Uncategorized

Lumea nu intelege neglijenta

Acum cand si copiii vin la cabinetul stomatologic sa isi trateze cariile, lumea intelege ca dintii nu sunt nemuritori si in plus, pot surveni felurite accidente. Stiu pe cineva care a cerul pilaf la un restaurant bun, iar orezul nu a fost bine ales, asa ca o piatra a reusit sa sparga foarte repede o masea buna. Evident ca personalul de la bucatarie se facea vinovat, dar gaseste acul in carul cu fan…

Cine are timp de judecat cu restaurantul, de pierdut bani si timp prin tribunale, cand cel mai bine iti pui o plomba sau alta masea, iar in cazul in care s-au rupt mai multi dinti din cauza pietrelor, implant dentar ?

Cazi de pe bicicleta si vii cu gura intr-un corp solid, s-au dus doi-trei dinti. Musti cu pofta dintr-un mar sau un covrig uscat si gata dantura!

Simultan cu inaintarea in varsta dintii devin fragili, se rup sau cad. Se spune ca in general cad primii dintii din fata de pe arcada superiora. Nimic mai rau fiindca tocmai locul acela este cel mai vizibil.

Toata lumea are probleme cu dantura, de la simplele carii  care se impune a fi tratate cand sunt cat varful acului fiindca este mult mai dureros si greu de recuperat un dinte lasat cu caria pana se poate baga degetul in crater, pana la  paradontoza, extractii dificile si caderea sau ruperea dintilor.

Acum se empatizeaza cu persoana care se trezeste dimineata fara dinti sau cu cea care plange de durerea de masea, numai fata neglijenta cei din jur sunt neintelegatori.

Cei care nu isi pun dinti sunt de condamnat fiindca astazi, cu ajutorul tehnologiei, materialelor foarte bune si profesionalismului medicilor se pot face lucrari si implanturi foarte bune care sunt garantate de la 10 ani in plus, iar daca pacientul are grija de ele le poate avea pana la 30 de ani.

De dantura perfecta se leaga starea sanatatii, dar si aspectul. Suna a condamnare sa nu poti sa razi, sa manaci in public si sa vorbesti, fiindca in gura ta este dezastru. Lumea nu intelege cum gasesti bani de vacante si telefoane scumpe, dar sa iti pui dinti nu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *