articole, Comunicat de presa

Konica Minolta anunță achiziția Vaxtor Group de către MOBOTIX AG

București, 19 ianuarie 2022

Konica Minolta anunță achiziția Vaxtor Group, companie specializată în tehnologii de Inteligență Artificială (AI) și Deep Learning, de către MOBOTIX AG.

 

Konica Minolta, lider al industriei de print și integrator de soluții de management electronic al documentelor, cu o activitate de peste 30 de ani pe piața din România, este acționar majoritar MOBOTIX AG din 2016, în urma achiziției unui pachet de 65% din acțiuni și furnizează pe piața internațională și locală sisteme video inteligente și soluții de supraveghere și analiză video.

„Achiziția recentă a Vaxtor Group de către MOBOTIX aduce noi oportunități și este în linie cu strategia noastră de extindere pe segmentul de soluții de securitate video. Konica Minolta își consolidează astfel poziția pe piața internațională și locală de supraveghere și analiză video cu un portofoliu vast de soluții și prin intermediul diviziei de business Video Solutions Services (VSS), care gestionează relația și operațiunile cu clienții noștri direcți și indirecți” declară Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.

mobotix_vaxtor

Vaxtor este furnizor în domeniul analizei video bazate pe Inteligență Artificială (AI), specializat în tehnologii de recunoaștere optică a caracterelor (OCR) și renumit pentru aplicațiile de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare (ALPR), oferind o gamă largă de soluții pentru numeroase segmente verticale de piață.

Tehnologia de analiză Vaxtor, utilizată împreună cu sistemele video inteligente MOBOTIX, permite captarea automată a informațiilor esențiale, înregistrarea și procesarea eficientă și rapidă a acestora și declanșarea oricăror procese conexe. Utilizarea acestei tehnologii poate fi aplicată în varii domenii de activitate precum transport, retail, logistică sau producție.

Aplicațiile Vaxtor sunt dezvoltate special pentru platforma de camere performante MOBOTIX 7 și au avantajul că pot fi rulate direct în cameră, fără a fi necesare alte echipamente periferice.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a 30 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului fiscal 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Pentru informații detaliate despre Konica Minolta:

Viorica Mocanu, Marketing Manager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *