București, 3 decembrie 2021. Huawei a organizat evenimentul online TrustInTech Summit 2021, pe tema „Colaborarea globală pentru accesarea unor valori comune”.
La eveniment au participat lideri din întreaga lume, inclusiv Neil Bush, președintele și fondatorul fundației George H.W. Bush pentru Relațiile SUA-China, Pascal Lamy, fost director general al OMC, câștigătorul Premiului Nobel pentru Economie 2018 William Nordhaus, secretarul general adjunct al ASEAN S.E. Satvinder Singh, ambasadorul Sistemului Solar al NASA, Derrick Pitts și Hou Jinlong, vicepreședinte senior al Huawei și președintele Huawei Digital Power.
Am intrat într-o eră în care interesele, destinele și viitorul sunt toate împletite, iar din acest punct de vedere, participanții la eveniment consideră că este nevoie de eforturi coordonate pentru a aborda provocările comune. „Trebuie să atenuăm deglobalizarea, pentru a evita să facem din această lume un loc mai rău”, a menționat Lamy.
Căutarea unui teren comun în timp ce lăsăm deoparte diferențele și construim pe încredere este calea de urmat. Astăzi, lupta împotriva schimbărilor climatice este o misiune împărtășită la nivel mondial, multe țări anunțând angajamente cu emisii scăzute de carbon. William Nordhaus a declarat că guvernele ar trebui să sporească investițiile în tehnologii și cercetare cu emisii scăzute de carbon.
Hou Jinlong a adăugat în continuare: „În următorii 30 până la 40 de ani, vom continua să vedem dezvoltarea tehnologiilor inteligente și o reducere a emisiilor de carbon. A face tranziția către inteligență necesită tehnologii digitale, în timp ce reducerea amprentei noastre de carbon necesită tehnologii electronice de putere. Pe măsură ce aceste tendințe progresează, industria energiei globale se va schimba de la dependentă de resurse la bazată pe tehnologie.”
Hou a continuat: „Prin urmărirea inovațiilor în generarea de energie curată, digitalizarea energiei, electrificarea transporturilor, infrastructura ICT ecologică și energie inteligentă integrată, lucrăm cu clienți și parteneri globali pentru a construi case cu emisii scăzute de carbon, fabrici, campusuri, sate și orașe. Acest lucru va sprijini trecerea de la o lume cu emisii scăzute de carbon la o lume cu zero emisii de carbon.”
Începând cu 30 septembrie 2021, Huawei Digital Power a ajutat clienții să genereze 443,5 miliarde kWh de energie verde și a economisit 13,6 miliarde kWh de energie electrică. Acest lucru este echivalent cu reducerea a 210 milioane de tone de emisii de carbon și cu plantarea a 290 milioane de copaci.
Participanții au atras atenția asupra faptului că geopolitica nu ar trebui să stea în calea cooperării și inovației tehnologice. Neil Bush și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea decuplării globale, spunând că „Mulți îmbrățișează o mentalitate periculoasă care sfidează bunul simț. Succesul Chinei nu îl ia pe al nostru și viceversa”. Acesta a adăugat: „În special în domeniul tehnologiei, atunci când China și Statele Unite colaborează, putem inova în moduri fundamentale și revoluționare”.
Cooperarea internațională în cercetare a produs progrese științifice. Dr. Derrick Pitts a remarcat colaborarea a șapte țări în International Brain Initiative, the Thirty Meter Telescope și alte câteva proiecte internaționale de cooperare în cercetarea științifică. Acesta a subliniat că știința înflorește cel mai bine într-un climat care încurajează diversitatea și parteneriatele între domenii.
Satvinder Singh a completat în închiderea summit-ului, vorbind despre rolul cheie pe care îl joacă companiile private precum Huawei în relansarea economică incluzivă și durabilă în ASEAN și nu numai. Singh a cerut tuturor părților să ia măsuri, spunând că „Ar trebui să profităm de această oportunitate pentru a face ca redresarea noastră la nivel de societate și economie să fie cu adevărat transformatoare, investind în soluții de criză care abordează tranzițiile sociale, de mediu și economice necesare societății noastre și planetei”.
Despre Huawei
Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:
http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/HuaweiEUNews