articole, Comunicat de presa

Televizorul Philips 9002 s-a impus într-un blind test organizat de AV Forums

Patru producători de televizoare au luat parte la un test organizat cu ajutorul AV Forums la începutul acestei luni. Competiția a avut loc la London Film Museum și a demonstrat că televizoarele OLED nu sunt toate egale și că un preț mai mare nu garantează și o performanță mai bună. Televizorul Philips 9002 a obținut cele mai multe voturi din partea juriului.

Televizoarele au fost supuse la două probe                                                                

Cititorii de specialitate ai AV Forums au participat la un blind test în cadrul căruia au fost rugați să decidă care dintre cele patru televizoare de tip OLED participante redă cea mai bună imagine.

Cele patru televizoare de 55” care s-au înscris în cursă au fost modelele Philips 9002, Panasonic Z952, Sony A1 și LG C7. Mărcile televizoarelor au fost ascunse în timpul testului pentru ca decizia celor 28 de reprezentanți AV Forums să fie una obiectivă.

În prima probă, televizoarele au fost calibrate de către echipa editorială de la AV Forums. Șase clipuri au fost rulate de câte două ori: o dată prin intermediul unui media PC și cealaltă dată de pe Netflix, cu ajutorul unui Xbox One S.

Philips 9002 a fost ales drept câștigător de către 33% dintre participanți. Pe locul 2 s-a clasat televizorul LG, cu 22%, iar 21% dintre respondenți nu au avut nicio preferință, această opțiune clasându-se pe poziția a treia.

68% au ales Philips

După primul test, culorile televizoarelor au fost setate pe vivid mode. Juriului i-au fost prezentate aceleași șase clipuri de câte două ori, dar și alte trei clipuri HDR redate de pe un player Blu-ray 4K. La această probă rezultatele au fost și mai clare: Philips 9002 a fost preferat de către 68% dintre experți, în timp ce pe locul doi s-a clasat televizorul Panasonic, cu 14% din voturi.

Procesor de imagine Philips cu 50% mai puternic

Procesorul de imagine Philips P5 Perfect Picture, integrat în modelul 9002, este cu 50% mai puternic decât predecesorul său, combinând 5 procesoare într-unul singur care redă cu brio imaginile Ultra HD și 4K. Analizează, descompune și trimite individual cele cinci variabile care defindesc calitatea imaginii: sursa, claritatea, culoarea, contrastul și mișcarea.

Despre AV Forums

Site-ul AV Forums a fost fondat în anul 2000 și în fiecare lună este vizitat de 3,6 milioane de entuziaști audio-video din Europa și reprezintă una dintre principalele surse de informare din acest domeniu.

Despre TP Vision

TP Vision este un jucător cheie pe segmentul divertismentului video digital. TP Vision proiectează, produce şi comercializează modelele de televizoare Philips în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay şi anumite ţări selectate din regiunea Asia-Pacific. Realizăm aceste activităţi combinând experienţa noastră în design şi moştenirea Philips în inovaţie TV cu excelentele capacităţi operaţionale, flexibilitatea şi viteza de reacţie ale TPV. Îmbinarea acestor atuuri ne permite să oferim pieţei televizoare de cea mai bună calitate: inteligente, dar uşor de utilizat, cu un design sofisticat, care apelează la materiale noi şi forme cât mai subţiri şi elegante. Credem în produse care să ofere publicului o experienţă de vizionare net superioară. Datorită televizoarelor Philips, TP Vision este unul dintre liderii mondiali în segmentul ospitalităţii şi divertismentului. Având sediul central în Amsterdam, Olanda, TP Vision este reprezentatul exclusiv pentru televizoare Philips în ţările şi regiunile menţionate mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *