articole, Comunicat de presa

Cum sa iti amenajezi o bucatarie in stil rustic in 5 pasi simpli

Image: https://st.hzcdn.com/simgs/pictures/kitchens/country-retreat-keith-allen-custom-builder-img~3e1163f10c42512e_14-9713-1-cea5386.jpg

Bucataria rustica propune un stil de amenajare cu totul aparte. In special, pentru ca nu urmeaza standarde stricte si iti permite sa fii creativ atunci cand vrei sa oferi bucatariei tale mai multa personalitate si caldura.

Cu toate acestea, exista cateva elemente de mobilier de bucatarie pe care orice bucatarie rustica trebuie sa le includa. Iar in articolul de astazi am sa iti dau cateva ponturi pentru a-ti amenaja bucataria in stil rustic in 5 pasi simpli.

1. Pereti minimalisti

Culoarea peretilor este foarte importanta intr-o locuinta. Aceasta poate deschide si incalzi un spatiu sau poate crea iluzia unui spatiu inchis si mic.

In mod traditional, bucatariile rustice au fie pereti din lemn, fie din caramida. Daca aceste variante sunt putin cam mult tine, afla ca mai ai si alte variante.

Poti pur si simplu sa zugravesti pereti in culori precum bej, galben pal sau culoarea oului.

Bineinteles, poti alege si alte culori, dupa preferinte. Cu toate acestea, asigura-te ca alegi culori pale, deschise, care sa incalzeasca spatiul si sa il faca mai primitor.

country-retreat-keith-allen-custom-builder-img_3e1163f10c42512e_14-9713-1-cea5386

2. Suport din lemn pentru cani

Un material specific stilului rustic este lemnul. Astfel, abundenta de obiecte de decoratiune si depozitare realizate din lemn te va aduce mai aproape de stilul rustic pe care il cauti in bucataria ta.

Un suport din lemn pentru cani, prosoape de bucatarie sau vase te va ajuta in acest sens.

3. Dulapuri din lemn

Dulapurile si rafturile sunt obiecte esentiale in orice bucatarie. Asadar, asigura-te ca instalezi cateva si in bucataria ta.

Cele din lemn aduc spiritul rustic mai aproape de tine.

Dar nu trebuie sa te limitezi numai la ustensilele de bucatarie pentru a le popula.

Poti, de exemplu, sa adaugi cateva poze de familie pe rafturi, sentimentul de acasa va deveni si mai pronuntat.

4. Opteaza si pentru rafturi suspendate

Iti mai aduci aminte de secventa aceea din Back to the Future 2 cand baiatul lui Marty se serveste cu niste fructe dintr-un raft suspendat deasupra mesei? Cine ar fi zis ca acela ar fi un element rustic?!

Chiar daca nu poti controla vocal ca raftul tau sa coboare cand ai nevoie de vreo fructa sau leguma, asta nu inseamna ca nu il poti introduce in bucataria ta.

Asadar, rafturile metalice pe mai multe randuri sunt un alt element dragut si deloc costisitor pe care il poti adauga in bucataria ta.

5. Fa o schimbare si cu sursele de lumina

Acum ca ne-am ocupat de pereti, mobilier si cateva elemente de decoratiune, sa nu uitam de sursele de lumina.

Un ultim element despre care vreau sa iti vorbesc este sursa de lumina.

Completeaza imaginea rustica pe care ai inceput sa o construiesti in bucataria ta optand pentru o lustra sau pendul din lemn sau metal. Pe piata vei gasi o multime de forme inedite pentru acestea, precum cani de ceai, arcuri, cuburi si multe alte modele. Alege modelul care rezoneaza cel mai bine cu personalitatea ta.

Dar pentru stilul rustic porneste de la un mobilier de bucatarie potrivit.

Pe site-ul celor de la Mobila Ghencea vei gasi o selectie inedita de piese de mobilier care vor satisface pana si cele mai pretentioase gusturi. Te invit sa le studiezi oferta, cu siguranta nu te vor dezamagi

Acum nu iti ramane decat sa treci la treaba si sa dai frau liber creativitatii si imaginatiei tale.

Spor la redecorat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *