articole

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro se adreseaza cu precadere profesionistilor

SanDisk, marca Western Digital, a creat o noua generatie de solutii de stocare externe dedicate profesionistilor, ce se remarca deopotriva prin performantele de top si rezistenta sporita la utilizarea in conditii de mediu dificile.

Siguranta oferita datelor a reprezentat probabil dintotdeauna cel mai important aspect de care au tinut cont utilizatorii de tehnologie in procesul de alegere a unei solutii de stocare. La randul ei, nivelul de performanta a jucat mereu un rol important, chiar daca adeseori din plan secundar. In acelasi timp, trebuie precizat ca exista o categorie in continua crestere de utilizatori, pentru care accesibilitatea datelor reprezinta o adevarata necesitate.

Din acest punct de vedere, exista la ora actuala mai multe filosofii si mai multe abordari ale temei, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Chiar si asa, este incontestabil faptul ca dispozitivele de stocare portabile continua sa reprezinte cea mai sigura solutie de salvare, accesare si editare a datelor, oricand si de oriunde. Un aspect puternic dezbatut de-a lungul timpului cu privire la acestea a fost insa nivelul de siguranta oferit datelor stocate. Portabilitatea inseamna, printre altele, expunerea la diverse conditii de mediu si riscul de supunere la socuri mecanice, ce pot reprezenta adevarate pericole pentru harddisk-urile clasice. Stick-urile USB pot fi o alternativa, insa presupun limitari legate de performanta si capacitate, iar uneori chiar si de integritate la transfer. Pentru majoritatea utilizatorilor, care folosesc astfel de dispozitive pentru backup si transport in scopuri personale, astfel de neajunsuri nu sunt decat mici neplaceri, fara consecinte notabile. Pentru profesionisti, precum fotografi sau creatorii de continut video, pierderea datelor stocate pe un astfel de dispozitiv poate avea urmari grave, chiar si atunci cand exista copii de siguranta. Coruperea portofoliului chiar inaintea unei prezentari pentru potentiali clienti sau defectarea dispozitivului la scurt timp dupa descarcarea continutului de pe cardul camerei reprezinta doar doua astfel de situatii, pe care SanDisk le-a avut in vedere in procesul de proiectare a unei noi serii de dispozitive de stocare pentru profesionisti.

SSD-urile externe SanDisk Extreme Pro se remarca atat prin dimensiunile reduse, cat si prin performantele de top, posibile multumita interfetei USB 3.1 Gen 2, prin intermediul careia pot fi transferate date cu viteze de pana la 1050MB/s. Iar datorita absentei componentelor in miscare, este practic garantata o imunitate aproape completa la socuri mecanice. In plus, toate cele 3 variante de capacitate disponibile – 500GB, 1TB si 2TB – sunt prevazute cu certificare IP55, ceea ce inseamna ca beneficiaza de protectie impotriva prafului si a picaturilor de apa. De asemenea, designul a fost in asa fel conceput incat sa reziste la diferite conditii neprielnice si lovituri. Astfel, carcasa este bazata pe aluminiu, care ii asigura atat rezistenta sporita, cat si o disipare eficienta a caldurii, dar contine la exterior un invelis din silicon, al carui rol este acela de a atenua socurile mecanice. Toate aceste caracteristici fac din noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro alegerea ideala pentru toti profesionistii care se deplaseaza frecvent si lucreaza in medii variate, iar fotografii si creatorii de continut video reprezinta principalele tipuri de utilizatori carora li se adreseaza. De altfel, fiabilitatea sporita a acestor modele este sustinuta cu o perioada de garantie de 5 ani.

Noile SSD-uri externe SanDisk Extreme Pro sunt disponibile in Romania prin intermediul partenerilor autorizati, la preturi ce pleaca de la 600 de lei.

Despre SanDisk

Fondata in anul 1988, SanDisk este in prezent o marca a Western Digital, axata pe solutii de stocare flash, stick-uri USB, carduri de memorie, cititoare de carduri de memorie si SSD-uri. Pana la achizitia sa de catre Western Digital din anul 2016, compania s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe creatii inovatoare, precum primul SSD in format de 2.5”, dezvoltat in anul 1991.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *