Uncategorized

Carturesti Carusel, la un an de la deschidere Citeste mai mult: Carturesti Carusel, la un an de la deschidere

În urmă cu un an, Cărturești Carusel își deschidea porțile, transformând o clădire uitată din Centrul Vechi într-un spațiu de lectură și socializare. Sâmbătă, 13 februarie, librăria sărbătorește aniversarea cu premii surpriză pentru primii 300 de clienți și cu două concerte susținute de formațiile We singing colors (de la ora 18:00) și Class (de la ora 20:00).
Carturesti Carusel, la un an de la deschidere

Considerată încă de la deschidere una dintre cele mai frumoase librării din lume, Cărturești Carusel a adunat în portofoliu premii pentru renovarea și amenajarea spațiului (Echipa Square One a câștigat cu acest proiect la Elle Decoration Design Awards și la Gala București Tu, iar echipa condusă de arh. Georgeta Gabrea a fost premiată în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti) și a intrat pe lista de recomandări a The Guardian, Zeit Magazin, BoekBlad, Book Patrol, Bored Panda și a altor portaluri internaționale de arhitectură, design sau literatură. Știrea inaugurării librăriei a fost unul dintre cele mai viralizate subiecte în presa online și în social media din România în perioada 9-15 februarie 2015, iar de atunci Cărturești Carusel a deveni cea mai fotografiată libărie din țară, cu mii de imagini urcate de utilizatori pe conturile de Facebook, Twitter sau Instagram. Mai mult decât o librărie, Cărturești Carusel a fost gândit ca un concept store care se dezvoltă prin energia degajată de interacțiunea publicului cu spațiul – un spațiu al experimentului și al întâlnirii efervescente dintre vechi și nou. Cărturești Carusel veți găsi o selecție atentă de carte, muzică, film, papetărie, ceai, jocuri, cadouri și accesorii, dar și o zonă dedicată artei contemporane prin intermediul Aiurart, un bistro și un spațiu multimedia. Un loc aparte îl ocupă proiectul ROD, care aduce la un loc obiecte de design semnate de artiști și designeri români.

Despre Carturesti

Cărtureşti este un concept store care funcţionează ca o librărie şi ca agent cultural implicându-se activ în revitalizarea vieţii artistice din România şi în campanii de responsabilizare socială. Încă de la deschiderea primei librării la sfârşitul anului 2000, Cărtureşti şi-a propus să schimbe trendul pe piaţa de carte aflat în declin la acea dată, să promoveze calitatea şi valoarea punând nevoile clienţilor pe primul plan.

Citeste mai mult: Carturesti Carusel, la un an de la deschidere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *