articole, Comunicat de presa

ELKO Romania anunta parteneriatul cu Konica Minolta pentru distribuirea de produse DEVELOP

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, anunta parteneriatul cu Konica Minolta Business Solutions Romania, in urma caruia va distribui produsele DEVELOP.

Lider in industrie, Konica Minolta este un partener puternic pentru piata de productie si de imprimare office si industriala, oferind consultanta in afaceri, tehnologie si solutii software de ultima generatie, in anul 2016 fiind, pentru al noualea an consecutiv, lider pe piata productiei de imprimare (InfoSource). Ca brand al Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, DEVELOP ofera aplicatii, solutii software si servicii pentru a satisface nevoile de productie si gestionare a documentelor in cadrul birourilor, companiilor, intreprinderilor mici si mijlocii din Europa. Astfel, portofoliul DEVELOP contine, pe langa imprimante color si monocrom A4, echipamente multifunctionale color si monocrom  A4, A3 si SRA3 si echipamente de productie color si monocrom A3 – SRA3 – ineo+ si ineo. Acestora li se adauga o serie de solutii software, concepute pentru optimizarea sarcinilor de imprimare, gestionarea inteligenta a documentelor si printare mobila.

In plus, DEVELOP asigura si un serviciu de consultanta, atat individuala, cat si colectiva, prin platforma dstore.develop, care permite descarcarea de drivere, manuale, software etc., accesarea aplicatiilor direct de pe panoul de operare a echipamentelor, descarcarea actualizarilor pentru aplicatii de monitorizare de la distanta si conectarea la solutii cloud precum Google Drive™ sau Google Mail™, cu scopul imbunatatirii si extinderii in acord cu afacerea utilizatorilor.

Prin distributia echipamentelor si a solutiilor DEVELOP, ELKO Romania isi imbunatateste oferta pe piata locala, demonstrand inca o data profesionalism in tratarea nevoilor clientilor din toate categoriile. In acelasi timp, isi mareste flexibilitatea cu care raspunde cerintelor din piata, atat prin diversificarea portofoliului, cat si prin natura noilor produse in sine, echipamentele DEVELOP putand fi personalizate prin modificarea interfetei de utilizare si cu ajutorul magazinului de aplicatii dedicat – dstore.develop. Aceste functii sunt implementate in contextul unor standarde de securitate inalte, sistemele DEVELOP fiind certificate ISO 15408. De asemenea, prin noul parteneriat de distributie, ELKO Romania ofera partenerilor sai accesul la noi solutii, instrumente si cunostinte care pot imbunatati eficienta afacerilor, consolidandu-si, prin urmare, rolul asumat de legatura intre furnizorii de tehnologie si consumatori.

Produsele si solutiile DEVELOP vor fi disponibile prin reteaua partenerilor autorizati ELKO Romania incepand cu luna august a anului 2018.

Despre Konica Minolta si Develop

Konica Minolta, Inc. a luat nastere in anul 2003, ca urmare a fuziunii la nivel international dintre Minolta Co. si Konica Corporation, In Romania, Konica Minolta Business Solutions Romania, filiala a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost infiintata pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, existente pe piata locala inca din 1991, pastrand structurile si reteaua de vanzari ale acesteia. La fel ca in anii precedenti, rezultatele anului 2017 plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania.

In iulie 2012, Konica Minolta si-a consolidat strategia dual branding prin fuziunea cu Develop GmbH, in scopul intaririi pozitiei pe piata. Astfel, grupul a inceput o noua etapa, ce are in vedere  o strategie duala de dezvoltare, in cadrul careia ambele branduri se completeaza si raspund perfect cerintelor clientilor. Consolidarea brandurilor Konica Minolta si Develop, alaturi o strategie coordonata de abordare a pietei, ofera mai multe solutii si o abordare mai diversificata a clientilor din piata B2B, raspunzand intr-o masura mai buna cerintelor pietei.

Despre Grupul ELKO si ELKO Romania

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si solutii IT din regiune, reprezentand 210 de producatori si oferind o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 7700 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 30 de tari in Europa si Asia Centrala. Cifra de afaceri a grupului in 2017 s-a ridicat la 1.593 de milioane USD.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT: solutii mobile, componente, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *