articole, Comunicat de presa

Dropbox include platforma AMD EPYC single-socket pentru a susține creșterea de viitor

 

Dropbox, cu cei 500 de milioane de utilizatori și 300.000 de clienți de afaceri, devine ultima companie dintr-o listă lungă de companii care văd un viitor în adoptarea platformei EPYC cu un singur socket AMD pentru a sprijini creșterea pe viitor și pentru a reîmprospăta infrastructura pentru a ajunge la necesarul de muncă de care compania are nevoie.
Potrivit unei postări de blog de către Scott Aylor, AMD, CVP și GM a soluțiilor integrate de date, Dropbox va utiliza serverele AMD EPYC 7351P cu un singur procesor pentru a “sprijini creșterea viitoare dincolo de abilitățile actuale și de a reîmprospăta infrastructura existentă pentru cele mai exigente încărcări de calcul .“

EPYC 7351P este un procesor cu 16 fire / 32 de fire, cu o viteză de bază de 2.5GHz și o frecvență de boost de 2.9GHz și un TDP de 155-170W.

Fiecare pachet de procesoare EPYC poate suporta până la 2TB de memorie RAM DDR4 pe opt canale și are 128 benzi PCIe, ceea ce înseamnă că platforma are mai mult de două ori și jumătate densitatea I / O a unui procesor, cum ar fi Xeon SP Series Intel .

“AMD EPYC este o opțiune de procesor convingătoare pentru tehnologia noastră de calcul, oferind Dropbox specificațiile tehnice necesare pentru a susține volumul de lucru care contează pentru echipele și pentru utilizatorii individuali”, a declarat Rami Aljamal, șeful Engineering Engineering and Supply Chain la Dropbox. “Suntem încântați să implementăm procesoare EPYC și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape cu AMD în viitor”.
EPYC, lansat în iunie 2017, avea o listă de caracteristici incredibil de perturbatoare:

  • Până la 32 de nuclee de înaltă performanță “Zen”
  • Suport pentru single și double socket
  • Opt canale DDR4 per procesor
  • Până la 2TB RAM pe CPU
  • Infinity Fabric pentru interconectarea “die-to-die” și “socket-to-socket”
  • 128 benzi PCIe
  • Sistem de securitate dedicat, inclusiv Secure Memory Encryption (IMM) special conceput pentru a proteja mașinile virtuale și containere unul de celălalt
  • Chipset integrat
  • Socket compatibil cu procesoarele EPYC de ultimă generație
  • Prețul procesorului variază de la 400 $ la peste 2.000 $ pe chip.

Unul dintre lucrurile cu adevărat revoluționare despre EPYC a fost capacitatea sa single socket Și nu doar un singur socket, ci ceea ce AMD a numit “primele soluții cu un singur socket fără compromis”.

Înainte de EPYC, dacă căutați un server de înaltă performanță și cu toate dotările necesare de tip single socket, nu aveați noroc.

În ultimele douăsprezece luni, EPYC a înregistrat un număr uriaș de victorii în industria de servere, atât în rândul partenerilor de servere precum Dell și HPE, cât și de la companiile care doresc să beneficieze de noul siliciu, companiile precum Microsoft, Yahoo Japan, Packet, Baidu , Cisco și Cray.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *