articole, Comunicat de presa

Vânzările Gran Turismo depășesc pragul de 80,4 milioane de copii

București, 11 mai 2018 – Sony Interactive Entertainment (SIE) anunță astăzi vânzări de peste 80,4 milioane de copii ale jocului Gran Turismo*1 în cei 20 de ani de la lansarea sa.

O creștere a vânzărilor este preconizată, în contextul în care Polyphony Digital Inc., creatorii Gran Turismo, anunță Campionate FIA Gran Turismo, în parteneriat cu Federația Internațională de Automobilism. Creatorul francizei Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, a declarat:

”Este incredibil să ne imaginăm că 80,4 milioane de copii Gran Turismo au ajuns la jucători din toată lumea în istoria de 20 de ani a francizei. Sunt foarte fericit când mă gândesc la cantitatea imensă de timp pe care jucătorii au investit-o în Gran Turismo! Aș dori să ofer sincere mulțumiri și aprecieri comunității, precum și prietenilor și susținătorilor din industria automotive. Dorim să ne concentrăm în continuare eforturile pentru a oferi cea mai bună experiență grafică ce replică mașini și peisaje spectaculoase, dar și entuziasm și divertisment în cursele din următorii ani.”

Polyphony organizează un eveniment special Gran Turismo World Tour în cadrul cursei Nürburgring de 24 de ore din acest weekend, ce are loc pe Nordschleiffe, în Nürburg, Germania. 30 dintre cei mai buni piloți Gran Turismo din Europa au fost invitați să participe la o serie de curse demonstrative în cadrul Nations Cup și Manufacturer Series – cele două competiții ce compun Campionatele FIA Gran Turismo.

Campionatele competitive vor începe pe 1 iunie. Participanții se vor întrece în cadrul unor curse săptămânale ce formează un ”sezon” lunar. Cei mai buni piloți din fiecare dintre cele 5 sezoane ale acestui an vor fi invitați la finale regionale în Europa, Asia și cele două Americi. Cei mai buni vor fi ulterior invitați la Finala Mondială din acest an. Câștigătorii campionatelor FIA Gran Turismo vor fi premiați la faimoasa cină FIA Awards din St. Petersburg, care se desfășoară în luna decembrie.

Despre Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment (SIE), este lider global pe piața divertismentului interactiv și digital, prin intermediul brandului PlayStation și produselor și serviciilor oferite sub acesta. PlayStation a reprezentat inovația pe piața de entertainment încă de la lansarea versiunii originale PlayStation în Japonia, în anul 1994. Gama de produse și servicii PlayStation include PlayStation 4, PlayStation VR, PlayStation Vita, PlayStation 3, PlayStation Store, PlayStation Plus, PlayStation Video, PlayStation Music, PlayStation Now, PlayStation Vue, dar și titlurile PlayStation dezvoltate de Studiourile SIE Worldwide. Cu sediul în San Mateo, California, SIE este o subsidiară deținută integral de către Sony Corporation, cu funcții globale și sedii regionale în California, Londra și Tokyo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *