articole, Comunicat de presa

Tineri muzicieni intre 14 si 30 de ani se pot inscrie la competitia internationala online “YOUTH OF MUSIC” 2021

Bucuresti, 2 martie 2021 – Muzeul Municipiului Bucuresti, impreuna cu Asociatia MuseArt, anunta lansarea Competitiei Internationale online ”Youth of Music 2021”, dedicata tinerilor muzicieni, elevi, studenti sau tineri profesionisti activi in domeniul muzicii clasice. Sunt admisi candidatii cu varsta cuprinsa intre 14 si 30 de ani. Termenul limita de inscriere este 15 aprilie 2021.

Competitia se adreseaza tuturor categoriilor de instrumentisti, precum si artistilor lirici. Castigatorii vor primi premii in bani, trofee, precum si recitaluri inregistrate video in salile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului Bucuresti.

Avand in vedere provocarile intampinate de artistii de toate varstele in ultimul an, dar si dorinta de a incuraja si cultiva dragostea pentru muzica si arta a tinerilor, Muzeul Municipiului Bucuresti, impreuna cu Asociatia MuseArt, au luat decizia de a lansa Competitia Internationala online ”Youth of Music 2021” (Bucuresti, Romania).

Competitia este dedicata tinerilor muzicieni pentru categoria solo, cu scopul de a incuraja talente exceptionale, oferind in acelasi timp posibilitatea de a concerta intr-un context extrem de difcil. In afara premiilor in bani, acest concurs ofera sansa de a ii prezenta pe tinerii muzicieni, aflati la inceput de drum, unei largi audiente online. In acelasi timp, prin acest demers se aduce in atentia iubitorilor de muzica si frumos de pretutindeni patrimoniul cultural extraordinar aflat in grija Muzeului Municipiului Bucuresti.

Competitia se va desfasura online, perioada de inscriere fiind 1 martie – 15 aprilie 2021. Aceasta este organizata pe trei categorii de varsta:

  • Categoria I, deschisa tinerilor muzicieni (elevi) cu varste intre 14 si 18 ani;
  • Categoria a II-a, destinata muzicienilor cu varsta cuprinsa intre 19 si 24 de ani;
  • Categoria a III-a, adresata muzicienilor aflati la inceput de cariera, cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani.

Concursul ii invita pe toti tinerii activi in domeniul muzicii clasice, aflati in cautarea unei scene, sa participe la acest concurs aflat la prima editie. Aplicatiile sunt online si constau in trimiterea unor inregistrari video, cu repertoriul la libera alegere a candidatului, postate pe platforma Youtube.com. Detaliile se gasesc pe site-ul: https://www.museart-academy.com/

Juriul prezidat de celebrul violonist Alexandru TOMESCU, este alcatuit din Liliana Staicu, Directorul Orchestrelor Nationale Radio, Radio Romania Muzical, pianista Verona Maier, Prorector al Universitatii de Muzica Bucuresti, Dirijorul si Managerul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene Alexandru Mija, precum si pianista Sinziana Mircea, care este in acelasi timp coordonatoarea proiectului in calitate de Presedinta a Asociatiei MuseArt, si directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, Dr. Adrian Majuru.

”Anul 2020 mi-a oferit ocazia sa reflectez inca o data la provocarea de a alege sa devii muzician. A fost un an foarte greu, care ne-a aratat insa tuturor cat de importanta este solidaritatea in astfel de vremuri. Acest concurs este o forma de solidaritate cu toti aceia care au decis sa isi urmeze vocatia de a deveni muzicieni, chiar si in aceste vremuri pline de incertitudine. Este un semn profund de pretuire si o adanca reverenta in fata lor, pentru puterea de a isi urma visul. In acelasi timp, este o incercare, chiar daca la o scara foarte mica, de a oferi speranta, de a oferi tinerilor o scena imbracata in haina de gala a palatelor din Bucuresti. Este modul nostru de a spune “multumesc” tuturor tinerilor muzicieni care nu au  renuntat la aspiratiile lor, care nu au incetat sa spere si sa munceasca din greu pentru a-si indeplini visul. Muzica, la fel ca si tineretea, inseamna speranta, bucurie, iubire si frumos. Inseamna visare! Acest proiect nu ar fi fost posibil fara implicarea unor parteneri de exceptie, precum Muzeul Municipiului Bucuresti – domnul director Adrian Majuru si membrii juriului, mari personalitati ale lumii muzicale, carora doresc sa le multumesc din suflet pentru generozitatea cu care au raspuns acestei invitatii”, a spus pianista Sinziana Mircea, presedinta Asociatiei MuseArt.

Recitalurile de gala ale castigatorilor vor fi inregistrate si difuzate online in luna mai a anului 2021, pe canalul de Youtube si paginile de Facebook ale Muzeului Municipiului Bucuresti, precum si pe paginile Asociatiei MuseArt.

Detalii despre concurs se regasesc aici: https://www.museart-academy.com/regulament-concurs

Despre Muzeul Municipiului Bucuresti

Muzeul Municipiului Bucuresti este un muzeu pavilionar in Bucuresti, reunind 9 muzee si case memoriale in prezent deschise vizitatorilor. Din MMB fac parte – Palatul Sutu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Victor Babes, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck si Colectia de Arta Ligia si Pompiliu Macovei. MMB este un centru informational, cultural si educational, un centru activ al unei retele de organizatii. Muzeul este un punct de reper pentru comunitatile culturale din Bucuresti, precum si pentru mediul academic si stiintific.

 Despre Asociatia MuseArt​
 Asociatia MuseArt este un ONG cultural roman infiintat in 2013 care isi propune sa sprijine dezvoltarea carierei tanarului muzician la nivel national si international. Presedintele Asociatiei MuseArt este pianista Sinziana Mircea.

https://www.museart-academy.com/

www.sinziana-mircea.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *