articole, Comunicat de presa

Camere de control echipate cu solutii ATEN pentru eficienta sporita a companiilor

Bucuresti (23 noiembrie 2020) – In era tehnologiei si globalizarii, competitivitatea unei companii este definita de eficienta acesteia, iar eficienta este, la randul ei, determinata de optimizarea proceselor. Suna simplu, dar nu este deloc asa, caci optimizarea nu poate fi implementata decat in urma unei analize serioase, efectuate in urma colectarii unor volume mari de date, dintre care sunt selectate acelea relevante pentru obiectivul propus. Pentru procesarea multiplelor surse de informatii, sunt necesare camerele de comanda si control, unde totul este centralizat si prelucrat, pentru a putea lua cele mai bune decizii in fiecare situatie. Problema este ca o decizie este cu atat mai potrivita pentru o situatie, cu cat se bazeaza pe mai multe date, dar, in acelasi timp, volumele tot mai mari de date tind sa complice camerele de comanda si control, care devin in acest fel tot mai greu de operat.

Deoarece camerele de comanda si control au devenit componente esentiale in fiecare industrie, ATEN – companie cu experienta in dezvoltarea de solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare – si-a indreptat atentia in aceasta directie si propune o serie de recomandari de echipare a lor pentru functionarea in conditii optime. Indiferent ca este axata pe mentinerea unui anumit nivel de siguranta, pe urmarirea ciclurilor de productie sau pe monitorizarea unor instalatii si echipamente, scopul unei camere de comanda si control este acela de a centraliza datele, iar ATEN promite optimizarea modului in care sunt centralizate acestea, dand posibilitatea de analiza si procesare cu efort corespunzator.

 

Camerele de comanda si control – nucleul de baza pentru gestionarea domeniilor critice

Un astfel de sistem, potrivit printre altele pentru camere de control si comanda extrem de pretentioase, precum turnuri de control aeriene, dispecerate de centrale electrice, centre de comanda pentru linii de productie, dispecerate ale fabricilor, dispecerate de politie, camere de control pentru traficul terestru sau serviciile de ambulanta, poate fi construit plecand, de exemplu, de la switch-ul Matrix 9×9 VM3909H, ce asigura atat suport HDMI, cat si HDBaseT. Cu ajutorul celor 9 intrari HDMI cu care este prevazut, acesta poate prelua semnal de la 9 surse diferite, redandu-l ulterior prin cele 9 iesiri HDMI, ceea ce permite crearea unui Video Wall 3×3. In plus, integreaza o solutie de transmisie HDBaseT, permitand transmiterea semnalului receptionat pe distante mai lungi, prin cablu Cat 5e, 6 sau 6a. Mai departe, semnalul poate fi preluat cu ajutorul a 9 Receivere HDBaseT, precum VE816R, care integreaza si o solutie de scalare. Practic, aceasta combinatie permite transmiterea semnalelor video si audio generate de echipamente prevazute cu interfata HDMI pe distante de pana la 100m. Datorita suportului pentru transmiterea de comenzi IR integrat atat de VM3909H, cat si de VE816R, este posibil chiar si controlul de la distanta al echipamentelor compatibile. Iar cu ajutorul solutiei de scalare, imaginile sunt redate intotdeauna la rezolutia optima, evitand in acest fel intreruperile.

Desigur, VM3909H si VE816R formeaza o solutie versatila, care ofera avantaje incontestabile si o usurinta in utilizare deosebita, dar intr-o perioada in care solutiile IoT si mai ales IIoT iau amploare, poate fi de ajuns sau nu, in functie de aplicatie si de cerintele si nevoile utilizatorului. Din acest motiv, ATEN a creat o serie de echipamente KVM over IP. In esenta, un set de astfel de echipamente (Transmiter si Receiver) ii permite operatorului sa controleze un sistem de calcul aflat la distanta, pentru a accesa diferite date, pe care le poate reda pe un Video Wall, sau pentru a-i da diferite comenzi acestuia, precum informatiile pe care doreste, de exemplu, sa le comunice public.

 

Conectivitate si control centralizat

 

Aplicatiile in acest domeniu sunt practic nelimitate si depind numai de imaginatia si nevoile utilizatorului. Desigur, aici apare problema conectivitatii si infrastructurii deja disponibile, motiv pentru care compania a creat mai multe astfel de dispozitive, cautand sa se adreseze scenariilor cel mai des intalnite. Astfel, KE8952 asigura suport HDMI la rezolutie UHD, audio, USB, RS-232 si se alimenteaza PoE prin cablu Cat 5E. Pentru situatiile in care infrastructura existenta nu asigura suport PoE, exista KE9950, care ofera aceeasi functionalitate, dar se alimenteaza dintr-o sursa externa. Iar in cazurile in care nu este necesara o conectivitate atat de bogata, se poate opta pentru KE8900S, care asigura suport HDMI pentru rezolutii de pana la 1920×1200 pixeli si USB, alimentarea realizandu-se din surse externe.

Analizand aceasta solutie recomandata de ATEN, devine evident ca producatorul a observat nevoia companiilor de centralizare a datelor cu un numar cat mai redus de echipamente si intr-un mod cat mai intuitiv. Mai mult decat atat, dispozitivele de extensie KVM over IP ofera o modalitate facila de control centralizat, demonstrand o constientizare a utilizarii tot mai dese a sistemelor de calcul periferice, indiferent daca acestea sunt utilizate pentru sarcini elementare, precum adresarea publica, sau pentru sarcini mai avansate, precum colectarea si prelucrarea de date complexe, ca cele dintr-un lant de productie. Oricat de simpla ar parea la o prima vedere abordarea ATEN in ceea ce priveste camerele de comanda si control, are in spate multa tehnologie avansata, dezvoltata special pentru a raspunde provocarilor prezentului si viitorului. In esenta, este vorba despre o complexitate simplificata prin integrare si exact asta este ceea ce transforma o astfel de solutie intr-una inteligenta, caci simplifica, optimizeaza si eficientizeaza modul in care sunt operate camerele de comanda si control. Iar astfel companiile care le folosesc pot fi mai competitive, pot actiona preventiv si se pot pregati pentru trendurile viitorului. Mai multe detalii despre solutiile ATEN, inclusiv aceasta solutie, puteti gasi aici: https://aten.ro/

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.ATEN.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *