articole

Diferite tipuri de betoane

In constructie se lucreaza cu fel si fel de materiale menite sa duca la rezistenta dorita. De exemplu, cei care construiesc aeroporturi, drumuri sau subsoluri se folosesc de fibre metalice. Betonul armat cu fibre metalice este mult mai rezistent. Si ce faci cand vrei sa ai un rezultat dorit in final? Optezi pentru o armare beton cu fibre metalice.

Termenul de beton este folosit mereu in constructii. Cei care se pricep in domeniu stiu ca betonul este de mai multe feluri. Cei care nu stiu inca, afla acum. In continuare vrem sa iti vorbim despre o serie de tipuri de betoane.
Pentru inceput, trebuie sa stii ca betonul este o piatra artificiala obtinuta prin combinarea a 4 elemente si anume: pietris, nisip, ciment si apa. Acesta este betonul simplu folosit adesea in constructiile mai mici.
Un alt tip de beton este betonul armat. Betonul armat este un beton mai rezistent, datorita faptului ca este amestecat cu bare de otel. Barele de otel duc la sporirea rezisentei, fapt pentru care betonul armat este folosit adesea in proiectele mari.

Betonul centrifugat este un alt tip de beton despre care vrem sa iti vo