntem constienti de faptul ca aceste perioade de crestere nu pot dura la nesfarsit. Va urma o saturatie a pietei, care isi va incetini cresterea, iar noi trebuie sa anticipam momentul. Fiecare perioada necesita propriile tactici. Chiar si la inceputul acestui an, atunci cand totul parea sa se prabuseasca in jurul nostru, ne-am concentrat pe oportunitati si pe actiuni viitoare. Crizele vin si pleaca, aceasta nu este nici prima, nici ultima, ci face parte dintr-un proces natural. Un singur lucru este clar – nu trebuie sa ne oprim.” a completat Dinsdorfs.

Despre grupul ELKO

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand peste 400 de producatori IT. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10 000 de companii, producatori locali de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme si alte firme din diverse sectoare in 31 de tari din Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a grupului in 2019 s-a ridicat la 1 883 milioane USD (1 682 milioane EUR).

Mai multe informatii: www.elkogroup.com

Facebook: https://www.facebook.com/elkogroup/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/elko-group

Twitter: https://twitter.com/ELKO_Group

Instagram: @elko_group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *