articole, Comunicat de presa

Iridex prezinta conceptul de Smart Agriculture prin tehnologii smart de irigatii

Bucuresti, 13 februarie 2017 – Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex – lider in tehnologii de mediu, constructii civile si industriale, anunta cele mai noi tehnologii in agricultura pregatite pentru implementarea conceptului de Smart Agriculture.

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul irigatiilor, Iridex propune sistemele Irrimec, un producator de top la nivel mondial, pentru calitatea demonstrata in cei peste 40 de ani, alaturi de serviciile unice oferite de Iridex. Irrimec garanteaza calitatea produselor prin controlul minutios al proietelor, prin productia cu ajutorul echipamentelor robotizate, prin testarea de calitate a produselor puse in piata.

Iridex ofera ca servicii asistenta gratuita pentru a alege cele mai potrivite solutii, precum si asistenta la montaj, punere in functiune si service 24/7 prin specialistii sai, garantand astfel fiabilitatea echipamentelor care au o durata de viata indelungata. In plus, din anul 2016, Iridex ofera spre inchiriere sisteme de irigatii adaptate la conditiile de teren.

Tehnologiile de irigare au evoluat in sensul reducerii consumului de apa la plante (picurare, microaspersiune), al valorificarii superioare a apei prin reducerea pierderilor, asocierii cu alte lucrari (fertilizare, erbicidare etc.) si utilizarii altor surse de apa. Iridex propune o plaja larga de solutii de irigatii adaptate conditiilor de mediu, specificului solului, precum si un raport bun pret/ calitate. Printre sistemele propuse de Iridex se numara atat cele de irigatii liniear, precum si sistemele cu tambur si furtun.

 

Sistemul de irigatii linear are o anvergura mare si este realizat dintr-un sistem format dintr-un cart pe 4 roti si tronsoane autopropulsate. Sistemul special de propulsie si aliniere permite instalatiei de irigat sa opereze chiar pe terenuri dificile cu precizie mare si siguranta. Deplasarea intre terenurile de irigat se poate realiza prin mijloace proprii. Componentele provin in cea mai mare parte de la echipamentul de tip pivot, recunoscut pentru rezistenta la toate solicitarile ce ar putea sa apara pe durata exploatarii.

Sistemele cu tambur si furtun sunt instalatii mobile, pe sasiu/ carucior, deplasabile de-a lungul culturilor, in functie de necesitate. Principalele avantaje ale acestor sisteme se numara usurinta in operare si faptul ca terenul de irigat nu necesita lucrari de nivelare pentru ca sistemul sa se poata deplasa. Un alt avantaj il constituie gama larga de dimensiuni ale structurilor, care pot fi astfel adaptate nevoilor si suprafetelor de irigat, evitandu-se risipa de apa si costurile nejustificate. Uneori, suprafetele care trebuie irigate au dimensiuni mai mici, cum este cazul gradinilor, spatiilor verzi sau al terenurilor de sport. Pentru aceste suprafete, mai indicate sunt echipamentele usoare din gamele RAIN SKY si MINI RAIN–ECO RAIN ST2. Folosirea acestor sisteme mici, special concepute pentru irigarea terenurilor sportive nu prea mari, a spaţiilor verzi si a gradinilor, este foarte simplificata. In ultimii ani, sistemele de irigare liniare si cele de tip pivot sunt in topul preferintelor fermierilor romani.

Sistemele de irigatii propuse de Iridex pot permite scheme flexibile si eficiente de aplicare a apei cu economii de pana la 70%, economie de pana la 50% a substantelor chimice care se aplica in irigatii, precum si un control in proportie de pana la 95% al aplicarii apei pe suprafata de irigat.

Echipa de specialisti Iridex furnizeaza suport pentru proiectarea, instalarea si intretinerea acestor sisteme de irigatii. In functie de sursele de apa si de debitele disponibile, clientului i se indica ce suprafata poate fi irigata din fiecare sursa, iar tinand cont de tipul de cultura cu necesitatile sale specifice si de proprietatile apei de irigare, se vor recomanda cele mai potrivite echipamente/ modele, cu un raport foarte bun pret/ calitate.

Despre Grupul IRRIMEC

Grupul IRRIMEC/OTECH, nume de referinta si lider mondial in domeniul echipamentelor pentru irigatii. este o prezenta puternica in Europa inca din 1974, exportand in intreaga lume produse din fabricile sale amplasate in Italia si Franta. Specialist cu experienta in producerea tamburilor cu furtun si a sistemelor de pompare, IRRIMEC este capabil sa acopere o vasta plaja de cerinte in domeniul irigatiilor. Gama de produse din portofoliul companiei a fost permanent extinsa astfel incat, in prezent, include si rampe cu deplasare laterala si pivoti, tevi de aluminiu, pompe verticale, pompe pentru ape uzate, sisteme de cuplare, sprinklere si sisteme subterane. Parteneriatul cu IRIDEX a fost intarit anul trecut, la AGRITECHNICA 2017 pentru a implementa si in Romania solutii inteligente pentru domeniul agricol. Mai multe detalii la: www.irrimec.com

 

Despre IRIDEX

Infiinţat in urma cu peste 25 de ani, Iridex Group are peste 700 de angajaţi şi o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. Iridex Group distribuie produse necesare in lucrari de construcţii civile şi industriale in ţara şi strainatate, lucrari de imbunataţiri funciare, gestiunea integrata a deşeurilor, proiectare şi exploatare de depozite ecologice municipale pentru deşeuri nepericuloase. Iridex implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalaţii de producere de energie electrica din biogaz ş.a. Mai multe detalii la: www.iridexplastic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *