Uncategorized

Amenajeaza bucataria in functie de dimensiunile acesteia

Cu toate ca in bucatarie ne petrecem o mare parte din timpul pe care il petrecem acasa, nu orice casa este dotata cu o bucatarie foarte mare, mai ales daca ne referim la bucatariile de la bloc. Avand in vedere acest lucru, in momentul in care amenajam bucataria trebuie sa tinem cont de dimensiunile acesteia si sa o amenajam in asa fel incat sa obtinem confortul si utilitatea de care avem nevoie de la o bucatarie. Pentru a obtine aceste doua lucruri, iata cateva idei despre modul in care trebuie amenajata o bucatarie in functie de dimensiunile acesteia:

  • Aranjarea bucatariei in forma de I este perfecta pentru bucatariile inguste si lungi deoarece prin acest mod de aranjare a obiectelor din bucatarie se castiga spatiu suplimentar, spatiu care poate fi utilizat pentru socializare. Mobila la comanda este solutia cea mai eficienta pentru acest tip de bucatarie deoarece mobila bucatarie necesara acestui tip de bucatarie trebuie sa indeplineasca anumite criterii care nu se intalnesc la mobila de serie.
  • Bucataria tip insula este modelul perfect pentru bucatariile cu dimensiuni foarte generoase. O astfel de bucatarie iti permite obtinerea unei bucatarii exact asa cum ai vazut doar in filme sau poze.
  • Pentru bucatariile lungi dar si late, stilul de bucatarie in paralel este cel mai potrivit stil de amenajare a bucatariei deoarece vei obtine un spatiu de lucru generos, care iti va permite desfasurarea activitatilor fara nici un fel de problema.
  • Un alt tip de amenajare a bucatariilor spatioase este tipul de amenajare sub forma de litera U. Pe langa faptul ca datorita acestui tip de amenajare vei crea senzatie unei bucatarii mult mai mari decat este in mod normal, vei obtine si o bucatarie dotata cu foarte multe obiecte.
  • Stilul de amenajare sub forma de L este perfect pentru bucatariile care desi sunt foarte late nu sunt lungi.

In concluzie, indiferent de dimensiunile bucatariei, poti avea o bucatarie functionala atat pentru prepararea hranei cat si pentru activitatile de socializare pe care le efectuam in cadrul unei bucatarii, atat timp cat cauti cele mai bune solutii pentru eficientizarea spatiului de care dispui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *