articole, Comunicat de presa

Sfaturi pentru alegerea manusilor de protectie

occupational-safety-and-health-1038550_960_720

Indiferent daca lucrezi intr-un mediu toxic, intr-o hala de productie sau esti pur si simplu pasionat de gradinarit la tine acasa, manusile de protectie sunt accesorii pe care trebuie sa le porti asa incat sa desfasori orice activitate in siguranta. In acest fel, reduci riscul accidentelor si esti mai productiv, deoarece lucrezi mai confortabil.

Tipuri de manusi

Manusile pot fi fabricate din diverse materiale, fiecare avand proprietati si utilizari diferite. Printre cele mai intalnite sunt manusile din piele, bumbac si latex, dar vei gasi cu usurinta si manusi aluminizate, din poliuretan sau dintr-o combinatie de aceste materiale.

Pentru a alege tipul de manusi potrivit pentru tine, primul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este domeniul tau de activitate. Nu ignora nici eventualele alergii la anumite materiale, cum este latexul, caz in care poti opta pentru un material diferit, dar cu aceleasi proprietati.

Marimea manusilor

Purtarea unor manusi de marimea potrivita este un aspect esential atat in ceea ce priveste atat confortul, cat si siguranta. Manusile care nu ti se potrivesc bine pe maini iti pot limita miscarile si pot cauza aparitia carceilor si a crampelor musculare, sau a bataturilor.

In general, manusile care au cusaturi in palma sunt mai confortabile, iar cele care au cusaturi pe dosul palmei stau mai bine pe maini. Cele care sunt cusute in interior rezista mai mult timp, dar pot cauza rani pe piele din cauza frecarii, motiv pentru care este mai bine sa optezi pentru o pereche cu cusaturi pe exterior.

Utilizarea manusilor

In functie de domeniul tau de activitate, exista cateva masuri de precautie de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti manusi. De exemplu, daca lucrezi cu substante chimice si toxice, trebuie sa iti dai jos manusile cu grija, asa incat exteriorul acestora sa nu iti atinga pielea, si este indicat sa iti tragi manusile peste maneci pentru a nu avea deloc pielea neacoperita.

Pentru gradinarit si agricultura este bine sa optezi pentru manusi lungi, care iti acopera cat mai mult din brat si reduc astfel riscul sa te zgarii, iar pentru sudura si alte activitati care implica lucrul cu focul sau obiecte fierbinti sunt recomandate manusile aluminizate, care te protejeaza cel mai bine de caldura.

Oricare ar fi activitatea pe care o desfasori, este foarte important sa iti cumperi manusi de protectie noi atunci cand cele pe care le ai incep sa prezinte semne de uzura, asa incat acestea sa iti protejeze cu adevarat mainile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *