articole, Comunicat de presa

Provocarile si solutiile din domeniul centrelor de date si serverelor in viziunea ATEN

La fel ca orice industrie, industria IT se orienteaza dupa predictii si analize amanuntite ale provocarilor si tendintelor care se contureaza in diverse domenii de activitate. Acestea permit dezvoltatorilor de tehnologie si producatorilor sa anticipeze cerintele pietei si sa creeze produse in conformitate cu acestea; sau cel putin cam asa stau lucrurile in conditii de normalitate. De circa doi ani, lucrurile sunt insa departe de ceea ce consideram inainte a fi normal. Pandemia de COVID-19 a dat multe planuri peste cap, a stopat activitati si ne-a schimbat semnificativ modul de viata. In acelasi timp insa, a determinat o crestere fara precedent a cererii de tehnologie digitala, pentru a facilita munca si scoala de la distanta sau in mod hibrid. Asadar, a crescut rata de adoptie a serviciilor de Cloud Computing si a dispozitivelor IP, ducand la o adevarata explozie de date generate. Drept rezultat, a fost necesara dezvoltarea infrastructurii IT si cresterea capacitatii centrelor de date. In plus, infrastructura dedicata serviciilor IT s-a diversificat si, pe langa centre de date, include solutii la fata locului, in colocatie, de gazduire, Cloud Computing privat si public si procesare la nivel Edge. Aceasta complexitate necesita mai mult decat oricand solutii noi si inovatoare de management.

Criterii in alegerea celei mai potrivite solutii de management

Alegerea unei solutii de management adecvate reprezinta insa o adevarata provocare, iar furnizorii acestora ar trebui sa aiba in vedere mai multe aspecte, pentru a fi siguri ca aceasta va oferi rezultatele scontate. In primul rand, solutia ar trebui sa fie flexibila si sa suporte instrumentele de care vor avea nevoie clientii pe masura ce afacerile acestora vor evolua. De asemenea, ar trebui sa adauge valoare prin utilizarea de tehnologie inovatoare si sa nu se rezume strict la mentenanta. Tot mai pregnante sunt ingrijorarile legate de securitate si, tocmai de aceea, acest detaliu trebuie sa beneficieze de atentie maxima.

Adaptabilitatea este, la randul ei, importanta, caci fiecare industrie are particularitatile ei si reactioneaza diferit la diversele conditii din piata. Nu in ultimul rand, o solutie de management trebuie sa asigure o experienta in utilizare cat mai buna in cazul administrarii de la distanta. Evident, intr-o piata atat de diversificata, este imposibila dezvoltarea unei singure solutii care sa raspunda in egala masura tuturor nevoilor. De aceea, ATEN a creat un portofoliu complet de solutii moderne, sustenabile si inovatoare, capabile sa sustina cresterea afacerilor pe care le deservesc.

Pentru a raspunde cat mai bine cerintelor actuale si viitoare, ATEN a tinut cont de patru tendinte principale pe care le-a identificat in domeniul centrelor de date si serverelor: rezilienta, securitatea, sustenabilitatea si automatizarea. In timp ce serviciile in Cloud se bucura de o popularitate in crestere, centrele de date si serverele raman esentiale pentru aplicatiile specializate sau cele cu cerinte de conformitate stricte. Asta face ca atacurile cibernetice sa se inteteasca si sa devina mai rafinate, crescand nevoia de securizare eficienta. In paralel, se observa o preocupare tot mai puternica pentru sustenabilitate si reducerea consumului de resurse, ceea ce inseamna ca eficienta energetica si sursa materialelor folosite la fabricarea diverselor echipamente vor deveni puncte de interes. Totodata, exista un potential in crestere de automatizare a proceselor si rutinelor prin intermediul tehnicilor de inteligenta artificiala, ceea ce ar usura munca si ar spori eficienta.

Pentru managementul prin IP al centrelor de date si serverelor, ATEN pune la dispozitie switch-uri KVM, console si dispozitive PDU (Power Distribution Unit), proiectate pentru o gama vasta de industrii, aplicatii si scenarii de utilizare. Astfel, switch-urile KVM prin IP asigura control si acces de la distanta, pe cand sistemele KVM over IP Matrix combina echipamente KVM over IP cu software-ul de management KE Matrix. Prin adaugarea unei console, accesul si controlul pot fi imbunatatite, in timp ce dispozitivele PDU pot fi utilizate pentru a imbunatati eficienta energetica.

Solutii integrate pentru management centralizat

In functie de aplicatie, ATEN recomanda diferite solutii integrate. Astfel, pentru un management inteligent al serverelor, propune o solutie formata din perechea transmisie-receptie KE6900AT-KE6900AR, software-ul de management centralizat CC2000 3.0, switch-ul KVM prin IP cu 32 porturi si interfete multiple KN4132VA, switch-ul KVM prin IP cu 64 porturi cu interfete multiple KN4164V, software CCVSR pentru inregistrarea sesiunilor si adaptoare pentru diverse interfete, precum KA7170 pentru VGA si USB, sau KA7166 pentru DVI si USB.

Pentru managementul serverelor SCADA, oferta include consola KVM prin IP cu doua interfete HDMI KA8288, consola cu ecran LCD si montare in rack CL3800, dispozitivul de receptie DVI HDBaseT-Lite VE601R, adaptorul KA7166 si switch-ul KVM prin IP cu 16 porturi cu interfete multiple KN4116VA. Managementul serverelor OOB este facilitat de consola SN0132CO, prevazuta cu 32 porturi si alimentare si interfata de retea cu redundanta. Acelasi echipament, alaturi de UPS-ul profesional OL3000HV, consola KVM over IP KA8278, switch-ul KVM prin IP cu 16 porturi cu interfete multiple KN2116VA, dispozitivul PDU PE8324, software-ul de inregistrare CCVSR si consola cu ecran LCD si montare in rack CL5800, poate fi implementat intr-o solutie pentru administrarea serverelor de la distanta, in timp ce pentru administrarea serverelor cu densitate mare, sunt recomandate switch-uri KVM prin IP cu 40 de porturi cu interfete multiple KN4140VA si adaptoarele aferente. O aplicatie mai aparte o reprezinta managementul serverelor amplasate in locatii fara personal specializat. ATEN raspunde si acestei provocari, cu echipamentele KE6900AT-KE6900AR, solutia de extindere KVM prin IP KE6940 si software-ul KE Matrix Management CCKM.

Unul dintre principalele avantaje ale solutiilor furnizate de ATEN este faptul ca permite managementul de la distanta al infrastructurii IT, in conditii de securitate optima. Accesul neautorizat este prevenit prin implementarea unei multitudini de standarde si protocoale de top, precum RADIUS, LDAP, LDAPS, autentificare securizata, criptarea datelor sau filtrare in functie de adrese MAC si IP. Iar software-ul ATEN CCVSR adauga un nivel suplimentar de securitate, prin inregistrarea tuturor operatiilor efectuate de la distanta. In acelasi timp, echipamentele au fost proiectate pentru reducerea la minim a intreruperilor de functionare, fiind prevazute cu surse de alimentare si interfete de retea redundante. De asemenea, ele sunt flexibile in ceea ce priveste instalarea si permit redimensionarea, pentru a tine pasul cu dinamica afacerii. In ciuda complexitatii, controlul este intuitiv, software-ul ATEN CC2000 ingloband managementul tuturor echipamentelor, indiferent ca sunt servere, switch-uri sau dispozitive PDU. Acestea din urma au rolul de a oferi o analiza asupra consumului de energie si de a facilita controlul acestuia, permitand astfel imbunatatirea eficientei energetice a intregului centru de date. Pentru a afla mai multe despre solutiile ATEN va invitam sa luati legatura cu unul dintre experti.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *