Dintre toate relele ce pot avea loc pe lumea asta, cu totii ne dorim sa evitam raul absolut. Cand vine vorba de sanatate nu exista rau mic sau rau mare. Orice afectiune oricat de mica si nesuparatoare poate sa recidiveze oricand si oriunde, chiar si intr-un moment de distractie. De aceea se pune tot mai tare accentul pe constientizare si pe preventie. Preventia nu doar ca ne ajuta in peste 85% din cazuri sa ne traim viata exact asa cum ne-o dorim, intr-un mod echilibrat, dar in acelasi timp pot preveni si recidiva unor boli aparent banale.
Multe dintre bolile zilelor noastre pot fi prevenite, insa putini stiu cum sa o faca. De aceea, in acest material, vom vorbi despre toate aspectele prin care putem preveni cu totii aparitia bolilor sau agravarea acestora.
Mic indrumar despre cum sa eviti bolile uzuale si cele sexuale
- Gandeste pozitiv
De fiecare data cand incepi sa te simti rau, incearca sa gandesti pozitiv. Gandurile negative pot duce la numeroase probleme de ordin psihologic si la atacuri de panica, ceea ce pot agrava starea generala. Atacul de panica se remarca prin batai bruste si accentuate ale inimii, prin stare de sufocare, posibil completata de o stare generala de rau. In astfel de situatii este bine sa-ti setezi faptul ca totul va fi bine si sa faci cat mai multe exerciti de respiratie. Totodata e bine sa-ti cauti si activitate, pentru a-ti distrage atentia de la starile trecatoare ce pot reprezenta o alarma falsa.
- Fa controale regulate
Nu astepta ca sa ti se faca rau si sa ajungi intr-o faza avansata a unei boli, care la inceput aceasta nu poate manifesta simptome si care poate fi greu de tratat. Este recomandat sa mergi la controale regulate la 3-6 luni sau un an pentru a avea certitudinea ca starea ta de sanatate este mereu in limitele bune. Daca pe parcursul investigatiilor de rutina descoperi anumite neconformitati este mult mai usor sa le tratezi atunci cand sunt intr-o faza acuta, decat atunci cand sunt in faza cronica. Este mai bine nu doar din punct de vedere al sanatatii tale, cat si al costurilor asociate.
- Ai grija de viata sexuala!
Viata sexuala si sanatatea zonei intime joaca un rol extrem de important, ca si sanatatea tuturor celorlalte organe.
De aceea e bine si de aceasta data sa acorzi o importanta deosebita zonei tale intime, controalelor regulate si accesoriilor pe care le folosesti.
De pilda, in cazul lipsei unui partener poti folosi masturbatoare Tenga sau masturbatoare Fleshlight, caree sunt acreditate medical si care nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea zonei tale intime.
De asemenea este bine sa te reorientezi catre produse de igiena fara parabeni, sulfati sau alcool. Acestea previn iritatiile intime, la fel cum lenjeria intima de bumbac ajuta la aerisirea zonei intime si la prevenirea formarii unui mediu bacterian.
- Ai grija la alimentatie!
Desi nimic nu mai este sanatos in zilele noastre e bine totusi sa consumi alimente echilibrate, in cantitatile potrivite si pe masura cerintelor corpului. Incearca sa nu exagerezi cu viciile, dulciurile sau cu condimentele si grasimile.