articole

5 beneficii ale outdoor team building

paintball-1961040_960_720

Pentru a avea o afacere prospera si de succes, trebuie tu, ca si proprietar de afacere sa ai mai mult decat niste simpli muncitori. Cu siguranta angajatii talentati si experimentati sunt mai mult decat necesari pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Totodata, trebuie sa ai o echipa in adevaratul sens al cuvantului. Pentru a avea o astfel de echipa, trebuie sa te implici in educarea si dezvoltarea lor ca si colectiv. In cazul in care angajatii tai stau toata ziua in fata laptopurilor, fara sa comunice prea mult intre ei, macar o data pe an trebuie sa le organizezi un outdoor team building, in care sa se distreze, sa comunice, sa afle lucruri unii despre ceilalti si care sa ii ajute sa se inteleaga mult mai bine.

Se formeaza legaturi mut mai puternice atunci cand angajatii sunt in afara biroului, chiar daca sunt pusi sa rezolve impreuna o problema. Scapati de rutina zilnica, avand posibilitatea sa fie creativi si sa isi foloseasca ideile pentru a rezolva probleme, vei observa cum devin mult mai pozitivi, iar aceasta stare va persista si dupa intoarcerea la birou. In afara de asta, iata inca 5 beneficii de care echipa ta se va bucura dupa un outdoor team building.

1. Creativitate sporita

Atunci cand mai multe persoane se intalnesc si formeaza un grup rezulta automat un flux mai mare de idei. Ducandu-ti angajatii intr-un loc linistit, departe de birou si de stresul zilnic, unde sa se relaxeze, le oferi posibilitatea sa isi dea frau liber gandirii si creativitatii astfel rezolvand mult mai usor anumite probleme.

2. Personalitate de leader

Scoate-ti angajatii din fata laptopurilor si lasa-i sa se desfasoare si sa se reprezinte la adevarata lor valoare. Ai putea ramane placut surprins sa afli aptitudinile ascunse ale unei persoane, care in general este foarte calma si constiincioasa. Cand li se ofera ocazia, anumiti oameni pot iesi cu adevarat din propria cochilie.

3. Motivare

Este testat ca in momentul in care cu totii sunteti intr-un mediu relaxant, avand de indeplinit cateva “task-uri” pentru a castiga un joc in detrimentul celeilalte echipe va veti motiva si incuraja reciproc. Motivatia este contagioasa, foarte usor te pui in miscare si lupti pentru un tel comun, atunci cand vezi ca ceilalti fac tot posibilul pentru a castiga. Aceasta motivatie, o puteti duce cu voi pe tot parcursul team building-ului si trebuie neaparat sa ajunga si la birou.

4. Comunicare

Iesind din mediul obisnuit si relaxandu-va, automat vor incepe discutiile si conversatiile intre toti membri echipei. Aceasta iesire va distruge prejudecatile si ierarhia de la birou, permitandu-le angajatilor tai sa se cunoasca mai bine intre ei. Comunicarea cu siguranta va continua si dupa ce va veti intoarce la birou, creand un mediu de lucru mult mai prietenos, iar situatiile dificile putand fi rezolvate intr-un mod mult mai simplu.

5. Recunostinta

Un outdoor team buiding este vazut ca o recompensa si recunostinta pentru munca si efortul depus pe tot parcursul anului pentru cresterea firmei. Cui nu ii place sa fie apreciat? Angajatii se vor simti apreciati, vor acumula numai energie pozitiva si vor fi motivati sa munceasca macar la fel de bine cum au facut-o si pana acuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *