- Multe mașini de spălat obțin ratingul „A” pentru eficiența energetică
- Mașinile de spălat vase și aparatele frigorifice obțin, de asemenea, ratinguri bune
Noile etichete energetice ale UE au intrat în vigoare în luna martie și cea mai semnificativă modificare a apărut în cazul etichetei care avea anterior marcajul „A+++”, înlocuită în prezent cu un simplu „A”. Mai mult, indicele de referință energetică a fost ridicat, raportat la clasificarea anterioară. Chiar și în noul cadru mai exigent, produsele Miele excelează la capitolul eficienței energetice: multe dintre mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală au primit calificativul de top „A”.
Obiectivul UE este de a simplifica reprezentarea prin noul sistem de clasificare, care cuprinde un calificativ de la A la G. Astfel, pe termen lung, scala este permisivă și poate permite integrarea unor produse cu un consum și mai redus de energie, mai prietenoase cu mediul. „Miele este o companie sustenabilă, care a acordat întotdeauna cea mai mare atenție eficientizării energetice și, prin urmare, sprijină demersul inițiat de UE prin noul sistem de etichetare energetică”, declară Christoph Wendker, responsabil Miele pentru sustenabilitate.
Un efect secundar intenționat al acestui demers este reprezentat de faptul că modelele clasificate anterior cu rating „A+++” sunt acum clasificate cu „C” sau „D”. În pofida acestei schimbări, noua evaluare nu sugerează că aceste produse sunt mai puțin prietenoase cu mediul. „Schimbarea este reprezentată, în realitate, de modul de clasificare al electrocasnicelor, nu de eficiența energetică în sine”, adaugă Wendker.
Miele a excelat întotdeauna din acest punct de vedere. Un exemplu este reprezentat de produsele pentru îngrijirea rufelor: 99% dintre mașinile de spălat Miele vândute în 2020 au fost A+++ sau chiar cu până la 50% mai eficiente – în ciuda faptului că utilizează programe cu ciclu scurt de spălare care, în mod convențional, sunt mai puțin eficiente energetic. Performanța se datorează tehnologiei PowerWash patentată de Miele: prin integrarea unor multiple cicluri de rotație intermediare scurte și pulverizarea uniformă a rufelor cu apă este necesară foarte puțină apă pentru spălarea rufelor, dar și mai puțină energie pentru încălzire. În același timp, mașinile ajustează cantitatea de apă necesară la gradul de încărcare al mașinii. Această tehnologie contribuie atât la economisirea timpului, cât și energiei electrice. Mai mult, atunci când este necesară spălarea unor articole individuale de îmbrăcăminte, dispozitivele folosesc o cantitate foarte mică de apă și energie, datorită opțiunii SingleWash extra.
De curând, organizația de protecție a consumatorilor din Germania, Stiftung Warentest, a certificat Miele pentru eficiență energetică remarcabilă: după ce au retestat produsele Miele în conformitate cu noile standarde de eficiență energetică. Rezultatul, publicat în revista Stiftung Warentest, numărul 4/2021, atestă faptul că mașinile de spălat rufe Miele se încadrează în noua clasă energetică „A”.
Frigiderele, congelatoare și mașinile de spălat vase sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere energetic
Miele lucrează, de asemenea, la îmbunătățirea eficienței energetice a echipamentelor sale de răcire. Conform noii clasificări, majoritatea modelelor au un rating de eficiență energetică ce variază de la „C” la „F”. Odată cu lansarea noii generații K 7000 de aparate incorporabile, care urmează să fie lansate în luna iunie a acestui an, Miele va avea, de asemenea, electrocasnice încadrate și în categoria „B”.
În prezent, mașinile de spălat vase Miele sunt clasificate în categoria „C” și, prin urmare, sunt poziționate favorabil în raport cu brandurile concurente. În plus, vara aceasta vor fi lansate primele modele care ating un rating de energie „B” în cadrul noului sistem, datorită îmbunătățirilor tehnice ulterioare.
Despre Miele
Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).
Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.900 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.