articole

Investes-te verde in locuinta!

 

Victron-115W-12V.png-14216-5605

Traim intr-o era a consumerismului, unde nu doar produsele fabricate sunt consumate la scala mondiala, dar si electricitatea. Avand tehnologii care se bazeaza din ce in ce mai mult pe curentul electric, a fi proprii furnizori de energie devine o obligatie.

De aceea, cei mai multi opteaza pentru panouri fotovoltaice. Magazinul e-acumulatori.ro a devenit renumit pentru calitatea produselor sale la preturi foarte bune.

Ce este un panou fotovoltaic ?

Panourile solare fotovoltaice sunt compuse din celule solare si transforma energia solara direct in energie electrica. Celulele solare absorb particulele de lumina care ajung pe suprafata lor. Particulele reprezinta fotonii care genereaza apoi o cantitate mica de energie care trece printr-un cablu de consum, astfel incat sa fie utilizata imediat sau sa fie stocata in acumulatori.

Anumite materiale pot fi folosite pentru a produce electricitate cand sunt expuse razelor solare, iar aceasta proprietate este cunoscuta sub denumirea de efect fotovoltaic. Panourile solare folosesc aceasta proprietate ca sa transforme energia luminoasa in curent electric continuu. Mai departe, un invertor transforma acest curent continuu in curent alternativ pe care il poti folosi in propria casa.

Excesul de energie electrica acumulat poate fi stocat separat intr-o baterie de stocare si il poti folosi ulterior, de exemplu, pe timpul noptii.

Majoritatea panourilor solare sunt confectionate dintr-un strat transparent de plastic (cauciuc siliconat sau etilen vinil acetat) si contin numeroase celule solare conectate intre ele. Aceste celule solare sunt acoperite cu un geam de protectie (geam securizat monostrat) pe suprafata expusa la soare. De obicei, materialele din care sunt compuse aceste panouri solare au o durata de viata de cel putin 20 de ani.

Energia solara este o resursa regenerabila in adevaratul sens al cuvantului. Nu va disparea decat daca soarele va inceta sa arda, caz in care nu va mai exista deloc viata pe planeta noastra.

Panourile solare nu produc nicio poluare in timpul functionarii, spre deosebire de reactoarele nucleare si instalatiile termice. In timp ce primele cauzeaza probleme legate de evacuarea deseurilor nucleare, cele din urma produc fum daunator si cenusa.

Productia de energie solara de catre panourile solare sau prin alte mijloace ce utilizeaza energia solara este lipsita de zgomot, spre deosebire de alte metode.

Montarea panourilor fotovoltaice este facila si eficienta din punct de vedere al costurilor. Mai mult, acestea devin utile in situatiile in care retelele locale nu functioneaza, cum ar fi in spatiu, spre exemplu.

Spre deosebire de rezervele de ulei si carbune, energia solara este disponibila in toate zonele planetei, nefiind concentrata intr-o singura parte. Prin urmare, “recoltarea” energiei solare poate fi realizata aproape in orice loc.

Unitatile generatoare de energie solara sunt compacte si flexibile ca proiectare, ceea ce inseamna ca pot fi instalate aproape in orice tip de spatiu, fara a va face griji ca trebuie sa construiti locatii speciale.

Initial, panourile solare costa mult, dar generarea gratuita de energie, de-a lungul anilor, duce la un cost global extrem de eficient. In plus, panourile solare presupun mai putina mentenanta si monitorizare. E-acumualtori.ro te asteapta cu gama vasta de oferte pentru alegerea unui panou fotovoltaic potrivit casei tale!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *