Comunicat de presa

ViewSonic a lansat myViewBoard Classroom – O solutie proiectata pentru noua normalitate din educatie

ViewSonic Corp., lider global pe piata solutiilor de afisare, a lansat myViewBoard Classroom. Creata ca platforma educationala online in cadrul ecosistemului myViewBoard, myViewBoard Classroom este o solutie axata pe nevoile reale ale profesorului si nu pe filosofia conform careia tehnologia dicteaza ritmul in vremurile educatiei hibride, prin asistarea pedagogilor. Lansarea myViewBoard are loc pe fondul tentativelor de redeschidere a scolilor, cu rolul de a da o forma noii realitati. Indiferent daca profesorii se afla in casa, predau de acasa sau interactioneaza cu elevii in ambele moduri, tehnicile de invatare hibrida vor continua sa joace un rol important in noua normalitate din domeniul educatiei.

Pandemia a schimbat pentru totdeauna lumea in care traim si a afectat toate aspectele vietii. In domeniul educatiei, profesorii oscileaza acum intre salile de clasa virtuale si cele fizice, insa majoritatea instrumentelor de care dispuneau pentru invatarea de la distanta atunci cand s-au inchis scolile nu pot fi utilizate si in salile de clasa fizice cand este necesar”, a spus Hasan Koçyiğit, Manager Regional pentru Europa Centrala si de Est in cadrul ViewSonic. “Am facut din dezvoltarea de instrumente pentru predare hibrida, care sa asigure o tranzitie rapida intre spatiile virtuale si cele fizice, misiunea noastra, pentru a le putea asigura profesorilor posibilitatea de a continua sa isi inspire si stimuleze elevii, cu lectii antrenante, indiferent de locatie.

myViewBoard Classroom pressphoto-3

myViewBoard Classroom este un instrument dezvoltat pentru colaborare, ce asigura furnizarea de continut educational pentru invatare vizuala, pentru clase intregi, predare individuala sau grupuri de elevi. Solutia este ideala pentru predarea traditionala, in fata clasei, dar si pentru concepte moderne, precum clase flipped, pedagogie blended sau invatare online. Datorita abilitatii de a ghida colaborari de grup, posibilitatii de a administra o clasa virtuala cu ajutorul instrumentelor pentru video-conferinte si participarii securizate a utilizatorilor, myViewBoard Classroom creeaza mediul captivant pentru colaborari de succes.

myViewBoard Classroom include o tabla digitala, care faciliteaza pregatirea si prezentarea continutului in timp real. Profesorii decid cand elevii pot pune intrebari sau comenta, dar si ce utilizatori pot afisa ecranul in fata intregii clase, pentru prezentare. Participarea elevilor la lectie este incurajata prin ridicarea mainii folosind functia push-to-talk si prin instrumente de scriere de la distanta. Discutiile independente de grup sunt si ele posibile, permitand realizarea de comentarii si teste in timp real. Iar o functie pentru latime de banda redusa garanteaza ca toate instrumentele functioneaza optim, chiar si atunci cand conexiunea la Internet este mai slaba.

Din dorinta de a sustine scolile in timpul epidemiei, ViewSonic ofera solutia myViewBoard in mod gratuit scolilor K12, liceelor si universitatilor inca din martie 2020. Iar in urma feedbackului pozitiv din partea scolilor si profesorilor, ViewSonic a decis ca toate scolile sa primeasca acces la myViewBoard Entity pentru totdeauna*.

Mai multe despre myViewBoard Classroom puteti afla de la link: https://myviewboard.com/products/classroom. Pentru mai multe informatii despre ViewSonic, vizitati pagina ViewSonic.com si urmariti pe FacebookYouTube si Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *