articole, Comunicat de presa

Provocarea sezonului rece by Garderoba Capsulă®: află cum poți obține 10 stiluri vestimentare cu doar 13 piese!

Odată cu toamna și garderoba doamnelor are nevoie de o infuzie de vitalitate, iar Garderoba Capsulă® se pliază pe această nevoie. Consultantul de imagine și stil, Mariana Romanică te invită să descoperi 10 stiluri vestimentare pe care le poți compune ușor prin tehnica mix & match și prin care să păstrezi nota personală, dar în același timp să adopți look-uri actuale, cu acel aer indemodabil care să le confere doza de eleganță stilistică absolută.

 

Pare magie, dar e știinta!

Deși pare o utopie că putem crea peste 70 de ținute cu doar 13 piese, iată că Garderoba Capsulă®, oferă nu doar atât, ci și o flexibilitate foarte mare în ceea ce privește stilurile vestimentare pe care le poți crea astfel, pentru a reflecta contexte diverse și fațete ale personalității, de asemenea, variate.

„Femeile îndeplinesc o mulțime de roluri și au nevoie de o vestimentație versatilă, care să se poată transforma odată cu starea și nevoile de zi cu zi. Haine care să le descrie identitatea pe care o formează toate rolurile împreună, dar și fiecare în parte. Suntem mame, iubite, soții, surori, fiice, prietene, colege, mentori, antreprenoare sau CEO, freelancer sau angajate. Atâtea fațete ale unei singure personalități. Pentru asta avem nevoie de o garderobă Capsulă, ca să putem arăta diferit în fiecare zi, purtând doar acele câteva haine în care arătăm bine, pe care le iubim și care reflectă cine suntem cu adevărat.

Astfel, cu Garderoba Capsulă®, și doar 13 piese, putem aborda outfit-uri casual relaxate, preppy, smart casual, clasice, elegante, feminine, glam, sexy sau de party. Potențându-le versatilitatea la maxim, hainele devin un canvas prin care iți poți exprima personalitatea, transformându-ți astfel vestimentația zilnică într-o semnătură stilistică: unică, chic, radiantă.  Atât de “tu” încât e pur și simplu indemodabilă.” – a declarat Mariana Romanică.

 

Truc de stil: tehnica stratificării

Este tentant să te lași dusă de val când vezi nuanțele-vedetă ale sezonului de toamnă: cărămiziu, muștar, portocaliu, maro, verde și galben, insă nu tuturor femeilor le stă bine cu nuanțe pământii sau nuanțe tari. Ce este de făcut în acest caz? Culorile hainelor trebuie să fie coordonate între ele, dar să țină cont și de paleta de culori potrivită femeii care le poartă, în funcție de tonul pielii ei, de culoarea ochilor și de culoarea părului.

Putem purta culori de toamnă, însă ținând cont de tipologia noastră cromatică, tipologie despre care putem afla mai multe în urma unei analize cu un consultant de imagine. Astfel putem eficientiza și costurile prin repetarea frecvenței de utilizare a celor mai iubite piese din garderobă, a pieselor neutre care sunt mai ușor de asortat, dar și prin utilizarea tehnicii stratificării (”multi-layering”).

Mariana Romanică este consultant de imagine și stil cu peste 10 ani de experienţă, timp in care  a analizat zeci de garderobe și mii de ținute compuse pentru femei cu stiluri și tipologii extrem de diferite. Acest lucru a determinat-o să construiască o linie vestimentară dedicată: o garderobă capsulă ideală, formată din trei perechi de pantaloni, trei fuste, trei topuri, două rochii, un sacou și un cardigan.

Piesele pe care le-a conceput au ca reper atât croieli clasice, cât şi croiuri-vedetă ale modei contemporane si se potrivesc pentru orice formă a corpului. Conform know-how-ului specific consultanţei de imagine, accentul s-a pus pe culorile de bază, existând opţiuni de tonuri calde şi reci, nuanţele fiind particularizate pentru cele 4 tipologii cromatice, dar adaptate și sezoanelor și contextelor în care le purtăm.

Principiile Garderobei Capsulă®

Pentru ca o garderobă capsulă să funcţioneze, este necesar să respecte trei reguli principale:

  1. Coordonare cromatică– culorile hainelor trebuie să fie coordonate atât între ele, dar şi cu paleta de culori potrivită femeii care le poartă, ținând cont de tonul pielii ei, de culoarea ochilor și de culoarea părului.
  2. Croieli complementare  – croielile hainelor trebuie să fie toate potrivite aceleiaşi tipologii de corp, pentru a flata silueta celei care le poartă, indiferent de modul în care sunt asociate în ţinute
  3. Stil vestimentar – conturarea unuistil vestimentar anume, reprezentativ pentru identitatea stilistică a femeii căreia îi este dedicat. Acesta trebuie să corespundă cu stilul de viață, activităţile, valorile, personalitatea şi nevoile purtătoatei. Astfel, dincolo de a urmări  doar aspectul vizual plăcut, hainele trebuie să reprezinte persoana care le poartă, devenind o extensie a ADN-ului stilistic al fiecăreia.

Mariana Romanică este consultant de imagine și stil din 2011 când a obținut atestarea Fashion Image Consulting, Business Image & Ethiquette, Global Image & Life Coaching la Fashion UpToDate Academy Milano, cu specializare pe Analiza Cromatică, Forma Corpului, Edit Garderobă, Personal Shopping, Styling Personal.

În cei 10 ani de experiență a obținut numeroase ceritificări: Fashion Design, Croitorie şi Construcţie Tipar la Institutul de Modă, Make-up Artist, Hair Styling, Eyebrows Design și specializări: Fashion Styling, Personal Branding la Dalles Go, este Formator, Consilier Dezvoltare Personală și Fizionomie Face Keys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *