articole, Comunicat de presa

Pentru un viitor mai verde alege panouri solare fotovoltaice

panou-solar-wt250p-13283-8800

Se spune ca viitorul arata deja mai verde si asta datorita persoanelor care opteaza din ce in ce mai mult pentru surse de producere a energiei electrice alternative.

Cei care au ales deja sa instaleze panouri solare fotovoltaice, au facut primul pas catre un viitor mai verde si catre o planeta mai curata. Magazinul e-acumulatori.ro ofera o gama vasta de panouri solare fotovoltaice, la preturi care se pliaza pe buzunarele tuturor.

Cei care inca nu stiu nimic despre energia solara, trebuie sa afle ca un panou fotovoltaic transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Componentele principale al panoului fotovoltaic reprezinta celulele solare. Panourile fotovoltaice se utilizeaza separat, legate in baterii pentru alimentarea consumatorilor independenti sau pentru generarea curentului electric ce se livreaza in reteaua publica.

Un panou fotovoltaic este caracterizat prin parametrii sai electrici, cum ar fi tensiunea de mers in gol sau curentul de scurtcircuit. Pentru a indeplini conditiile impuse in producerea energiei electrice, celulele solare se vor asambla in panouri fotovoltaice utilizand diverse materiale, ceea ce vor asigura:

-protectie transparenta impotriva radiatiilor si intemperiilor;

-legaturi electrice robuste;

-protectia celulelor solare rigide de actiuni mecanice;

-protectia celulelor solare si a legaturilor electrice de umiditate;

-asigurare unei raciri corespunzatoare a celulelor solare;

-protectia impotriva atingerii elementelor componente ;

-conducatoare de electricitate;

-posibilitatea manipularii si montarii usoare;

Panourile pot fi la randul lor de mai multe feluri. Cele mai intalnite sunt: monocristaline, policristaline si panourile cu strat subtire. Panourile fotovoltaice monocristaline, sunt apreciate in primul rand pentru eficienta lor. Sunt fabricate folosind un filon de siliciu pur si transforma energia termica de la soare in energie electrica. Randamentul lor este considerat a fi unul foarte bun. Din cantitatea totala de radiatii solare, aceste panouri reusesc sa converteasca  intre 15-20% in energie electrica, ceea ce este un procent destul de mare. De asemenea, reprezinta optiunea multor cumparatori, deoarece pot fi intretinute destul de usor, si au o durata de functionare foarte mare, de aproximativ 25 de ani. Unicul dezavantaj pana acum este pretul, care este mai ridicat decat in cazul altor tipuri de panouri.

Pretul ridicat al panourilor monocristaline este dat de valoarea materialului. Acesta este si motivul pentru care panourile fotovoltaice policristaline “Standard” sunt o varianta mai accesibila la pret. Acest proces de fabricare le face sa aiba un aspect neuniform al culorii si sa semene cu un panou de sticla sparta. Datorita acestui aspect distinctiv, sunt foarte usor de remarcat si de recunoscut. Nu doar pretul este mai scazut, ci si randamentul. Numai 13-16% din radiatiile captate de la soare vor fi transformate in energie electrica. Cat despre durata de functionare, aceasta ramane tot de 25 de ani, in conditiile in care vor fi intretinute corespunzator.

La coada eficientei energetice se afla panourile fotovoltaice cu strat subtire. Acestea pot converti in energie electrica doar 6-12% din cantitatea de radiatii solare captate. Cu toate acestea, oamenii continua sa le achizitioneze pe baza altor considerente, cum ar fi faptul ca sunt flexibile si pot fi amplasate cu usurinta.

Pentru mai multe detalii, intrati pe e-acumulatori.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *