articole, Comunicat de presa

Cupa de Gimnastica “Andreea Raducan” 2018 transmisa live, cu Axis Communications si CamStreamer

Afis Cupa Andreea Raducan

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, va transmite live o noua editie a Cupei Andreea Raducan – competitia de gimnastica organizata de campioana olimpica si mondiala.

Evenimentul se va desfasura in perioada 5-6 mai, in sala de sport a Colegiului Tehnic Al. I. Cuza din Barlad, de la ora 09:30 si este dedicat viitoarelor campioane ale gimnasticii. Aflat la cea de-a VIII-a editie, acesta va reuni peste 100 de participante din intreaga tara, care se vor intrece in cele doua zile de concurs, atat pe echipe, cat si individual.

Concursul este dedicat gimnastelor din categoria junioare III, de nivel 1 si 2, cu varste cuprinse intre 8 si 10 ani. Acestea vor concura pentru podium in cadrul celor cinci probe individuale: sarituri, paralele, barna, sol si individual compus, precum si in cadrul competitiei pe echipe. Toate gimnastele participante vor fi rasplatite cu premii in produse, iar castigatoarele vor primi si premii in bani, diplome si trofee, in functie de performanta obtinuta in cadrul competitiei.

Componenta hardware – Axis Communications

Pentru transmiterea live a evenimentului, vor fi folosite 4 camere IP de retea Axis, printre care si modelul V5915. Aceasta camera este primul echipament de acest gen de la Axis care paraseste domeniul supravegherii video, asigurand un nivel de calitate a imaginilor si o fidelitate a culorilor potrivite pentru orice transmisie sau inregistrare de foarte buna calitate, precum inregistrarea unui discurs, a cursurilor din salile de clasa sau pentru video-conferinte. De fapt camera este perfecta pentru evenimente sportive precum cel care va avea loc in weekend, dar este si o alegere extrem de inspirata pentru o multitudine de scenarii de utilizare unde accentul se pune pe claritate si performanta.

In ceea ce priveste specificatiile, AXIS V5915 poate filma imagini 1080p cu pana la 50FPS, necesita lumina ambientala de 1.0 lux pentru color si 0.03lux pentru monocrom si incorporeaza conectivitate HDMI, SDI si XLR pe langa clasicul port RJ-45 pentru conectarea la retea. In plus, camera este de tip PTZ si ofera functie de zoom optic 30x, permitand astfel urmarirea de aproape a subiectului dintr-o scena de actiune. Instalarea camerelor a fost realizata de catre compania Team One Professional Services, din Iasi, partener autorizat Axis Communications din anul 2009.

Componenta software – CamStreamer

In ceea ce priveste componenta software, transmisia va fi intermediata si de aceasta data de aplicatia CamStreamer. Dezvoltata de NetRex, aceasta este caracterizata, pe langa avantajele calitatii excelente si a performantelor foarte bune, de ergonomia deosebita in utilizare. Practic, aplicatia se instaleaza in camerele AXIS, iar transmisia se realizeaza direct catre platforme populare precum YouTube sau Facebook, fara niciun alt echipament intermediar in afara infrastructurii de retea. Asta inseamna ca solutia este extrem de simplu de instalat si operat, necesita resurse minime si poate fi implementata fara probleme de utilizatori.

Evenimentul va putea fi urmarit online, atat pe YouTube, cat si pe Facebook, prin accesarea:

https://www.facebook.com/AndreeaRaducanOfficial/

https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

https://www.youtube.com/channel/UCrdiXOUZtqMnwg6zv86SkAw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *