articole, Comunicat de presa

Asociația Zi de Bine inaugurează Hub-ul comunitar „La un Loc” Un pavilion multifuncțional, modular și demontabil, construit la Brașov

București, 28 octombrie 2021: Asociația Zi de Bine inaugurează Hub-ul comunitar „La un Loc”, un pavilion multifuncțional, mobil, modular și demontabil, construit la Brașov. Proiectul lunii octombrie demarat de Asociația Zi de Bine a fost realizat pentru Fundația Comunitară Brașov și a presupus un buget de 32.000 de Euro. Întreaga sumă pentru implementarea acestui proiect a fost asigurată de Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

Hub-ul comunitar „La Un Loc”,  construit de Nod Makerspace, poate funcționa atât închis, dacă acolo se desfășoară workshop-uri cu un număr mic de participanți, cât și desfășurat, astfel încât să formeze o zonă de amfiteatru în aer liber. Gradenele mobile, decorate cu plante perene și o pictură murală, realizată de Ortaku și Meri the Zu transformă „La un Loc” într-un spațiu primitor, atractiv.

Primele ateliere – lectură pentru copii – au avut deja loc. Ele vor fi reluate de îndată ce contextul sanitar o va permite.

„Într-o perioadă în care vorbim atât de mult despre distanțare, ne-am dorit un spațiu în care să fim LA UN LOC și, în același timp, în siguranță. Așteptăm cu mare nerăbdare momentul în care Centrul va fi animat cu ateliere pentru copii, dezbateri sau pur și simplu un loc în care oamenii să se simtă bine. Ne place mult rolul pe care ni l-am asumat cu fiecare proiect la Zi de BINE: acela de a uni oameni, comunități, de a aduce laolaltă idei care pot fi duse mai departe sau replicate în orice zonă din țară.”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

 

Hub-ul comunitar #LaUnLoc a fost amplasat în Cartierul Coresi, actualmente cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, ce reunește zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10.000 de oameni care lucrează sau locuiesc în această comunitate.

Fundația Comunitară Brașov face parte dintr-o mișcare națională alături de alte 18 fundații comunitare din țară și are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară.

 

”Ideea de Hub comunitar se potrivește perfect pentru Fundația noastră și ne dorim să îi avem alături pe toți cei care sunt în căutare de workshop-uri interactive sau de petrecerea timpului liber într-un mod educativ. Ne dorim ca #LaUnLoc să devină spațiul urban în care ideile apar și se caută, unde oamenii se conectează într-un mod autentic și colaborativ și, totodată, locul unde se găsesc soluții la probleme locale.”, a declarat Laura Popeea, Director Executiv, Fundația Comunitară Brașov.

 

Mai multe detalii despre programele Fundației Comunitare Brașov, puteți găsi aici: www.fundatiacomunitarabrasov.ro.

 

Cei care vor să contribuie suplimentar la proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

 

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *