articole

ATEN anunta Cursurile tehnice PRO-AV și Control la sediul ATEN Descopera ATEN!

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, anunta deschiderea seriei de Cursuri in sediul propriu de PRO-AV și Control – Descopera ATEN. Prima serie de cursuri gratuite vor avea loc la sediu regional ATEN Romania, aflat la adresa: Șoseaua București Nord nr.10, Complex Global City Business Park, Cladirea 013, Et. 6, Zona ATEN. Perioada de derulare a acestor cursuri este 9, 10 și 11 iulie, participantii avand posibilitatea de a alege sa participe in una din cele 3 zile.

Cu peste 17 ani de experienta in domeniul IT și securitate, trainerul Sorin Oprescu, Field Application Engineer, Eastern Europe ATEN, propune o serie de teme care sa-i ajute pe integratori sa se adapteze la cerintele pietei actuale de telemunca. Cursul ATEN propune solutii practice la provocari de tipul: cum sa duci camera serverelor sau camera de comanda și control in viitor. Iar toate acestea sunt posibile cu o atentie dedicata in cadrul unor grupe restranse, pastrand regulile de igienizare și distantare sociala.

Experienta directa de instalare, demo-urile cu echipamentele ATEN este ceea ce au nevoie partenerii noștri, profesioniștii in audio-video, pentru a se diferentia pe o piata plina de provocari. In conditii de siguranta maxima, conform cu normele actuale in vigoare, vom oferi partenerilor noștri primele cursuri directe, cu hands-on, la sediul nostru, in conditii de siguranta. Participand la aceste cursuri, companiile partenere vor beneficia de acreditarile necesare și vor avea atu-ul implementarilor facile, operative și conforme cu cele mai inalte standarde de functionare in contextul cererii sporite de implementari specifice muncii la distanta”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Sesiunea de PRO-AV, care incepe la ora 9:30, are in vedere familiarizarea cu lucrul cu semnalul video. Practic, pe parcursul acestei sesiuni temele sunt: distribuirea semnalului și transmiterea sa de la distanta, cu multiplicarea și agregarea semnalului. Va fi prezentat specificul video matrix și VoIP. In cadrul primei parti echipamentele speciale ATEN de tip: stream-ere, multi-viewer-e sau switch-uri, vor fi puse in valoare, cu manuirea practica a echipamentelor.

Cea de-a doua parte a cursului, care se desfașoara de la ora 13:30, este dedicata Controlului inteligent. In aceasta sesiune sunt prezentate metode de a crea birouri, case și spatii inteligente bazate pe tehnologia IoT (Internet of Thing). Controlul echipamentelor se realizeaza prin diverse protocoale: IR, Telnet, IP, Serial, Relee etc., care vor fi detaliate și exemplificate in cadrul cursului. Apoi, participantii vor asista la un scurt demo de configurare pentru implementarea echipamentelor ATEN. Avantajul cursului la fata locului este dat de experienta directa, in care specialiștii care participa pot testa produsele, intelege argumentul catre clientul final, avand la dispozitie echipamentele ATEN, tableta și keypad.

Conditiile de desfașurare sunt adaptate situatiei actuale de distantare sociala, respectiv numarul de participanti este limitat la 6 persoane, locurile fiind pozitionate la o distanta de minim 1,5 metri, iar zona de curs va fi supusa igienizarii corespunzatoare. Daca vor fi mai multe solicitari de participare din partea celor interesati, seria de evenimente se va programa pentru perioada 16, 17 sau 18 iulie, tocmai pentru a pastra regulile specifice de distantare sociala.

In plus, cu prilejul vizitei la birourile regionale ATEN participantii vor intra in contact și cu alte tehnologii des intalnite in industria IT: KVM over IP, docking station-uri, PDU-uri inteligente și multe altele. Toti cei pasionati de domeniul audio vizualului sunt invitati sa se inregistreze gratuit prin transmiterea unui email catre Sorin.Oprescu@ro.aten.com

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale și solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza și optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media și transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international și o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China și Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *